Relikvije se mogu naći u mnogim različitim religijama, bilo hrišćanskoj, paganskoj ili hinduizmu i budizmu. Relikvija se definiše kao nešto što je direktno povezano sa poštovanim svetim, učiteljem, pretkom ili nekom čudesnom manifestacijom Božanstva u materijalnom svetu.

Autorka ovog teksta poseduje recimo relikviju koja je čudesna manifestacija Božanskog u ovom našem svetu.

Relikvija i relikvijar su  jedna vrsta sakramentalnog alata,  Relikvijar je posebana posuda ili oblik kutije  za relikviju, omogućavajući joj da bude prikazan javnosti i tako prenosi svoje moći u magijska i liturgijska dela.

https://www.johnsanidopoulos.com/2010/01/incorrupt-right-hand-of-st-john-baptist.html

Postoji verovanje da je nekad je pretpostavljena relikvija falsifikat, isto tako autentična i moćna kao i prava jer deluje kao veza ,može usmeriti moć i svetost pojedinca kojeg predstavlja.poput iverja istinskog krsta na kojem je Isus umro,  ili bilo kog broja kostiju, lobanja ili drugih stvari većih  svetih i poštovanih pojedinaca. Ponekad je relikvija čisto legenda, poput Svetog grala. Prema ovom tumačenju , relikvija ne mora biti stvarni deo ljudskih ostataka ,jer je  moć relikvije u potpunosti dodeljena veri onih koji veruju da je autentična, a samo to verovanje često ima moć da to učini činjenicom.

Ne mogu se složiti sa ovom tvrdnjom jer u mom praktičnom radu da bi nešto bilo verifikovano kao prisustvo onostranog mora imati i pojavu onostranog kroz bilo koji svet postojanja ,a ne samo aktiviranje arhetipskih slika i vere u našem umu.Jedino što se recimo može uzeti u obzir iako nije prisutna stvarna relikvija osobe kao ljudski ostatak ili predmeti može biti posed na kome je osoba boravila jer svakako sadrži energetski otisak.Takvu energiju sam recimo osetila slučajno se zatekavši na noćenju prekoputa konaka Patrijarha Pavla u Vrnjačkoj banji.

Veoma je teško danas imati u posedu prave relikvije ,stvarnim ili pretpostavljenim ostacima bilo kog svetitelja,avatara ili ucitelja.Takve relikvije mogu posedovati članovi  antičke verske organizacije koja ima dugi istorijski kontinuitet,

Ono što bi moglo biti odgovarajuća relikvija bilo bi posedovanje neke stvari od pretka koji se bavio okultizmom ili magijom.Takođe predmeti slavnih okultista su odgovarajuće relikvije.

Postoji još jedna definicija relikvije, i to je sve što bi predstavljalo čudesnu manifestaciju Božanstva u materijalnom svetu, ovo bi se takođe moglo smatrati relikvijom.Takođe, slika avatara, učitelja ili pretka, bilo da je to fotografija ili ilustracija, kao i statue i idoli takođe mogu da funkcionišu kao relikvijski prikazi stvarnog entiteta.

Unutar ove definicije relikvija  mogu da kažem da posedujem takve i naglašavam da ih treba proizvoditi kada i gde ste u mogućnosti.

Druga vrsta magične relikvije koja je manifestacija božanskog je posebno osvećeni kristal koji se koristi za „svedočenje“ i na taj način apsorbuje moći i ritualne radnje povezane sa posebnom vrstom magijskog dela. Korišćen u ovu jednu svrhu (i nijednu drugu), kristal tada sadrži sve moći i duhovne inteligencije povezane sa tim radom. Kada je izložen u posudi ili postavljen na posebno mesto, nastavlja da zrači svojom snagom i uticajima u magični hram ili svetilište. Tako je i sa svim relikvijama koje pojedinac ili organizovana grupa poseduje čija se moć usmerava .

Statue ili kipovi božanstava se mogu animirati statua tako da postaju živa spremišta moći, duhovne suštine i inteligencije Božanstva. Takvi  kipovi su još jedan oblik relikvijara i oni mogu moć i veličanstvo Božanstva usmeriti u svetost sopstvenog svetilišta ili hrama . Imati takav sveti predmet u hramu omogućava magičaru da poseduje direktnu i aktivnu vezu sa samim Božanstvom.

Relikvije i moćni magični artefakti

Magija kristala-upotreba kristala u ritualnoj magiji

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde