Jasmin se smatra biljkom privlačenja koja se može koristiti u magične svrhe kako bi donela nešto pozitivno u vaš život kao što je npr novac, ljubav ili posao.

Jasmin je pre svega ženski cvet, povezan je sa elementom vode i Mesečevim ženskim božanstvima Lunom i Selenom kao i boginjama ljubavi Afroditom i Venerom.

Ako se podsetimo naših prethodnih postova videćemo da svakako postoji veza između ove biljke i rituala Punog Meseca, jer biljka karakteristikama pripada boginjama punog Meseca, a rituali za uspeh i prosperitet se rade baš u tom periodu.

U ljubavnoj magiji širom sveta poznat je ritual kada se u noći punog Meseca plete venac od Jasmina i devojke ili momci plešući na mesečini traže od boginje da im donese lstinsku ljubav ili viziju prave ljubavi u snovima.

Kada se završi sa plesom na mesečini, venac od Jasmina se stavlja ispod jastuka kako bi se u snu pojavila vizija prave ljubavi.

Cvet biljke, kao i eterična ulja se najčešće koriste za čarolije, mada mogu se upotrebljavati i ostali delovi.

U magiji privlačenja novca, poznata je priča kada se u blizini korena jasmina zakopa novčić kao žrtva, kako bi ukućanima doneo sreću i blagostanje.

Kao u svakom magijskom radu, tako u radu sa ljubavnim čarolijama biljke jasmin, bitna je namera i vaša misao, pa ako lh radite sa najiskrenijim mislima takve ćete rezultate i dobiti.

Ako su pak proizvod našeg ega ili slabosti takva nam ljubav i sledi.

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde