Sećate li se kako je padao, onaj Najsvetliji, Svetlost Sama, i dok je padao gorela su mu krila, kao i biće celo. I pretopi se u ledenu stenu, koja ne odašilje, niti reflektuje već upija svetlost, Jao kakav je to pad bio, spaljen Ognjevim Mačem Mikaela, Slave Božje, ranjen, obesčinjen funkcije Reči Boga (saada Metatron tamo sedi), a Mikaelova lepota posta sjajnija od svetlosti same, koja pade.

 

Serafim je pao! Svi su Anđeli zaplakali bez suze i reči, zvuka, i tišine same, i Gabrielova je truba zamukla da uspori vreme da za trenutak produži ovaj pad, Najvećeg, Najboljeg, Najsvetlijeg, osim naravno Jednog, i zato je on Drugi Sin, što bejaše Prvi a Prvi posta Drugi, što sad stvori konfuziju u redosledu dešavanja stvarnosti i podeliše se po pola od Arhanđela do duha i duše. Podela ne beše njihova već Božja je Volja jer ovi nose Pečat Božji i Reč Istine tj LOGOSA.

 

Neki od sledbenika Logosa palog, oni najbliži prvi jurnuše da ga sustignu da ga podrže il ublaže pad, ali njegov pad je tako žestoko bio i brz, da zalutaše tražeći ga u dubini njene praznine. A On, pade saam, udarivši u čvrstinu stabilnosti nepostojanja, taj potress ste morali čuti, taj pad, taj udarac o dno, svemir se potresao da tako jako zadrhta da zamalo puče, al naprsnu, zadrhta, ali sada ritmom njegovog preostalog Srca, ili čini mi se nečeg niže-dubljeg, do same srži čovekove kosti, i  instinkta, dublje i od samoodržanja,…i od Kanibalizma, tu leži sada taj zbačeni kralj anđela. Oh, taj prasak ste morali čuti, tada, tek tada novi Logos istupi, novi Prvi posle Prvog, i tek tada behu raspoređene i dodeljene nove dužnosti preostalih Anđela, jer ove druge prozvaše Demoni, one koji su sledili smer svog Logosa čak i u bezdan saam. A šta mislite da, …kamen radi dok čeka? Stvrdnjava do Crne Zvezde, Crne Rupe, ali ova Crna Rupa je drugačija od ostalih, potentnija, jer je Logos, jednom Logos, zauvek Logos. I šta kad explodira ta Silina ravno jednaka gornjem svetu, ali sada podržana Bogom Unutrašnje Praznine, progutaće svemir sobom, uključujući i Prvog. Uradiće, šta mu Volja bude!

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde