Slovenska tradicija u Rusiji poznaje veliku moć drveća i šume .Lekovitost  šuma nije ništa drugo do razmena energije sa prirodom. Neka stabla mogu da  dele energiju sa osobom, druga,pak, oduzimaju. I prvo i drugo svojstvo su važni u lekovitosti šume. Dodatna energija koja se nalazi u šumi  je potrebna ako ste doživeli ozbiljan stres, oporavljate se od teške bolesti ili jednostavno želite da ojačate svoju auru. Ali možete dati drvetu negativnu energiju

Osim lečenja, ljudi odlaze u šumu da traže pomoć od duhova. Najčešće drveće u centralnoj Rusiji – breza, javor, bor, hrast, kesten – smatra se hranjivim. u praksi dovoljno je nasloniti se na deblo drveta, obuhvatiti ga dlanovima, zatvoriti oči i usredsrediti se na unutrašnje senzacije, a za nekoliko minuta ćete početi da osećate lakoću i snagu u svom telu. Vaše raspoloženje će se poboljšati, podići će se želja za obavljanjem i najtežeg posla, koji je prethodno odlagan na neodređeno vreme. Ukratko, osetićete nalet energije.

Drveće donatori tako pozitivno utiču na ljudsku energiju.

Za one koji pate od depresije ili neuzvraćene ljubavi, najbolje je potražiti pomoć četinara. Bor i smreka su drveće koje će oduzeti težinu vasoj duši. Naslonite leđa na drvo, zatvorite oči i pokušajte da opustite sve mišiće u telu.Nekoliko minuta provedite ovako. Veruje se da ovakva višeminutna  šumska  terapija neće samo izjednačiti emocionalnu pozadinu, već i zaustaviti fizički bol. Osim toga, četinari će oduzeti i neutralizirati razne vrste programa negativne energije.

 

Topola i jasika imaju moć da očiste energije  od zlog oka i druge negativnosti. Ove biljke se u slovenskoj tradiciji  široko koriste za zaštitu od zlih duhova. Ako imate nizak krvni pritisak, kao i  napade slabosti u šumi radite sa listopadnim drvećem. Neka stabla su pravi proizvođaci energije. Na primer, breza – bukvalno će vam udahnuti život, ispuniti vas optimizmom i povećati sposobnost koncentracije. Breza takođe ima opšti efekat jačanja čitavog tela..

 

U prevazilaženju posledica stresa efikasno pomaže  hrast. Da biste mu „dali“svoju  negativnu emociju, uhvatite se rukama za deblo i naslonite čelo na koru. Zatvorite oči i mentalno zamislite kako briga, iritacija, frustracija ili druge emocije napuštaju vaše telo kao sivkasta izmaglica. Na kraju sesije, zahvalite se vašem prirodnom lekaru na pomoći. Drvo je živo biće i prihvatiće takvu univerzalnu emociju kao što je zahvalnost

 

 

Hrast je posebno koristan za žene. Bilo koja pripadnica  lepšeg pola od hrasta može zatražiti pomoć ne samo za sebe, već i za sve članove svoje porodice.Nije potreban  poseban ritual da bi se iskoristila moć hrasta. Međutim, važno je znati nekoliko važnih aspekata. Tražite isceljenje i podizanje zdravlja  na rastućem mesecu, idealno u bilo koja od prva tri dana mladog meseca. Kada idete do drveta nositi  prirodne tkanine. Uhvatite hrast  tako što ćete dlanovima spojiti dve grane. U ovom slučaju morate stajati okrenuti prema istoku. Mentalno formulišite svoj zahtev potvrdno u sadašnjem vremenu kao da se već dogodio

Ako žena ima problema s rađanjem dece, na dan njenog rođenja u bilo kojem mesecu morate otići do mladog hrasta, zakopati tri novčića u korenu , a zatim okrenutim licem prema drvetu nasloniti se na deblo celim telom. Mentalno morate tri puta ponoviti: „Koreni čvrsto sede u zemlji, grane se protežu do Sunca. Ja (tvoje ime) sam trudna, rađam jaku bebu, rađa se zdrava. Neka bude tako „. Nakon ovog zahteva hrastu vratite se kući bez okretanja i razgovora sa bilo kim dok ne pređete prag svoje kuće.

Hrast  takođe može pomoći onima koji dožive napade slabosti bez očiglednog razloga. Da biste to uradili, morate da odete kod njega bilo kog dana za vreme  opadajućeg meseca, ponevši sa sobom flašu vode za piće. Stojeći ispred drveta, okrenuti prema istoku, uzmite sedam gutljaja vode i izgovoriti  isto toliko puta: „Ostavljam slabost, oduzimam im snagu. Moja reč je verna. Moja reč je jaka. Kao što sam rekao, tako će i biti “.

Ostatak vode sipajte ispod korena. Ne bacajte praznu bocu, već je donesite kući i ponovo napunite vodom za piće. Pijte je tokom dana.“.

Na našem sajtu takođe možete pročitati

 

Šapat magije na stazama borove šume

Magijski rad sa duhovima prirode

Još jedan link o „plodnosti“  hrasta

http://www.redinfoportal.com/Zabava/4947-stari-hrast-koji-pomaze-ljudima-da-prona

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde