Kraljica Elizabeta II -tada princeza -godina je 1946. Druidi su podigli drevne i svete mačeve iznad svojih glava za ceremoniju u Difrin parku u Velsu. Princeza Elizabeta (koja će kasnije postati kraljica Elizabeta II), obučena je u drevnu odoru zelene boje haljine i dovedena je pred Vrhovnog druida da bi i sama postala druid. U publici je dobar deo britanske elite i svi joj aplaudirali,ok Vrhovni druid pije iz Roga izobilja posvećujući je u drevni druidski red.

Delovalo bi kao urbana legenda da ne postoje fotografije i čak video snimak. Zapravo, britansko plemstvo je povezano sa Ezoterijom.Ledi Olivia Robertson, Baronica od Streloka mi je pričala nekoliko puta o tome ko se čime bavi u britanskom plemstvu, uključujći i kraljevsku porodicu, a ona sama je veoma često otvarala tarot Ledi Dajani. Tako da ni ovaj aranžman Elizabete II u druidima ne čudi. Ono što je, sa druge strane, manje poznato jeste to da je Elizabeta II, iako je bila kraljica, nakon više od pola veka, 2008, izbačena iz druida zato što nije znala da govori velški što je jedan od zahteva za članstvo u ovom redu.

Originalno, pod izgovorom da su divljaci, Rimljani su nastupima divljaštva, zatirali druidsku veru i to se konačno zvanično desilo 77. godine ove ere rimskom okupacijom velškog ostrva Angulsi.Rimljani su ga zvali ostrvo Mona, koje je bilo najvažnije, ali i zadnje, uporište druida na britanskim ostrvima. Inače  reč druid potiče od irske reči doire koja je značila hrast i označavala je važnost prirode u njihovom sistemu verovanja. Druidi su bili politeisti i obožavali su panteon prirodnih bogova koji su naseljavali šume, polja i mora u njihovoj okolini. Oni su takođe tvrdili da se život nastavlja nakon smrti, dakle zastupali su neki oblik reinkarnacije i ciklične prirode života gde godišnja doba, svetlost i tama zauzimaju istaknuta mesto.U svojoj knjizi Bela boginja, Robert Grejvs je pisao o boginji drveta, Druantiji. Njeno ime potiče od ‘drus’ (hrast) i ona je bila jedinai prava kraljica druida i Boginja plodnosti za biljke i za ljude kojima je darivala zaštitu i kreativnost.

 

 

Bela Boginja Roberta Grejvsa

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde