Vika kao majnstrim pokret donela je širom sveta popularnost raznim ritualima koji se brzinom svetlosti šire internetom i raznim čak i nemagijskim sajtovima.Ljubavna magija i ljubav nije izum novog doba niti našeg vremena.Za razliku od veštica antičkog sveta Vika kao neopaganski pokret sa fragmentima iz Zlatne Zore predstavlja  sasvim novi način izvođenja ljubavne magije u koji je takođe utkan udeo „više sile“ ali na nov način koji se pomalo razlikuje od ljubavne magije antike i folklornih čarolija.

Ljubavna magija se u veštičjim čarolijama davnih vremema izvodila uz upotrebu biljaka,delova životinja opojnih napitaka koje je nakon ritualnih obreda trebalo dati željenoj osobi.Olovne table ispisane sa imenom mete i probijene ekserima bile su deo rituala ljubavne dominantne magije antike.Današnja enigma o upotrebi menstrualne krvi u čarolijama je u drevna vremena takođe imala svoju namenu.Recimo da bi žena bila zaštićena od trudnoće u menstrualnu krv bi se umakao ječam koji bi zatim umotali u kožu mule.

Ljubavna magija

Vika je tu neophodnost pojednostavila da se uz pomoć duhova(paganskih božanstava) i ritualnih radnji zavođenje i ljubavno osvajanje može izvesti pravilno ako se ispoštuju neki drugi zakoni univerzuma.

Za izvođenje ljubavne magije u Viki neophodno je poštovati pre svega planetarne korespodencije i vreme koje je pogodno za ljubavnu magiju.

Planeta koja vlada ljubavi jeste Venera .Ljubavna magija se izvodi najviše u periodu od Novog do (i) Punog meseca i to kada je

Mesec u Biku za senzualnu ljubav

Mesec u Raku za porodičnu i ljubav u kući

Mesec u Škorpiji za strastvenu ljubav.

Brojni su drugi elementi koji doprinose realizaciji ljubavne magije u ljubavnim ritualima Vike.

Dan Petak ili nedelja

Metal koji se nalazi na oltaru ljubavnih rituala su srebro i bakar.Kristali takođe brojni- lapis lazuli,dijamanti,biseri ,rozen kvarc ,pink ili plavi turmalin,rodonit za aktivaciju ljubavi,amazonit za slanje ljubavi.

Boje-zelena,bela,pink ili roze.Sveće koje Vikani koriste su crvena i pink ali se za pravu istinsku ljubav preporučuje se  upotreba pink sveće dok upotreba crvene sveće zbog pripadnosti boje planeti Marsa može doneti i agresivnu ljubav.

Navešćemo imena samo nekih paganskih božanstava čija se pomoć traži u izvođenju ljubavne magije Vike.Venera ili Afrodita,Hator,Dijana,Freja,Artemisa,Adonis,Amor,Ištar,Isis, Inana…

Biljke i ulja ljubavnih rituala ali i ponude bogovima su lavanda,ruža,cimet,pačuli,jasmin ,narandža,mandagora,zmajeva krv,rua.

Ljubavna magija da se neko zaljubi u vas

 

Najbolje vreme za rad petak Pun Mesec

Potrebno je

Buket ruža(ruže su ponuda božanstvu tako da ne bi trebalo da su jeftine ili već korištene).

Velika sveća dovoljno velika da na njoj može biti ispisano ili iglom urezano ime osobe ,a postoje i sveće u obliku muške figure ako se može naći.

Fotografija osobe ,na kojoj je osoba sama ili parče papira sa imenom osobe.

Poslužavnik ili plato

Očistite svoj radni prostor i ako znate otvorite krug.Postavite plato i na centralno mesto platoa sveću sa fotografijom osobe ispred.Oko sveće i fotografije aranžirajte ruže u krug.Pogledajte osnove rada sa svećama:

Magija sveća-osnove rada koje nikako ne smete zaboraviti!

Upalite sveću i ponavljate spel gledajući u plamen koji gori kocentrišući se na želju u koju morate verovati da će se ostvariti.

„Topim tvoje srce kao što topim ovaj vosak

Kao što ovaj vosak teče tako tvoja ljubav prema meni raste

Topim tvoje srce kao što topim ovaj vosak

I kada se otopi ovaj vosak

Tvoja ljubav če teći prema meni

Topim tvoje srce kao što topim ovaj vosak

Čak i kada se vosak istopi

Tvoja ljubav će rasti prema meni

Topim tvoje srce kao što topim ovaj vosak

I kako će se ovaj vosak rastopiti

Tako će se tvoja ljubav prema meni pokazati!“

Pustite sveču da izgori do kraja.Kada se ohladi vosak zajedno sa ružama i fotografijom pokupite i ostavite na sigurno mesto.Pratite razvoj situacije ako je potrebno ponovite ritual za vreme sledećeg punog Meseca.Napomena potrebno je da pokušate da ispratite Mesečeve pozicije u znacima kako bi vaš ritual bio uspešan.

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde