Samhain je dan kada je veo između dva sveta najtanji.To znači da je vreme da se obavi ozbiljno proricanje jer je tada najlakše primiti poruke iz spiritualnog sveta. Znam da će mnogi od vas prvo pomisliti na diviniciju Tarot kartama, ali one nisu uopšteno, a ni taj dan, jedini način kojim možemo dobiti odgovore. Pre svega, Samhain ili popularno nazvana Noć Veštica je i Keltska Nova Godina. Stari Kelti su zato ovaj dan koristili za proricanje i predviđanje dešavanja koja se se zbivati u narednih godinu dana.

Neke od metoda, koje su se ticale opštih prognoza mogle bi se svrstati u etnoastronomiju, jer su dešavanja u prirodi i posmatranje istih, prema verovanju, donosile vesti o vremenu. Tako je običaj da se u ponoć Samhaina posmatra Mesec. Što je više oblaka preko Meseca to će više i biti kišnih dana u nastupajućem periodu. Ukoliko bi želeli više informacija o količni padavina, Kelti bi odlazili na reku i spuštali jedno drvo u vodu. Prelivanje vode preko drveta bi pokazivalo količinu padavina naredne godine. Izlazak u ponoć Samhaina i posmatranje pravca vetra iz kog on dolazi, još jedna je metoda predviđanja vremena i pravca vetra koji će duvati i danima duge i hladne zime.

Za nas su svakako interesantnije metode proricanja koje svakom pojedinci mogu dati odgovor ili putokaz za buduće događaje. Oni koji poznaju diviniciju Tarotom, Ciganskim ili Lendormand kartama mogu uraditi posebna otvaranja karti te večeri. Ali i oni koji nisu upućeni u rad sa kartama svakako nisu zapostavljeni, jer postoji mnogo drevnih ali i novijih tehnika proricanja.

To je svakako otvaranje Runa, zatim Visak, kristali, kamenje, geomancija i naravno sveće i magično ogledalo.

Ogledalo za proricanje se oduvek koristilo, čak iako  se nema mogućnosti napraviti pravo divinicijsko, u te svrhe se može koristiti voda, reke ili jezera, ili bilo koja druga tamna reflektujuća površina.

Kako napraviti svoje ogledalo za proricanje mozete pogledati OVDE, a drevne tehnike korišćene u noći Samhaina bile su pomalo i zastrašujuće.
Jedan od načina da osoba sazna svoju budućnost bio je i silazak u neku podzemnu prostoriju, najčešće u podrum, gde se hodajući unazad i držeći ogledalo ispred sebe moglo očekivati da se u ogledalu pojave vizije budućih događaja kod tumača.
Devojka koja bi želela da sazna ime budućeg supruga trebalo je da pre 12 časova noću, uz svetlost jedne sveće posmatra u ogledalo i očekuje da će se u njemu pojaviti lik budućeg supružnika. Neka verovanja govore da ako se ne pojavi lik, a časovnik prođe 12 časova u ogledalu će se pojaviti sam đavo.

Druge preporučene tehnike proricanja ogledalom nisu bile tako zastrašujuće i nisu predviđale nezgode te večeri. Jedna od tehnika preporučuju da se devojka česlja ispred ogledala, verovatno iz razloga kako bi postigla smirenost i očekuje pojavljivanje izabranika, dok druga, pak, govori da u ponoć kao reflektujuća površina može poslužiti i reka ili jezero gde ćemo zureći u površinu videti lik suđenoga.
Naravno, svako ko ima napravljeno svoje magično ogledalo može te večeri uraditi diviniciju po nekoj od klasičnih preporučenih tehnika. Nadam se da su mnogi upućeni da je ogledalo za proricanje lično, napravljeno na poseban način, crno je, i da se u radu mora ispoštovati koncentracija, stišavanje pozadinske buke, kako bi se dobio pravi odgovor.

Iako  mnogi očekuju da će ovom tehnikom dobiti prave vizije budućih događaja, činjenica je, i praksa pokazuje da to čak ni Nostradamusu nije uspelo, pa očekujte pojavljivanje simbola koje ćete kasnije protumačiti ili pak rečenica ili misli u umu čije se pravo značenje može iskristalisati i kroz nekoliko dana!

Rad sa svećama i proricanje ovim putem je takođe drevna tehnika i poznavanje tehnika kaptomancije, piromancije i ceromancije vam može dati odgovore na postavljena pitanja. Jedna od drevnih tehnika je i kapanje voska sa sveće u vodu, nakon čega bi se tumačili dobijeni simboli.
Kako je Samhain početak keltske nove godine rad sa svećama se i ovde koristio za proricanje osobina budućeg izabranika.

Jedna od metoda je da se zapali visoka tanka sveća, i devojka koja želi da sazna karakteristike budućeg, udalji se tri koraka od sveće i ima pravo da tri puta pokuša da ugasi plamen. Ako uspe iz prvog, izabranik će biti bogat, drugog vredan, i radan,a trećeg iz siromašnijeg staleža. Ako se sveće ne ugase, izabranika te godine neće biti.

Takođe i postavljanje 12 sveća u krug i ples oko njih je jedna od tehnika proricanja. Svakoj sveći se dodeli ime meseca u godini i ona sveća koja se ugasi u toku plesa daće i ime meseca u kojoj će se izabranik pojaviti.

Postoji još mnogo načina proricanja koje možete praktikovati te noći..hrana, kao što su jabuke, semenje jabuka, orasi.. čitanje čajnih listića, rad sa ouja tablom, pa izaberiti neki svoj i saznajte odgovore te noći kada nam je spiritualni svet najbliži.

Fejsbuk Komentari

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde