Tepafon (nemački- Tepaphon) ima zanimljivo mesto u okultnoj istoriji

U predhodnom tekstu  smo vam pisali o ovoj mašini i čime se okultista Franz Bardon poslužio za odbranu kada je napadnut sa smrtonosnim zrakom .Tepafon predstavlja jedno od najokrutnijih oružja okultne nacističke Nemačke.Sada vam prenosimo priču kako je otprilike ova mašina napravljena ali i suludost upotrebe ove tehnike.  Smrtonosni zrak- crnomagijaška mašina za ubijanje

To je navodno najmoćnije magično oružje ikada stvoreno, kombinacija čudne nauke i crne magije, u stanju da ubije svoju metu na bilo kojoj daljini. Tepafon je u suštini magični generator zraka smrti.

Najverovatnije je prvi put predstavljen u literaturi Franca Bardona u svojoj autobiografiji Frabato. Tvrdio je da su članovi  masonski ordena Zlatnog Centurijuma (FOGC), ′′ crna magija ′′ okultnog poretka u Nemačkoj (koji zapravo nije imao veze sa zanatskom masonerijom) koji je bio aktivan od sredine 1800-ih do dolaska nacista na vlast 1930-te, pokušali  da ga ubiju magijom jer je odbio da se pridruži njihovoj loži. (Bardon je, u stvari, nakratko zatvoren od strane nacista zbog odbijanja saradnje sa njihovim okultnim istraživanjima

′′ Jedna od tajni pripadnika lože F.O.G.C. ležala je u mogućnosti da uspavaju bilo koga, probude ga, učine bolesnim ili zdravim, i okrepljuju ili ubijaju kad god im se dopadne. Vodeći članovi lože su, međutim, ovo znanje stekli samo stupanjem u pakt sa princom demona. Svojim magičnim metodama, umeli su da utiču na svaku neobučenu osobu, koja nije imala način da otkrije izvor uticaja na njega.“
Kako su ovi moćni čarobnjaci uspeli ovo da ostvare? ′′ Preko komada aparata koji su nazvali Tepafon.“

′′ To je bila najstrože čuvana tajna lože: magični vibratorski instrument koji je mogao da emituje fatalne vibracije preko bilo koje daljine i konstituiše najsmrtonosnije oružje u arsenalu lože. Kada bi slika ili obeležje bilo kog ljudskog bića ili životinje bili postavljeni na fokalnu tačku vibracija tepafona, pogođena bi i astralna i fizička tela tog entiteta. Materiju bilo koje vrste bi mogao da uništi ovaj instrument sa bilo koje distance. Osim toga, poslužila je kao bežični predajnik energije – o čemu je savremena nauka mogla samo da sanja. Svaka vrsta misli može da se prenese i tepafonom. Konačno, uređaj je omogućio da izazove nervne bolesti i trovanja koja su zbunjivala medicinsku ustanovu. Tipično, slika ili lični predmet je bio dovoljan da uspostavi kontakt sa namenjenom žrtvom
Bardon (zvani ′′ Frabato ′′) je naravno uspeo da preživi napad jer je i sam bio tako silan čarobnjak, a štitila su  ga ′′ Braća Svetlosti ′′ – ili tako priča ide.
Tepafon je opisan kao okvir koji ima više optičkih sočiva montiranih ispred izvora svetlosti, a poseban deo koji se sastoji od ravnog držača okružen bakarnim žičanim kalemovima sa bakarnom pločom u centru, na kojoj je projektovana svetlost. Iz ovog jednostavnog opisa, a znajući kakva je tehnologija u to vreme bila dostupna, Tepafon je verovatno bio modifikovana ′′ magična lampa „, rani vid projektrora za slajdove koji su masonske lože koristile u 19 i ranom 20 vek. Prve verzije su imale ugrađenu uljnu ili alkoholnu lampu sa fitiljem, ili je zasebna lampa bila postavljena unutar kutije da obezbedi izvor svetlosti. Kasnije verzije su koristile električne lampe i na kraju su evoluirale u optičke projektore slajdova
Jedan od načina da se Tepafon napravi mogao je jednostavno da zavije žicu oko projekcijske cevi čarobnog fenjera (navodno tako da je jedan kraj žice u kontaktu sa fitiljkom ulja ili alkohola unutar čarobne lampe), i postavljanje bakarne ploče na poziciju da bi projektovana svetlost mogla da pogodi. Ceo aparat mogao je da bude montiran na jedan okvir ili platformu.

′′ ′Svedok ′ mete (fotografija , kosa ili drugi uzorak tkiva) stavljen je nasuprot  bakra i na njemu su projektovane razne boje, dok je operater (i pomoćnici) sproveo ritual da proklinje ciljanog pojedinca. Moguće je da su za projekciju korišćeni i sigili ili druge nacrtane slike, pošto su stakleni slajdovi korišćeni u čarobnim lampam mogli biti (a često su) oslikani rukom.

Tepafon je navodno koristilo i Bratstvo Saturna (Fraternitas Saturni ili F.S.), snimak ranog O.T.O. u Nemačkoj. Bivši član F. S., ′′ Master Danijel ′′ (Guido Wolther), napisao je članak početkom 1960-ih koji je potvrdio neki od Bardonovih opisa.

Rejmond Holder, u svojoj knjizi „Uputstvo za obuku Anti-Hrist-a“, opisuje metod izgradnje Tepafona za koji tvrdi da je autentičan. Njegov opis uključuje korišćenje etil alkohola kao goriva za kandilo (u koje se unose određeni odgovarajući sastojci za izradu magičnog kondenzatora tečnosti) i pokrivanje cevi bakra projekcije olovom.
Pretraživanje Veba za ′′ tepafonom ′′ pokazuje da je termin poprimio generičkije značenje u kasnijim godinama, tako da se  svaki uređaj dizajniran da prenese ′′ smrtonosne emanacije ′′ na odabranu metu zove ′′ tepafon.“

Koje su implikacije Tepafona ili bilo kakvog sličnog radioničkog uređaja, koji je posebno dizajniran kao oružje? Šta ako neko uspe da napravi takav uređaj i može da uspe?

Džon V. Kembel, urednik ′′ Zadivljujućih magazina ′′ i rani izlagač dr. Hijeronimusove radioničke mašine, i Kembel  raspravljali  su  na temu u nizu ličnih prepiski između njih dvojice. (Kembel je zaslužan za skovanje termina ′′ psionički ′′ i popularizaciju radionika. ))

Povodom implikacija Hijeronimusovih tvrdnji o uspehu u ubijanju poljoprivrednih štetočina na daljinu Kempbel je napisao:
′′ Istina, napadaš samo insekte, pomažeš ljudskim bićima. Ali svojstvene implikacije su tu, i ne mogu se poreći. Ne možete mi reći kako da se odbranim od takvog napada; ako priznam realnost tih sila, priznajem da sam bespomoćan, a ne znam za odbranu. […] Možda ga dobro koristite – ali ako  ga pustite, a šta ga ograničava? Ako mađioničar može da uništi čoveka bez traga – ko bi bio siguran od pretnje, od osvetničke mržnje nepravednog neprijatelja? Ne možeš da navedeš granice ovoj moćnoj tehnici!

 

Činilo bi se da Tepafon nije nešto lako napraviti, i / ili lako napraviti a da završava posao. Inače bi ih bilo na stotine ili hiljade i magični atentat bi bio uobičajen! Očigledno, pravljenje takvog uređaja radi, kao što je pravljenje radioničkog uređaja, veoma zavisi od veštine operatera. I nadamo se, svako ko ima veštinu i disciplinu ima pametnija posla nego da ide okolo da ubija ljudi daljinskim upravljačem.

 

T
Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde