Fatima je dugometraži film, priča o tri deteta , portugalska pastira koji su u proleće 1917. tvrdili da su bili svedoci u blizini svog sela (Fatima), pojavljivanju same Device Marije. Film se u svojoj radnji  prvenstveno fokusira na priču o desetogodišnjoj Luciji dos Santos, najstarijoj, koja je umrla 2005. Drugoj dvoje dece,koji su glavni akteri filma i samog događaja Francisko i Jakinta Marto, bilo je predodređeno da umru u velikoj epidemiji gripa 1918, ali ne pre učestvovanje u drami koja bi izazvala svetsku pažnju – i, sa novim filmom, možda i dalje. Čini se da je većina recenzenata u skeptičnom taboru, gleda na film kao uglađen, sto je ,po njihovom mišljenju, nezadovoljavajući argument za čuda.

Mi vam prenosimo link i informaciju o ovom filmu koji je snimljen sto  godina nakon ovog čudesnog događaja na mestu zvanom Cova da Iria ,nedaleko od Fatime u Portugalu, koje i dana danas pohađa veliki broj hodočasnika.

U maju 1917. godine, deca su prijavila da su videla „Gospođu sjajniju od Sunca“ koja je prorekla da će molitva okončati „Veliki rat“ (Prvi svetski rat) koji je besneo od 1914. Godinama kasnije, Lucija, koja je postala monahinja, prisećala se da je ‘Gospođa’ posebno tražila osvećenje Rusije. Zaista, događaji u Fatimi čudno su se poklopili sa dolaskom do ruske boljševičke revolucije, koja je započela „Oktobarskom revolucijom 1917“, na šta portugalska deca ne znaju, a još manje, upozoravaju.

Ipak, nekoliko meseci ranije objavili su da će se „dama“ pojaviti 13. oktobra da učini čudo koje će svi videti. U međuvremenu su pretrpeli niz neverica i neprijateljstva od komšija i vladinih zvaničnika. Ipak, na zakazani dan, mnogi hodočasnici i čitaoci objavljenih izveštaja otputovali su na lice mesta. Procenjuje se da je bilo prisutno 70.000 ljudi za ono što bi novine nazvale „Čudo od Sunca“.

Nakon kišne oluje sa hiljadama podignutih kišobrana, pojavilo se sunce.Čitav događaj je trajao desetak minuta.Svedoci su govorili da je Sunce  postalo neprozirni rotirajući disk koji je bacao raznobojne zrake po pejzažu. Videlo se da se okreće prema zemlji pre nego što se cik -cak vrati u normalan položaj. Fenomen je primećen miljama daleko. Primitivan, ali autentičan crno-beli film pokazuje zaprepašćenje publike prizorom. Ipak, koliko god priča o Fatimi izgledala čudno, ruska veza može biti još čudnija.

 

 

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde