Meditacija u noći pomračenja Meseca- Pronadjite mesto gde možete gledati pomračenje Meseca,bilo da je to napolju ili kroz prozor.Pre početka pomračenja ostavite ponudu Mesecu u vidu pesme,ritma ili reči.Smestite se udobno i meditirajući gledajte u smenu svetlosti i senki na površini Meseca i oko sebe.Skoncentrišite se jako na ovo.Kada se pomračenje završi ustanite i zahvalite Mesecu .

Oslobađanje od nepoželjin stvari i obnova –

Pre pomračenja definišite nešto što želite da odagnate  iz sebe i / ili svog života. Zapišite to na karticu ,list papira li neki drugi predmet koji može da gori. Kako pomračenje počinje, ostavite ponudu Mesecu. Zatim zapalite vatru u kotliću,ognjištu ,kaminu ili napolju.Zapalite list sa ispisanim rečima  i gledajući pomračenje vizuelizujte kako se oslobađate onoga što želite da ode. Bacite zapis u vatru  da se izvrši otpuštanje. Nakon sredine pomračenja, usredsredite se na čišćenje i resetovanje sebe. U vatru ubacite malo mirisnog bilja kao što je žalfija ili ruzmarin. Fokusirajte se na prečišćavanje. Kako  pomračenje popušta , usredsredite se na svetlost punog meseca kako vas energizuje i obnavlja puneći vas iznutra.

 

 

Čišćenje i energizovanje ritualnog alata

Pre pomračenja, na svoj oltar postavite ritualni alat ili druge magijske predmete koje želite da očistite i blagoslovite.Takođe na oltar postavite simbole svih pet elemenata, simbol za zemlju neka bude so,tamjan ili sandalovina za vazduh,čaša vode za vodu i sveća kao element vatre.Završni peti  kristal za duh.

Kako počinje  pomračenje, svaki predmet očistite solju  ,zatim dodirnite vodom ili provucite kroz vodu. Zatim svaki predmet očistite iznad tamjana.Nakon toga ih prenesite iznad plamena upaljene sveće kroz element vatre.

 

Kad se pomračenje završi , uzeti kristal koji simbolizuje etar i napunite ga snagom i energijom punog meseca,tako što ćete svaki predmet dodirnuti tim kristalom.

Posvećenje crnog noža u noći pomračenja Meseca ,radile su veštice na Balkanu još od vremena 8 .veka kada je napravljen zapis o vradzbinama u Makedoniji.O tome nam govori i etnolog Kazimirović.

Crni ručni nož (athama)koji se u Srbiji zove kustura ,a u Crnoj Gori ,kostura, se izrađivao tako što se kovalo sečivo od potkovice mrtve kobile ,dok je drška bila napravljena od rogova crnog ovna ili nekog drugog crnog kopitara.Posvećenje crnog ritualnog noža vršilo se postavljanjem noža u posudu sa vodom, na noć kada je pomračenje Meseca.Pozicija posude je takva da se pomračeni Mesec može videti na površini vode i čeka se da Mesec izađe iz pomračenja.Tada se izgovaraju određene bajalice koje prizivaju sile da osnaže nož.Kada se celi Mesec pojavi iz tame nož se ispere iz vode ,i veruje se da se ovim ritualom nož napuni i osveži snagom.

 

Fejsbuk Komentari

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde