Ritual Pentagrama ne služi za magijsku zaštitu, ali po njegovom modelu se može izvesti operacija magijske zaštite.
Za ovo nam je potrebno 5 tarot karata. Špil iz kojeg se one uzimaju se onda „trenira“ samo za ritualne svrhe i ne koristi za proricanje. Koristi se velika Arkana Univerzum, na toj kartije prikazana je žena okružena krugom i četiri kerubima u uglovima. Koriste se i četiri karte da predstavljaju četiri Arhandjela (Mihaila, Rafaila, Gabriela i Uriela). Neki za njih koriste Kraljeve, ali ja koristim četiri Velike Arkane koje im odgovaraju.

Univerzum predstavlja kompletiranje procesa u Auri i ostvarivanje procesa polarnosti koji je osnovna tehnologija Inicijacije. Nakon toga mnogo je teže napasti auru i aurični paraziti jednostavno nemaju za šta da se nakače. Tako da je ova karta u neku ruku i model po kojem je ova tehnika zaštite zasnovana.

Tehnika se sastoji od toga da se odštampaju odredjena tri Psalma, od kojih je treći takodje na mističan način povezan i sa Tarotom i sa biblijskom Apokalisom. U stvari o Tarotu bi mogli da govorimo kao o grafičkoj predstavi toka Apokalipse, koja je opet simboličan prikaz onoga što neke škole joge i tantre u Indiji nazivaju dizanjem kundalini energije.

Na oltar se postavi prvo sigil za „osnaživanje“. U mom slučaju ja koristim lično ime pretvoreno u sigil po simbolu Ruže i krsta. Preko njega se postavi Tarot karta Univerzum. Na nju se stavi posuda sa kandilom. Štampani psalmi se spale i od njihovog pepela se naprave tri koncentrična kruga oko Tarot karte i posude sa kandilom. U četiri ugla oko toga se postave četiri sveće ispod kojih se nalaze Tarot Karte koje predstavljaju Arhandjele. Takodje, magnet se može staviti na sliku, bilo bi dobro u predelu glave, kako bi privlačio blagoslove i dobre uticaje na onog ko izvodi ovu magijsku operaciju zaštite.

Ritual se radi 30 dana, od čega su prvi i zadnji dan samo postavljanje oltara. Ostalih 28 dana odgovaaju fazama meseca i tokom njih se rade molite i čitaju delovi jednog od psalama koji su korišteni za pepeo. Psalm se tradicionalno čita iz Biblije tvrdih korica, ali nije nužno. Naravno, postoji još tehničkih detalja izvodjenja ovog rituala zaštite, ali ovo je osnovna skica kako se on izvodi i daje ilustraciju kako se sve tarot može praktično koristiti.

Segmenti lekcija iz Tarot kursa

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde