Mesečina strahovi predskazanja I vradžbne naših predaka vezane za Mesec

Opčinjenost Mesecom i mesečinom u drevnim vremenima razvilo je  veliki broj sujeverja. Našim precima  Mesec je bio i Bog, i pomoćnik i predskazač. Setimo se najpopularnijih znakova i sujeverja o Mesecu i saznajmo njihovo značenje.

Zašto ne bi trebalo da gledate u Mesec

Naši preci su se plašili da gledaju u mesec, posebno kada je bio pun. Verovalo se  da Mesec u punoj fazi može doneti čoveku nesreću, bolest i nevolje. Mesečina se smatrala veoma opasnom, pa su se ljudi uglavnom trudili da noću ne gledaju u vedro nebo, kako ne bi izazvali nevolje.

Takođe , mesečina se smatrala opasnom za lepotu žene.Žena je odlazeći u krevet morala da se uveri da joj u snu zraci mesečine ne padnu na lice kroz prozor. Ako mesecina sija na licu zene dok ona spava  onda će ona izgubiti svoju privlačnost.

 

Mesečevi  znaci tokom trudnoće

U starim danima postojali su strahovi vezani za mesečinu I trudnocu žene te su ljudi  pokušavali  noću da zaštite trudnu ženu od mesečine. Verovalo se da ako joj mesecina sija u snu, onda će se dete roditi mentalno zaostalo.

Po mesečevom  kalendaru bilo je moguće odrediti koje će se dete roditi. Na primer,verovalo se da  ako se dete rodi tokom opadajućeg meseca, onda će dete često biti bolesno i neće dugo živeti.S druge strane  ako se dete rodi tokom rastućeg meseca prema kalendaru lunarnih faza, biće zdravo i snažno.

Ako je dete rođeno na punom mesecu, to je,prema verovanju predaka  bio loš znak. Verovalo se da da su na punom mesecu zli duhovi posebno aktivni i da rođene na pun mesec mogu obdariti teškom sudbinom ili, još gore, demonskim karakterom.

Mesečev  kalendar ribolova

Mnogi ribari još uvek određuju ulov po fazama meseca. Tokom rastućeg meseca, praktikuje se pecati noću ili jednostavno stavljati peceljke noću. Na opadajućem mesecu, prema starom znaku, ribe su najaktivnije tokom dana.

 

Kako privući sreću Mesecom

 

Iako su se naši preci plašili mesečine, ipak  su je mnogi koristili za privlačenje sreće i novca.

 

Pre mladog meseca, obavezno se morate pokloniti i skinuti šešir –  veruje se da ce vas tada ceo mesec pratiti sreća u poslu.

 

Mnogo je novčanih znakova povezanih sa mesecom.

Ako stavite novčanik sa novcem  na mesečini na rastući mesec na prozorskoj dasci, to će privući novčanu sreću.

A ako poslednjeg dana opadajućeg meseca pometete pod u celoj kući i odmah iznesete počišćeno  smeće na ulicu, onda ćete ovog meseca imati sreće sa novcem.

Još jedan način da privučete sreću je da uronite u ribnjak na mladom mesecu. Prema narodnom verovanju, na ovaj način možete očistiti dušu i telo od negativne energije,napuniti baterije i izlečiti od bolesti .

 

Da bi imala sreće u ljubavi, u noć punog meseca devojka treba da isplete venac od bilja i cveća i okači ga na poleđinu prozora ili na ulazna vrata. Ako venac nestane sledećeg dana to znači da će devojka uskoro pronaći svoju ljubav i udati se.

 

 

Najstrašniji znaci i sujeverja o mesecu

 

Nikada ne uperite prst ili ruku u mesec. Ovo je loš znak, obećava neuspeh i bolest. A ako ovo uradiš na prvi pun mesec u godini, onda ćeš patiti  cele godine.

 

Ako ste videli crveni mesec, očekujte ozbiljne nevolje.  Da biste se suprotstavili ovom sujeveru, pljunite tri puta preko levog ramena i tri puta se poklonite Mesecu.

Pun mesec i zodijak-kada je najbolje vreme za magiju?

Evropske boginje Meseca- Dijana i boginje belih konja i vilinskih šuma

Mesečeva magija -nije samo igranje golih veštica na mesečini

Kađenje štiti od negativnosti i crne magije-ali Palo Santo nije dobar izbor

Tarot-određivanje vremenskog perioda kada će se nešto desiti

Vreteno-čarobni štapić slovenske magije

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde