Tumačenje snova je grana lljudskog interesovanja koja nije zaobišla nijedno živo bice na zemlji.Svi su u životu imali neki san ili stanje u snu koje je ostavilo pitanje i utisak.Buđenje je trenutak od najveće važnosti za sve koji žele da rade sa snovima. Tokom ovih kratkotrajnih sekundi buđenja, naši psihički podsvesni umovi prenose u naš svesni um prilično jasno i sveobuhvatno sećanje na snove prethodne noći. Svaki trenutak koji prođe nakon buđenja dozvoljava svesnom umu da izokrene ili iskrivi naš san. Zaista, za samo petnaest minuta možemo imati poteškoća da se setimo čak i jednog detalja jednog sna.

Dnevnik snova

Najefikasnije sredstvo za tumačenje snova je korišćenje dnevnika snova. Ovo može biti bilo koji dnevnik ili prazna, ukoričena sveska. Čak će i spiralno uvezana sveska biti dovoljna.  Prazne knjige daju najbolje rezultate,jer ilustrovane mogu skrenuti pažnju.

Držite dnevnik i olovku na stolu pored kreveta,ako želite da naknadno istumacite san. Ako nosite naočare, stavite ih ispod dnevnika pre spavanja, tako da ujutru prvo morate da dodirnete dnevnik pre nego što stavite naočare. Možda ćete želeti da postavite malu baterijsku lampu pored dnevnika,koja će vam služiti za zapisivanje snova ako se probudite noću.

Kada se probudite, ne napuštajte krevet. Lezite mirno na trenutak i mentalno prođite kroz snove koje ste upravo imali. Moj savet je takođe da ne pomerate glavu ,dok mentalno prolazite kroz san,kako ne biste poljuljali astral.Zatim počnite da pišete. Ne razmišljajte o tome šta pišete; jednostavno zapišite  svoje snove.

Na vrhu stranice upišite datum. Odmah počnite da zapisujete svoj san. Ako ne možete da se setite svega o tome, zabeležite ono čega se sećate. Ako je u snu bilo nekoliko segmenata, ne morate da ih beležite u odgovarajućem redosledu. Jednostavno zapišite sve čega se možete setiti.

Šta treba da zapišete  da biste tumačili san?

Događaji. Reči koje su izneli drugi (ko i kome). Reči koje ste sami izgovorili. Osobe koje poznajete i stranci. Boje.Zvuci. Ukusi. Mirisi.Misli. . Simboli, životinje, brojevi. Doba dana. Godišnja doba. Fizička osećanja.Emotivno stanje u snu Mnogi od njih mogu igrati ulogu u vašim snovima. Ne zadržavajte se samo na vizuelnim aspektima; zapišite sve čega se možete setiti o snu, do poslednjeg detalja. Izbegavajte da procenjujete tačke sna koje vam se čine najvažnijim i zapišite samo ove.

Nakon što zapisete svoj san, pročitajte ga. Ako ste nešto zaboravili, dodajte to u svoju belešku Ako se iznenada setite tačnog redosleda u kome su se određeni događaji desili, prepišite glavne tačke sna ispod svog originalnog unosa redosledom kojim sevsan i desio – nemojte precrtavati svoj originalni unos!Za prve simbole ili događaje kojih ste se svesno setili može imati najveći značaj za tumačenje sna.

Proricanje u snovima-biljke koje izazivaju proročke snove

Astralni svet-rad sa snovima pomoću Tarota-istraživanje energije karata

Šamani takođe imaju lucidne snove,ali zašto su oni moćniji od naših?

Snovi su deca boginje Nyx-ljudima donosi Ili smrt ili spavanje

Lucidno sanjanje-iskustvo viših svetova

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde