Zehrija Sitčin, jedan od vodećih pisaca i istraživača pokreta Astro Archaeologi, putovao je svetom mnogo puta u potrazi za artefaktima van ovog vremena. Otkrio je da je u istanbulskom arheološkom muzeju držana kamena isklesana relikvija koja je tako detaljno opisala modernu svemirsku kapsulu da su odbili da je izlože. Kustosi su pretpostavili da je to morala biti prevara. Neverovatno vozilo prikazuje mnoge karakteristike moderne kapsule, raketne izduvne mlaznice pozadi i kokpit sa pilotom koji sedi i nosi plisirano odelo za letenje sa rukama na komandama. Nakon sastanka sa kustosima muzeja i proučavanja rezbarenja, Zeharija Sitčin je utvrdio da je artefakt u skladu sa mnogim drugim koje je video od davnina i predložio je da muzej prikaže artefakt.On je podstakao kustose da dozvole posetiocima muzeja da sami odluče da li je predmet svemirski brod.

U svom članku u Atlantis Rising Magazine, izdanje 15, Sitčin opisuje ovaj objekat kao,

„Izvajani model onoga što modernim očima liči na raketni brod sa konusnim nosom… Pokrenut klasterom od četiri izduvna motora u zadnjem delu koji okružuje veći izduvni motor, raketni brod ima mesta za jedinog pilota— stvarno prikazana i uključena u skulpturu.”
On opisuje pilota kako sedi sa nogama preklopljenim na grudima i nosi jednodelno „rebrasto odelo pod pritiskom“ koje postaje čizme na nogama, a rukavice na rukama, i ističe da pošto nedostaje glava pilota, ne možemo znati da li je pilot nosio kacigu, naočare ili druga pokrivala za glavu. Artefakt je dugačak 23 cm, visok 9,5 cm, širok 8 cm ili dugačak 5,7 inča, visok 3,8 inča i širok 3,5 inča.

Sitčin je proveo godine tražeći artefakt, sve dok ga nije locirao u Arheološkom muzeju u Istanbulu. Iskopan je u Toprakkaleu, gradu poznatom u antičko doba kao Tuspa, gde je kraljevstvo Urartu nakratko vladalo pre više od 2500 godina. Kustosi muzeja odlučili su da ovaj mali artefakt mora biti falsifikat jer se razlikuje od stila iz tog doba, a što je još važnije, izgleda kao svemirska kapsula.

Teško je poreći da ovo izgleda kao živi dokaz drevnog svemirskog putovanja, a predmet ostaje neobjašnjiva misterija

https://coolinterestingstuff.com/ancient-spacecraft-out-of-place-artifacts

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde