Green witchcraft (Zeleno vešticarstvo) je deo modernog paganizma koji je najviše pripadnika našao na američkom tlu i u Velikoj Britaniji.

Put zelenog vešticarstva je put Prirode i plodnosti.

U svom radu pripadnici ovog pravca najviše koriste „prirodne“ objekte iz svog okruženja.

To je: kamenje, stene, biljke, delovi životinja (kao što su kosti ili fosili), kišnicu, sneg, jutarnju rosu, zemlju itd.

Samim tim i njihov rad je uglavnom zasnovan na četiri elementa, a ne pet: vatra, voda, vazduh i zemlja kojima vrše priziv duhova, odnosno šumskih vila, gnoma, salamandera.

Neki pripadnici za svoje božanstvo biraju grčkog boga Pana a neki boginju Gaiu (Geu), koja se može poistovetiti sa majkom Zemljom.

Jedno od obeležja zelenih veštica je da u svom radu najviše koriste biljke koje same uzgajaju, verujući da postoji prirodna veza između duhova prirode i rasta same biljke koju kasnije koriste za čarolije.

Tako da jedna od autentičnih slika kojom možemo predstaviti zelenu vešticu, jeste ogromna bašta ispred kuće ili zivot u prirodnom okruženju, kao što su šume,j ezera..

Takođe i otvaranje tarota, kao i rad sa kristalima i svećama, predstavlja jedno od obeležja ovog pravca.

Pripadnici Green witchcraft u velikoj meri učestvuju u pokretima koji razvijaju ekološku svest i svest o očuvanju planete Zemlje.

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde