Šestica  diskova  generalno je karta pokroviteljstva — velikodušnosti sa vezama. Na slici je prikazan bogat čovek koji daje milostinju, njegova je  reputacija poboljšana njegovim davanjem, ali bez da je ikome zaista  poboljša sebe. Ponekad postoji zaključak da će davalac očekivati nešto zauzvrat za svoje davanje, možda seksualne usluge. Bogat čovek sa ove karte Male Arkane je mnogo drugačiji od onog koji je prikazan u četvorici diskova.

Crvena odeća i složeni pokrivač na glavi čoveka  ukazuju na to da je on ne samo bogat, već je verovatno i kraljevskog staleža.

U jednoj ruci drži novčiće koje daje siromasima koji kleče pred njegovim nogama. Ravnomerno izbalansirana vaga koju drži drugom rukom sugeriše da je zainteresovan za više od toga da im da nekoliko novčića.

Dok jedan od prosjaka prima svoj novac, drugi sa strahopoštovanjem gleda u velikodušnog dobrotvora.

Ponekad se ova karta šestica diskova tumači kao da se odnosi na neku vrstu mecene ili dobrotvora koji izbavlja osobu iz loše situacije, ali onda želi da diktira životom onoga koji se oporavlja.. Nejednakost moći je generalno faktor u ovoj karti, a osoba kojoj se pomaže treba da pazi da ne menja srce i dušu za prečicu do slave ili bogatstva. Svaki igrač u ovom scenariju treba da ispita mogućnost da zauzima jednu ili drugu stranu u neuravnoteženoj borbi za moć.

Opšte značenje: Šestica  diskova  može se odnositi na davanje ili primanje. Što se tiče novca, ovo može biti deljenje bogatstva ili položaj u kojem morate da tražite pomoć.Velikodušnost. Dobrotvorne organizacije. Pružanje pomoći onima kojima je potrebna. Biti u očajnoj finansijskoj situaciji i pronaći olakšanje. Blagostanje. Izbeglice. Amnestija. Poklon. Finansijska nagrada.

Ova karta takođe može ukazivati na to da se pravda deli. U pitanjima vezanim za odnose, ova karta ukazuje na superiornost/inferiornost. Ko daje, a ko uzima? Neko je u povoljnijoj poziciji. Jedan daje više vezi od drugog. Pitanja davanja i uzimanja.

Ključne reči: dobročinstvo, deljenje, davanje, primanje, pravda, prosjačenje

 

Šestica  diskova obrnuto značenje

Obrnuta šestica diskova sugeriše da vam je ideja o otplati možda postala previše važna. Preokret ove karte ukazuje na nekoga ko je previše fokusiran na ideju da nešto dobije nazad.

Obrnuta šestica diskova:  škrtost. Uzdržavanje. Odsecanje ljudi od pomoći. Sakupljanje bogatstva. Ovo je nedostatak dobročinstva, vibracija „pobrinite se za sebe“. Ignorišući one kojima je potrebna. Zatvaranje očiju pred siromaštvom. Finansijska nepravda. Neuspeli slučaj. Pravne ili finansijske smicalice. Odnos snaga se menja i ne u vašu korist. Ne možete da ispunite svoje potrebe. Nemogućnost primanja pomoći. Nedostatak poniznosti. Prihvatanje mrvica.

ŠESTICA DISKOVA  NOVAC I ZNAČENJE KARIJERE

Kada se uzme u obzir novac i značenje karijere, Šestica diskova e često povezuje sa sledećim terminima:

zapošljavanje i zapošljavanje

donacije

sponzorstva

neočekivane zarade i nasledstva

nagrade

investitori

nove poslovne mogućnosti

dobitke

Ako ste želeli da pokrenete ili finansirate novi posao, izgledi su dobri. Pomoć je pri ruci i sve što vam treba uskoro će vam doći.

Oni koji žele da promene karijeru ili dobiju unapređenje/povišicu trebalo bi da budu oduševljeni kada vide ovu kartu u svom širenju. Umrežavanjem i povezivanjem sa onima koji imaju sposobnost da daju ono što želite, brzo ćete se popeti na lestvici.

 

ŠESTICA DISKOVA  LJUBAV I VEZE ZNAČENJE

Koliko god ova karta bila pozitivna kada su u pitanju novac i karijera, šestica diskova  ima drugačiju  poruku kada su u pitanju veze i ljubav. Uopšteno govoreći, to sugeriše vezu u kojoj se čini da je sve dobro.

Međutim, ispod površine, postoji neravnoteža u moći. Sa jednim pružanjem, davanjem i kontrolom, a drugim partnerom koji sedi u poziciji manje kontrole, stvari su manje nego jednake.Na primer, često se pojavljuje kada se neko uda za novac ili u vezama u kojima je jedan partner mnogo uspešniji od drugog. Iako ovo nije nužno loša stvar, može dovesti do ogorčenosti na obe strane.Ako jedan partner, prijatelj ili član porodice daje i daje i daje sa malo zauzvrat, šest diskova gledana  kao ljubavna karta ukazuje na potrebu da se pronađe ravnoteža.

 

ŠESTICA DISKOVA ZDRAVLJE I DUHOVNOST ZNAČENJE

Šest diskova govori da je pomoć jedan od načina izlečenja! Uskoro ćete postati partner sa nekim ko će vam pomoći da vratite stvari na pravi put.Isto se može reći i za one koji žele duhovno da rastu. Neka vrsta mentora će moći da pomogne u ovom procesu.

ŠESTICA DISKOVA   I SUNCE

Šestica diskova  je poznata kao karta „davanja“. Kada se spojite sa Suncem, trebalo bi da razmislite o fokusiranju na posebnu grupu: decu.

To  uključuje usvajanje, hraniteljstvo, postajanje učiteljem ili podršku grupama koje finansijski pomažu deci. Pogledajte mesta u vašoj lokalnoj oblasti kojima su možda potrebni volonteri ili donacije.

 

ŠESTICA DISKOVA   I CARICA

Obilje vas okružuje kao i materijalna udobnost. Šestica diskova  zajedno sa Caricom vam govori da ne treba da se osećate krivim što imate sve. Zaslužuješ ove stvari.

ŠESTICA DISKOVA  I ČETVORKA MAČEVA

Iako se značenje šest diskova  obično usredsređuje na davanje drugima, kada padne sa Četvorkom mačeva, primalac ste vi.

Napomena

“ Značenja karata koje dajemo su ona koja su najosnovnija, najčešća i najverovatnija. Svaka karta može da ima veoma različita značenjazavisnosti od konteksta, položaja izvučenih karata i prirode pitanja. Ponekad moguća značenja za istu kartu mogu biti čak i suprostavljena, zavisno od svega malopre navedenog.
Dublje to obrađujemo, dajemo više značenja i objašnjavamo kako se opredeliti za pravo značenje na našoj obuci za tarot praktičare

Petica diskova tarot karta- značenje

 

 

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde