Ključne reči Tarot karte Obešeni čovek

Uspravne ključne reči
žrtva, čekanje, neizvesnost, nedostatak pravca,

Obrnute ključne reči

perspektiva, kontemplacija, zastoj, nezainteresovanost, stagnacija, izbegavanje žrtve, zastoj, apatija

Opis karte Tarot Obešeni čovek

Na ovoj kartici je prikazan čovek koji je obešen naopako i visi za nogu sa živog svetskog drveta. Ovo drvo je ukorenjeno duboko u podzemlju i poznato je da podržava nebesa. Veruje se da je obešeni čovek zapravo tamo postavljen svojom slobodnom voljom. Verujemo u ovo zbog spokojnog izraza na njegovom licu. Njegova desna noga je vezana za grane, ali leva noga ostaje savršeno slobodna. U isto vreme drži ruke iza leđa na način da formira obrnuti trougao. Njegovo nošenje crvenih pantalona predstavlja fizičko telo i čovekovu strast, dok plavo koje nosi u košulji predstavlja mirne emocije, kombinaciju boja koja se često viđa kod svetaca. Njegov intelekt simbolizuje žuta boja cipela, kose i oreola.

 

Tarot karta Obešeni čovek uspravan

Obešeni čovek shvata da je njegov položaj žrtva koju je trebalo da podnese da bi napredovao – bilo kao pokajanje zbog prošlih nedela ili proračunati korak unazad da bi preračunao svoj put dalje. Ovaj put koji provodi ovde neće biti izgubljen, to čini kao deo svog napretka napred. Njegovo naopako stanje takođe može da simbolizuje osećaj onih koji hodaju duhovnim putem, jer svet vide drugačije. Tamo gde postoje drugi koji ne razumeju potrebu za žrtvom, vi to vidite drugačije. Ovo je prirodno za vas dok hodate stazom sami.

Kartica Obešeni čovek odražava posebnu potrebu za obustavljanjem određene radnje. Kao rezultat, ovo može ukazivati na određeni period neodlučnosti. To znači da će se određene radnje ili odluke koje treba pravilno primeniti verovatno odložiti čak i ako postoji hitnost za delovanje u ovom određenom trenutku. Zapravo, bilo bi na kraju najbolje ako ste sposobni da zaustavite određene radnje kako biste osigurali da imate više vremena za razmišljanje o donošenju kritičnih odluka, ovo će na kraju biti najbolje.

Ovo je kartica koja je uglavnom namenjena čekanju i suspenziji. To sugeriše da bi ovo možda trebalo da uradite da biste postigli uspeh ili čekali odgovarajuću priliku. Imajte na umu da preduzimanje mera nije uvek najbolje rešenje, a u određenim slučajevima uzdržavanje od toga može vam doneti isto toliko, ako ne i više koristi.

Uspravan ljubavni smisao

Uspravan karijera značenje

Uspravan finansije značenje

Uspravna Tarot karta Obešeni čovek -ljubavno značenje

Generalno, obešeni čovek je o žrtvi, novim perspektivama i čekanju pravog vremena. Za samce, uspravno značenje ljubavi prema tarot obešenom muškarcu ukazuje na to da se sa stvarima ne može žuriti. Bez obzira na to koliko se bavite romantičnim potragama ili poručujete datumu sve prave stvari, možda neće biti na vama ako druga strana nije spremna. Umesto da pokušavate da prisilite ili pritisnete vezu da se ostvari, iskoristite ovo vreme da vidite kako se vaša perspektiva menja kada ste sami. Ista stvar važi i za odnose. Tajming može biti problem kada je reč o važnim diskusijama ili podizanju vašeg odnosa na sledeći nivo.

Alternativno, koncept žrtve može igrati važnu ulogu u vašim vezama ili potencijalnim vezama sada. Možda će vam trebati pomoć, a to mogu biti trenuci u kojima se vaša posvećenost testira, ali takođe može zbližiti vas dvoje.

Uspravni Obešeni čovek-poslovno značenje

Kada je posao u pitanju, obešeni može signalizirati osećaj čekanja ili nesigurnosti u vezi sa tim šta biste trebali raditi. Vaši projekti mogu biti na pauzi, što vas prisiljava da napravite pauzu, ili možda čekate i razmišljate o svom sledećem potezu. Postoji lekcija na ovoj kartici, a to je da ponekad, bez obzira na sve, ne možete da iznudite odluku ili da dođe do promena kada stvari nisu u pravo vreme. Ponekad treba samo pričekati, a stvari za kojima ste toliko zalagali, bilo da je to odgovor poslovnog partnera ili kolege, ili odluka klijenta, ili odluka šta da promenite u svojoj karijeri, dođi na vreme. Opusti se i samo budi. Alternat

Alternativno, možda ste u procesu velike promene u svojoj karijeri. Ono što izgleda kao korak unazad može biti proračunati proces za usklađivanje puta sa nečim što vam više odgovara.

Uspravni Obešeni čovek-značenje finansija

Obešeni čovek može signalizirati da je potrebna promena perspektive. Ako je bilo stresa zbog novčanih pitanja, možda ćete otkriti da vam trenutno stanka zapravo može donijeti novi način gledanja na stvari. Možete li lošu situaciju pretvoriti u priliku? Čine li se stvari samo gore nego što zaista jesu?

Obrnuta Tarot karta Obešeni čovek -značenje

Značenje preokrenute  kartice Obešeni čovek predstavlja vrlo specifičan vremenski period tokom kojeg se osećate kao da žrtvujete značajnu količinu vremena, a zauzvrat ne dobijate ništa. Možda ste se osećali kao da su neke stvari u apsolutnom stanju bez ikakvog određenog rešavanja ili kretanja. Kao da ulažete ceo svoj trud i pažnju u nešto, ali ništa se ne ispostavlja kako bi trebalo.

Obrnuti  obešeni čovek -ljubavno značenje

Sada je vreme za akciju. Obrnuto značenje ljubavi tarot obešenog čoveka sugeriše da je period čekanja završen. Možda je nedavno došlo do usporavanja u vašem ljubavnom životu, zbog čega ste morali da odvojite vreme i razmotrite različite perspektive romantike i ljubavi. U idealnom slučaju, ponovo ste se pojavili sa jasnijim razumevanjem onoga što očekujete od veza. Ovo je možda vreme kada se odbacuju stara, dugo postojala verovanja. Sa ovom novom perspektivom, sada ste spremni da obnovite energiju da biste krenuli u akciju ili uneli promene u svoj romantični život. Ova karta takođe može upozoriti da se ne čine nepotrebne žrtve za ljubav. Uverite se da su vaše potrebe i potrebe vašeg partnera uravnoteženi.

Obrnuti Obešeni čovek-značenje karijere

Kada se obesni čovek preokrene, možda ćete osećati da žrtve koje ste podnosili u karijeri zapravo nisu dale rezultate. Ako ste nedavno promenili put karijere ili ste iskoristili slobodno vreme da biste prošli prekvalifikaciju ili porodično vreme iskoristili za radne projekte, stvari se možda neće odvijati onako kako je planirano. Možda se neće osećati kao da se unošenje ovih promena isplatilo. Ponekad ova karta takođe može da označi odlaganje vremena. Umesto da čekate pravi trenutak, možda se toliko gubite oko toga šta dalje činiti da ste odugovlačili sa donošenjem odluke koja će vas pokrenuti na vaše sledeće korake, što dovodi do osećaja nemoći ili stagnacije. Ne malaksajte predugo, naučite da budete aktivni učesnik u svom životu.

Obrnuti obešeni čovek-značenje finansija

Ako u poslednje vreme razmišljate o velikoj kupovini ili ulaganju resursa, vaša neodlučnost i kolebljivost mogu značiti da nikada ne preduzmete sledeći korak. Ova kartica takođe ponekad može ukazivati na to da vaše investicije ne donose povraćaj; ovo ne mora biti u tradicionalnim bankarskim institucijama. Možda ste pozajmljivali novac za obrazovanje člana porodice, samo da bi oni odustali. Možda ste neke svoje finansije ugurali u stranu, samo da bi to bio neuspeh. Ovom kartom postoji osećaj izgubljene žrtve; neka ovo bude lekcija kako u budućnosti pristupiti tim situacijama.

https://labyrinthos.co/blogs/tarot-card-meanings-list/the-hanged-man-meaning-major-arcana-tarot-card-meanings

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde