Znam da bi mnogi voleli da imaju svoje magično ogledalo, pa evo par saveta koji će vam pomoći da ga vrlo lako napravite. Ovde neću govoriti o trouglastom ogledalu koje se pravi od crnog obsidijana, pri čemu se na stranicama ispisuju kabalistička imena, jer se prevashodno ono koristi u ceremonijalnoj magiji kada se rade evokacije, već o jednoj jednostavnijoj varijanti koja se može koristiti za diviniciju a mogu ga napraviti svi.

Da biste napravili svoje magično ogledalo potrebno je da imate stari drveni ram ili sliku u koje cete ubaciti obrađeno staklo ili možete kupiti i nov ram sa staklom.

Potrebno je da pri izboru ram bude tamne boje jer nov svetlucavi okviri imaju tendenciju da se njihovo svetlucanje odražava na površini stakla, što vam može jako smetati u radu.

Najbolje je izabrati ovalni ili okrugli oblik i to ne prevelik, jer kad tad ćete poželeti da ga ponesete sa sobom.

Zatim kupite bocu crnog emajliranog spreja pazeći da je preporučeno za upotrebu na staklu, jer neki sprejevi nisu.

Pre nego počnete sa izradom očistite dobro staklo nekim sredstvom za čišćenje, trudeći se da ne ostanu mrlje i ostavite da se dobro osuši.

Staklo postavite na sloj papira pazeci da pri rukovanju ne dodirujete previše staklo kako ne bi ostale mrlje.

Zatim krenite da brzim pokretima prskate staklo emajliranim sprejom, takođe vodeći računa da to uradite jednim potezom bez mnogo slojeva kako bi prvi put prekrili površinu crnom farbom.

Ukoliko radite napolju, bilo bi poželjno da dan ne bude vetrovit ili sa nekim drugim neprilikama, da se ne bi čestice prašine zalepile na staklo.

Ofarbano staklo ostavite da se dobro osuši par sati.

Neki ljudi prelaze jos jedanput sprejom, mada je preporučljivo da ceo proces bude završen iz prvog puta.

Takođe neko ofarba i drugu stranu stakla, neko ne… vaš je izbor.
Kada je površina stakla skroz suva vratite je u ram.

Preporučljivo je osnaživanje energije ogledala pri punom Mesecu odgovarajućim spelom.
Dalji rad sa ogledalom podrazumeva i pravila održavanja, kao što je čišćenje, upotreba samo od strane vas, pravilno čuvanje…

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde