Danas se mnogi mladi interesuju za okultizam i pokušavaju da se bave njime. Vidimo čak i na Jutjubu  da pokazuju svoje tetovaže na kojima su znaci demona. Ne postoji ništa gluplje od toga što neko može da uradi.

To se ne odnosi samo na tetovaže demona, odnosi se na lične znake svakog onostranog bića koje se tetoviraju, sem ako ste u posebnoj vezi sa njime! A to znači -propisno inicirani i pod vođstvom nekog stručnog. Tetoviranje pravi trajnu vezu između nekoga i bića, čiji je znak na sebe istetovirao, tu imamo i boju koja se unosi pod kožu, imamo i bol, ali i krv.

Sve to je sasvim dovoljno da neko u stvari napravi pakt sa takvim bićem, pri čemu uopšte nije olakšavajuća okolnost ako to biće važi za dobro, u kojem biće ima punu kontrolu nad tom osobom. I bića koja važe za dobra mogu da se igraju sa vama ako im date vlast nad sobom. Dakle, tetoviranje takvih stvari je veoma loša kombinacija.

Iako nije predmet teme,niti šire diskusije,u ovom kontekstu nesavesnog tetoviranja i propisnog iniciranja tetovažom,može se spomenuti čvor Valknut „čvor ubijenih“.Deo je nordijske mitologije i posvećenistva bogu Odinu,i u svom tetoviranom  značenju jeste spremnost inicijanta na žrtvu,što ako se činom iz neznanja istetovira na osobu,može doneti zlu kob.

Generalno , mi smo stalno pod uticajem onostranih bića. Pri tome, velika je zabluda da nas ta bića zaposedaju. Oni to rade ponekad, tada je stvarno potreban egzorcizam, ali u najvećem broju slučajeva uticaj se ne dešava i to je zapravo veoma retko. Sva bića, dakle svi duhovi, anđeli i demoni, imaju mogućnost da nam utiču na um i misli. Oni mogu da nam usade neku ideju u um. Ta ideja može da se razvije u nešto dobro, ako je to inspiracija „odozgo“, što je ređe, ili da bude seme sumnje, zavisti, poroka ili ljubomore koje nas razjeda iznutra. U tom smislu duhovi ne deluju tako da zaposedaju, već nam ubace opsedajuće misli. I onda nastaju paranoje i psihijatrijske dijagnoze, ali bez natprirodnih elemenata koji prate razloge da se odobri egzorcizam nad nekim.

 

Takvo delovanje onostranih bića je neprimetno i deluje postepeno. Duhovi nekome ubace recimo ideju da im neko radi o glavi. Ili da su žrtva prevare i da ih muž vara. Tako polako jadna osoba postaje opsednuta tom idejom, komunikacija postaje sve lošija, dešavaju se scene i skandali, neretko preraste i u nasilje, a demoni se sve vreme hrane patnjom i energijom koja se oslobađa tokom toga.

Ako se neko prepusti toj igri onda postaje igračka za demone i živi fantaziju koju su mu usadili u glavu. Ali ako neko shvati da to nije realno, recimo da im niko ne radi o glavi, onda ta osoba počne da se oslobađa od uticaja demona samim time što shvati da to NIJE REALNO. To jeste razlog zašto ja kada radim ljudima zaštitu zaštitim prvo glavu, pa onda srce, ali da bi to bilo uspešno neko mora da sam odluči da neće da bude deo te fantazije. To je veoma slično, čak je i način kako se to događa isti, sa ovisnošću od droge ili alkohola koji su po pravilu uzrokovani uticajem demona. Da bi se neko izlečio mora to sam da odluči. To je nešto što je primećeno u raznim kulturama, Ko ne odluči do kraja života ostane u bedi i jadu. I naravno, neko uvek može pozvati svece ili anđele u pomoć da mu pomognu da bude jači i da prevaziđe iskušenje. Grigorije Niski o tome dobro piše tako da je mudro čitati ga kako bi se o tome obavestili i obrazovali.

Grigorije Nijski o tome dobro pise,tako da je dobro čitati ga kako bi se o tome dobro obavestili i obrazovali.Anđeli su bića koja postoje izuzetno dugo, mnogo duže od našeg pojma o vremenu. Da, istina je da su oblikovani iz nekoliko tradicija i da su prolazili različite transformacije, ali to uopšte nije bitno. Bitno je da oni postoje u realnosti koja je mitska, znači izvan ideje o vremenu i prostoru. Naš um to ne može da spozna, pošto oni nisu deo linearnog univerzuma i oni ne misle kao mi. Iskustvo kontakta sa anđelima je zato nešto drugo od onoga što trabunjaju raznorazni nju ejdžeri, andjeoski ,reiki terapeuti i ostali što se samoprozivaju okultistima,vešticama vređajući dobar ukus svakog poštenog ezoterika.

 

Fejsbuk Komentari

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde