Ako natalna karta manifestuje naša dela iz prošlih života, onda može da ukazuje na nešto i o životu posle smrti? I ako ova dva aspekta nisu tačna, kakav je značaj „slobodne volje“ o kojoj ljudi govore? Razgovarali smo sa dr Vinajem Bajrangijem, vrhunskim indijskim vedskim astrologom, koji je otkrivao mnoga vedska astrološka čuda kako bi pomogao u obrazovanju astroloških postulata koje su Saptriši propagirali široj javnosti, a takođe je efikasno angažovan u podizanju donskog i konzervativnog vela sa astrologija. On je korektor karme koji je savladao umetnost čitanja prošlih života i istaknuti je ispravljač vremena rođenja. Ima jedinstvenu sposobnost da čita prošli i budući život iz horoskopa. U ovom izdanju tražili smo neke odgovore o horoskopima mrtvih ljudi.

 

Pitanje: Da li horoskop govori o prošlom i sledećem životu?

 

Dr Vinaj Bajrangi: Da! Vaša natalna karta kao otisak vašeg prošlog života govori i o vašem sledećem životu. Ovu teologiju astrologije objašnjavam od početka. Položaji planeta koje neko dobija u svom horoskopu nisu nasumični položaji, već ih je Svemogući pažljivo dodijelio nakon pažljivog proučavanja djela koje je on/ona učinio u prethodnim rođenjima. Sada, dodeljene planete mogu imati neke dobre joge (kombinacije) i neke loše. Pozitivne kombinacije su blagoslov stečen prethodnim rođenjima, dok su loše kombinacije prethodne kletve rođenja. Ove dobre i loše kombinacije guraju domorodca u život na toboganu dobrih i loših iskustava.

 

Međutim, čovek takođe ima određenu količinu slobodne volje, što zavisi od položaja Jupitera u horoskopu. Koristeći ovu slobodnu volju, može se donekle promeniti ovi rezultati. Ciklus se nastavlja i na koji god način koristite ovu kartu rođenja vašeg sledećeg rođenja. Dakle, svačija primarna borba je da efikasno koristi slobodnu volju da promeni lošu karmu u dobru. Kroz efikasno astrološko čitanje i vođenje, ova slobodna volja se može iskoristiti na maksimalnu korist.

 

Pitanje: Da li je horoskop relevantan za rođenje nakon rođenja?

DVB: Planete, položaji planeta u određenim znacima i određene nakšatre su osnove svakog horoskopa. Sa ovih položaja dolazimo do Pančangne, Daša (perioda), Šodašvarga (finije karte) i Asthakvarge. Za Daše se kaže da se smenjuju svakih sto dvadeset godina. Veoma duboko i fino čitanje natalne karte može otkriti o svemu prošlom, sadašnjem i budućem životu osobe.

Pitanje: Koja kuća se vidi za prošli i sledeći život?

 

DVB: Prošli život urođenika vrednuje se kroz devetu kuću horoskopa, a budući život se dešifruje kroz petu kuću. Šesta kuća je karma na čekanju koju ste ostavili neurađenu ili nedovršenu u prošlom životu. Bilans Daše u kojem je osoba rođena ukazuje na to da je Daša duša napustila telo u prethodnom rođenju.

 

Lagna je čvor između prethodnog rođenja i ovog rođenja i takođe je pokazatelj svrhe rođenja. Dvanaesta kuća je pokazatelj preostalih života dok duša urođenika ne dobije konačno spasenje.

 

Dakle, iskusan astrolog, kroz gore navedene pokazatelje prikupljene iz horoskopa, može skicirati prethodno rođenje, svrhu ovog rođenja, karmu koja je na čekanju preostala u prethodnom rođenju, glavne prepreke ovog rođenja, Dašu kada njegova/njena duša napustio telo u prethodnom rođenju, Daša kada njegova/njena duša može da napusti telo u sadašnjem rođenju i putovanje duše u rođenju(ima) koja će doći. Znajući sve ovo, svrha putovanja duše može se zaključiti sa naznakom vremena njenog spasenja, odnosno dobijanja stalnog mesta u ‘Baikunthi’, prebivalištu Višnua.

 

Pitanje: Šta se dešava sa natalnom kartom osobe nakon smrti? Da li horoskop umrle osobe treba videti?

 

DVB: Vidite, duša nikada ne umire; prolazi kroz putovanje i menja telo za telom. Slično, i horoskop živi do konačnog spasenja duše. Ali pošto horoskop pripisujemo živom telu, možda nije logično čitati putovanje duše kroz horoskop mrtve osobe. Zbog toga se horoskop mrtvog čoveka ne vidi.

 

Ali postoje određene doše koje upadaju u porodicu i negativno utiču na svakog člana porodice. Da bismo razumeli i predložili moćnu popravnu meru, ponekad postaje neophodno pročitati horoskop starijih koji su umrli. Ali u takvim slučajevima, astrolog treba da se drži najveće etike vedske astrologije i da se ne plaši ili igra sa emocijama članova porodice koji su ostali za sobom.

 

Pitanje: To znači da horoskop umrle osobe ukazuje na njen budući život.

DVB: Definitivno, da! Uzmimo slučaj porodice Lorda Rame. Gospod Rama je bio inkarnacija Gospoda Višnua i bio je šezdeset četvrta generacija u porodičnoj lozi. Iksvaku, sin Manua, bio je šezdeseti pradeda lorda Rama. Trebalo je da uzme sedam rođenja u istoj porodici kako bi olakšao rođenje Gospodina Rame u porodičnoj lozi.

 

To se dokazuje ako se nacrta horoskop Iksvakua i izračuna njegova rođenja (putovanje duše) do njenog konačnog spasa.

 

Pitanje: Mogu li se sva rođenja duše izračunati do njenog konačnog spasenja?

 

DVB: Zašto ne! Ali dozvolite mi da vam kažem da je astrologija za život posle života potpuno drugačija od redovnih astroloških predviđanja i analiza. I takođe je to zadatak koji se ne može obaviti za dan ili dva. Čak i glavni astrolog može trajati nedeljama ili mesecima zajedno. Vreme koje će neko trebati zavisi od broja rađanja koje će duša preduzeti pre svog poslednjeg dana odmora. Što je veći broj rođenih, to više vremena astrolog mora da provede u zaključivanju kvaliteta života i svrhe svakog budućeg života.

 

Crtanje ovog putovanja duše do njenog konačnog odmora u ‘Baikunthi’ objašnjava napore koje je uložila na svom putovanju i dostignuća koja je učinila na podizanju ljudske i drugih rasa.

 

Pitanje: Kada kažemo da je sudbina određena: kako onda slobodna volja može promeniti sudbinu?

 

DVB: Čovek se rađa sa karmom na čekanju, tj. karmom koju treba da postigne u ovom rođenju. Deveta kuća upravlja sudbinom. Tranzit Saturna daje sudbinu, dok tranzit Jupitera daje slobodnu volju. Svoju slobodnu volju možemo iskoristiti u svoju korist, odnosno, možemo ostvariti svoju želju ako je tranzitni Jupiter u trigonima ka natalnom Saturnu.

 

Ako je tranzitni Saturn u trigonu sa natalnim Jupiterom, moramo prihvatiti ono što sudbina želi od nas. Obično su Saturnovi događaji suđeni, dok su događaji koje je Jupiter proizveo rezultat sopstvenih dela. Kvant slobodne volje dostupne u horoskopu može se utvrditi kroz postavljanje Jupitera u horoskop, a lakoća sa kojom se može koristiti za manipulisanje sudbinom vidi se kroz njegovu povezanost sa natalnom pozicijom Saturna.

 

Pretpostavimo da u horoskopu Jupiter i Saturn sede u položaju 6/8 (Shadakshaka) jedan prema drugom, tada će biti teško koristiti slobodnu volju čak i za vreme pozitivnog tranzita Jupitera kroz natalnu poziciju Saturna u horoskopu. Dakle, razumna upotreba vašeg Jupitera pomaže vam da oblikujete sudbinu u svoju korist u velikoj meri. Sve, dakle, zavisi od natalnog položaja planeta u horoskopu. Izazovnije pozicioniranje planeta u horoskopima ukazuje na veći broj rađanja za dostizanje tačke emancipacije duše.

 

Pitanje: Može li astrologija pomoći u poboljšanju našeg sledećeg života od onoga što postoji u horoskopu?

 

DVB: Nekoliko ometača trči u tandemu u horoskopu da bi odložili bilo kakve rezultate. Glavni ometač u njima je gospodar jedanaeste kuće za pokretni znak, gospodar devete kuće za fiksni znak i gospodar sedme kuće za dvojni znak. Umirivanje ovog ometača može biti najefikasnija popravna mera za povećanje upotrebe slobodne volje u bilo kom horoskopu. Popravne mere nisu puke pudže, donacije ili recitovanje mantri, već su delotvorna infuzija korekcije karme. Ova korekcija karme kontroliše negativan karakter izazvan u sebi zbog te planete ometača.

 

Možda je zadatak identifikovati negativan karakter koji neko ima zbog te planete ometača, ali kada se on identifikuje, može se preduzeti odgovarajuća briga da se to ispravi.

 

Dr. Vinai Bajrangi, jedan od najboljih astrologa u Indiji, ima dubok osećaj da leči ljude kroz korekciju karme nego da se više fokusira na lekove. Takođe je objasnio važnost čitanja i analize prošlih života za ljude da manevrišu svojom karmom u sadašnjem životu. Za više uvida u vedsku astrologiju, možete se povezati preko njegove veb stranice vvv.vinaibajrangi.com ili njegovog kancelarijskog telefona +91 9278665588 ili 9278555588.

https://www.outlookindia.com/website/story/outlook-spotlight-astrology-for-next-or-after-life/371209

Karl Jung -uticaj astrologije na psihičko stanje i sinhronicitet-sve izvire iz kosmosa

Tarot i astrologija korespondencija: Male Arkane

Dorotej- astrološki saveti-kada je pravo vreme za podnošenje molbi i traženje pomoći

 

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde