Kako manipulisati prirodnim enegijama?Postoje prirodne moći svakog čoveka koje praktičari koriste bilo da stvaraju sveti prostor samo za sebe ,ili za druge,ili da pronalaze svoju tačku moći kroz koju usmeravaju energiju.

Centriranje i uzemljenje kao i niz drugih tehnika je neizostavni deo svakog praktičnog rada,iako se to ne spominje ,a takođe ove tehnike se mogu koristiti i za sopstvenu stabilizaciju i oslobađanje viška energije.

Centriranje je veština koja dovodi svu vašu duhovnu energiju u središte vašeg bića. Centriranje kao  praksa  dovodi do stanja mira, spokoja i harmonije unutar praktičara.Sva energija nastala centriranjem se okuplja na mestu koje se naziva energetski centar solarnog pleksusa, a takođe je povezana sa manipura čakrom u tantričkim praksama i filozofiji. Centriranje je vrlo važna veština za učenje, jer je jedna od najvažnijih veština.Postoje razne tehnike centriranja mi ćemo vas uputiti u jednu koju možete izvesti na svakom mestu.

Debra Bernier Sculpture

 

Centriranje se u praksi  mora obaviti pre uzemljenja, a ove dve veštine se obično obavljaju pre svake vrste duhovne prakse, čak i ako se na njih ne upučuje što u brojnim ritualima može biti greška praktičara  Kroz centriranje unosimo svoju energiju, nameru i misli unutra, kako bismo se mogli poravnati sa sobom. Na taj način  da oni mogu biti zaključani u ovom trenutku i usredsrediti se na svoj posao, a ne da im spoljni svet odvlači pažnju. Centriranje nam takođe omogućava da započnemo procese poput trans-a, odnosno prelazak  u izmenjeno stanje svesti. Postoji mnogo tehnika za centriranje, ali u ovom postu naučiću vas vrlo osnovnoj, ali znajte i da ih ima više i one se ne moraju uvek nazivati centriranjem.

Kako se  centrirati:

1) Ovu praksu izvodite tako što  morate da stojite, sedite ili ležite u udobnom položaju, a zatim zatvorite oči. 2) Sledeće u svom umu ćete želeti da zamislite svetlo plavu maglu svuda oko sebe. Pogledajte kako se ova plava magla postepeno usisava u vaše telo, gde će formirati kuglu plave svetle energije u solarnom pleksusu. 3) Fokusirajte se na ovu kuglu energije. Pogledajte to najjasnije što možete u svom umu. Oseti kako se osećaš u ovom trenutku. ako ste usredsređeni osećaćete se neverovatno fokusiranim. uravnotežen, i smiren.Ostanite u tom stanju  koliko god želite. Kada budete spremni da pređete, pređite na sledeći korak. 4) Jednom kada završite sa centriranjem, obično se u praksi radi sledeći to je uzenljenje ali ako zelite da samo nastavite sa osečajem usredsređenosti , sve što trebate je da otvorite oči i nastavite sa svojim danom.

Debra Bernier Sculpture

 

Uzemljenje je tehnika u kojoj se zapravo povezujete sa zemljinom energijom, tako da možete da se uravnotežite, osvežite i osvestite svet oko sebe. Kada ste povezani sa zemljom, takođe vam omogućava da se oslobodite svoje negativne energije omogućavajući vam da je gurnete u zemlju, tako da ona može da se prenese nazad u pozitivnu energiju. Ovaj proces ne šteti zemlji i sasvim je prirodan proces. Uzemljenje se obično vrši odmah nakon centriranja, a vrši se zajedno sa centriranjem na početku rituala,  i drugih tehnika. Uzemljenje je veoma važan i osnovni deo  energetskog rada zbog njegove sposobnosti koja vam omogućava da preuzmete energiju da biste se osnažili i magičnih radnji koje izvodite. Uzemljenje se može obaviti na mnogo različitih načina,

Kako se  uzemljiti

: 1) Prvo što treba da uradite je da stojite, sedite ili ležite u udobnom položaju. Nakon što pronađete taj položaj, trebate zatvoriti oči. 2) U ovom trenutku ćete morati da centrirate kako bi proces uzemljenja mogao da započne. Ako želite da znate kako da centrirate, vratite se na ovaj post:. 3) Jednom kada ste usredsređeni, usredsredite se na energiju koju ste usredsredili u centar svog tela,koristeći gore navedenu tehniku centriranja.

Vidite kako se energija počinje širiti poput korena drveta koje duboko kopa u zemlju. Dublje i dublje dok ne stigne do jezgra Zemlje. Tada u vašem umu vidim kako se koreni obavijaju oko jezgra zemlje.  4) Ostanite sa tim osećajem koliko god želite, a nakon što završite, sve što treba da uradite je da otvorite oči i nastavite sa svojim danom znajući da ćete biti prizemljeni.

 

Uzemljenje je vrlo važno i kod onih koji preteruju sa duhovnim praksama poput lucidnog sanjanja ,astralne projekcije te se na taj način mogu otuđiti od svakodnevnice.

Krouli govori o tome:

Važno je utvrditi čvrste tačke Ketera i Malkuta u ovim vežbama. Ako je Malkut nedovoljno uspostavljen, moguć je rizik od „prosvetljenosti“ i odvojenosti od svakodnevnog života. Što je još važnije, ako se kod Malkuta ne uspostavi jak osećaj povezanosti, veći deo energije neće imati gde da ode i biće izgubljen. Ako se čini da je generisano previše energije i uzrokuje probleme koji je jednostavno cirkulišu, solarni pleksus neće rešiti, razmotrite sledeće:

Debra Bernier Sculpture

1. Zamislite kako energija struji naše ruke i noge u zemlju.

2. Stavite ruke u posudu s hladnom vodom i zamislite kako se u nju uliva energija.

3. Hodajte po travi ili zemlji sa nogama u direktnom kontaktu.

4. Popijte hladnu čašu vode.

Ovi predlozi su za pražnjenje akumulacija energije koje mogu biti neprijatne. Smatrajte ih nekom vrstom psihičke prve pomoći. Priroda ovih vežbi je generalno povećati količinu energije sa kojom možemo da se nosimo i usmeriti je pametno i polako za pročišćavanje naše psihe i tela. Višekratno pražnjenje usporit će taj proces, međutim, održavanje stanja iritacije, frustracije i perterbabilnosti kao rezultat ezoteričnih praksi takođe je nedostatak onih koji se bave ezoterijom.

 

 

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde