Jupiter je oduvek bio povezan sa kraljevima, patrijarhom i glavnim bogom u raznim panteonima. Takođe je povezan sa principom božanskog očuvanja i obilnog povećanja, poznat kao „veća sreća“ ili „veća blagotvorna“ planeta, planeta obilja i bogastva ,za razliku od „manje blagotvorne“ Venere.

 

Jupiter se odavno  smatra pokroviteljem filozofa, teologa, moralnih vođa. Vizije drevnih ljudi o Jupiteru danas je  nama teško da zamislimo i verovatno nam je nemoguće da osetimo strahopoštovanje sa kojim se takva kosmička sila doživljavala .H.P.Blavatski govoreći o Jupiteru iznosi da je on-peta planeta od Sunca, mnogo razvijeniji od naše Zemlje.Međutim, „Ako, na primer, Ezoterična filozofija uči da je„ Duh “(opet zajednički) Jupitera daleko superiorniji od Zemaljskog duha, to nije zato što je Jupiter toliko puta veći od naše zemlje, već zato što su njegova supstanca i tekstura toliko finiji od zemaljskog i superiorniji od njega “.

 

Jupiteru Agrippa  pripisuju sva privilegovana mesta, konzistorije plemenitih ljudi, tribunale ,prestole , mesta za vežbe, škole i sva lepa, i čista mesta, rasuta ili posuta različitim mirisima.Među ukusima su slatki i prijatni.

Metali Jupitera su kalaj, srebro i zlato,safir ,zeleni jasper, morsko zeleno, vrtni bosiljak,zumbul ,henbane, topola i ona koja se nazivaju srećnim drvećem, kao što je hrast, ali i mnogo veća stabla bukva, bela smokva, kruška, jabuka, vinova loza, šljiva, jasen, maslina, a takođe i ulje.

 

Divine names answering to the numbers of Jupiter.

4 Abab [*Abba] אבא
16 הוה
16 אהי
34 El Ab אל אב
136 Johphiel The Intelligence of Jupiter יהפיאל
136 Hismael The spirit of Jupiter ה

 

Takođe kukuruz, kao i ječam, pšenica, suvo grožđe, sladić, šećer i sve one stvari čija je slast očigledna i suptilna, delimično opor i oštar ukus, kao što su orašasti plodovi, bademi, borove jabuke, pistaće orasi , korenje božura.

 

 

 

Orao je posvećen Jupiteru, on je zastava careva i amblem pravde i milosti.Vladaru Strelca , Jupiteru treba 12 godina da završi svoj rotacioni ciklus oko Sunca. Njegov astrološki uticaj na pojedince i zajednice podstiče sposobnost izgradnje novih struktura.

Planeta štiti one koji veruju u sebe i u univerzalnu mudrost. Međutim, kao planeta donosi nekoliko izazova dok se njegov božanski uticaj susreće sa našom čovečanstvom. Čovek mora izbegavati prepuštanje i držati se dalje od preterivanja. Moramo imati odgovarajuću količinu umerenosti i samokontrole.

Jupiter je taj koji materijalizuje novac na Zemlji.On je planeta obilja odnosno širenja bogastva.

Moderna new age učenja su nekako redukovala sve magijske operacije koje se u pravim ritualima izvode .U svojoj piramidalnoj strukturi obećala su ispunjenje svih magičnih snova -kriveći praktikante da su sami odgovorni za nesposobnost(blokade) i pokušavajući da im neaadekvatnim materijalom ponude tehnike kojim će sami sebe adaptirati na svet duhova ,koji daju željenu promenu.Naravno u tom mentalnom naporu misli ,dogodi se i neki pogodak ali problem nastaje kada operaciju  treba ponoviti za sledeću željenu stvar.

Magija tako ne funkcioniše,zapravo magija je kompletan sistem koji se odigrava u svs četri sveta postojanja,dovodeći makrokosmos u mikrokosmos i obrnuto .Jupiter je taj koji će praktikantu doneti novac.No ,nije dovoljno samo sesti i maštati o svom obilju kao što većina nesrečnih new age učenja preporučuje.

Sistem ceremonijalne magije kroz ritual Jupitera  donosi novac praktikantu.Aurum Jovis ili Bogati čovek sa zapada ,praksa koja se obavlja na sva četri sveta kabale,ima za cilj da obezbedi materijalizaciju Zemljinog aspekta energije Jupitera .Sve ono što se kroz moderna učenja delimično savetuje samo su preliminarne pripreme Maga kako bi prizvao obilje u svoj život.

Uživajte u bogatoj hrani i pićima koja penušaju.

Oblačite se kraljevski u svetlo plavo,ljubičasto ili zlatno.

Razvijajte interes za novac proučavajući finansije,valute,bankarstvo.

Čitajte o bogovima Jupitera- Zevsu,Demetri..

Ako želite moć Jupitera u svom njegovom obilju morate svoj zivot poistovetiti sa aspektima Jupitera.Nije li vam poznata izreka „Para na paru ide?“ Sada je jasno i zašto..

 

 

 

 

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde