Vizija koja je opisana potiče od Moine Mathers (Soror Vestigia), koja je bila prva inicirana osoba u verovatno najpoznatiju magijsku organizaciju svih vremena na zapadu, Hermetički Red Zlatne Zore.

Za istraživanmja vidovitosti i astralna putovanja u područja elemenata Zlatna Zora je koristila takozvane Tatva Karte. Njih je Zlatna Zora preuzela iz indijske Samkija filosofije.

Tatva karte su se pokazale kao odlično sredstvo za razvoj vidovitorsti i kao pomoć kod astralnih putovanja. Za razliku od aktivnog pristupa koji se danas favorizuje u modernim rekonstrukcijama Zlatne Zore, originalno izazivanje vizija je bilo rađeno pasivno. Kada bi se dobila potvrda neko bi izvan tela ušao u simbol tatve. Zatim bi se u viziji kretao tim predelom i sretao bića koja tamo žive, baš kako je i opisano u viziji koja sledi:

Moina Mathers kao Visoka Sveštenica Anari u Ritualima Izide u Parizu

 

„Stajali smo na tamnoj i kamenitoj hridi izbočenoj nad morem. Na nebu iznad nas nalazilo se sjajno sunce okruženo blistavom dugom, koju oni koji pripadaju Putu Chameliona znaju.

 

Ugledala sam, kao da se nebo otvorilo, oblik sličan Merkuriju grčkom koji se spustio blješteći poput svetlosti, I lebdeo je izmedju neba i mora. U njegovoj ruci je bio Štap, kojim se zatvaraju oči mrtvih u spavanju, a takođje se njime i probudjuju spavači, po želji Merkurija; i strašnom se učinila zemljana kugla na vrhuncu prodiranja zrakova. Onda je on razvio pergament na kome je pisalo:

 

Lumen est in Deo,

Lux in homine factura,

Sive Sol,

Sive Luna,

Sive Stelloe errantes,

Ontnia in Lux,

Lux in Lumine Lumen in Centrum,

Centrum in Circulo,

Circulum ex Nihilo,

Quid scis, id eris.

F.I.A.T.

E.S.T.

E.S.T.O.

  1. R.I.T.

In Fidelite et veritate universas ab aeternitate.

Nunc Hora.

 

Nunc Dies.

Nunc Annus,

Nunc Saeculum,

Omnia sunt Unum,

et Omnia in Omnibus.

A.E.T.E.R.N.I.T.A.S.

 

Tada je Hermes uzviknuo glasno i rekao:

„Ja sam Hermes Mercurius,Božji sin, glasnik ujedinjenja superiornih i inferiornih, Ne postojim bez njih, njihovo jedinstvo je u meni. Kupam se u Okeanu. Osećam širenje vazduha. Prodirem pitevima ispod.“

I Frater Koji je bio samnom, rekao je:

“Na ovaj način je uspostavljena Ravnoteža Prirode, jer ovaj Merkurije je početak svakog kretanja. Ovaj On,  ova Ona, ovo To je u svim stvarima, ali ima krila koja se ne mogu prinuditi. Jer kada ti kažeš “On je ovde“, on nije ovde, jer je za to vreme veđ otišao, zato što je on Večni pokret i Vibracija.“

Ipak u Merkuriju moraš tražiti sve stvari. Zato nisu bez razloga naši Stari Fratri rekli da je Veliko Deki bilo “Učvrstiti Nestalnost“. Postoji samo jedno nešto gde se on može zadržati, a to je Centar, sama sredina. “Centrum in trigona centri“.  Centar u trouglu Centra.

Da li je vaš duh bez odgovora kako da pronađje čvrstu tačku sa koje može učvrstiti i uhvatiti đušu Univerzuma?

„Christus de Christi,

Mercury de Mercurio,

Per viam crucus,

Per vitam Lucis

Deus te Adjutabitur!“

Dve Tattwa vizije Soror Vestigie

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde