Svakako da ove čarolije ne potiču iz bajke „Zla vila Grdana“,čiji je kostim iz filma još uvek jedan od najpopularnijih za Noć veštica,ali je srednji vek obilovao čudnim veštičjim receptima baš kao i dešavanja u ovoj bajci.Pogledajmo neke od čarolija zbog kojih su nevaljale veštice često optuživane i završavale na lomači.

Ako se vaš muž zaljubio u drugu ženu ,vratićete ga ako pratite sledeće korake.Pomešati pepeo i prah biljke verbena i dok spava pospite ga ovim prahom od glave do pete.

Ako je vaš muž magijski očaran od druge žene vratićete ga tako što ćete pomešati prah od žuči gavrana i susamovo ulje.Ovim uljem premežita vašeg dragog dok spava.

Da uništite ljubav mladoženje prema njegovoj ženi ,ispletite čvorove na maramici  i stavite ga u njegovu odeću.

Kamen koji je izgrizao besan pas ima moć da rasturi prijateljstvo ili unese nered u nečiji život ako se stavi u piće osobi.Naravno dovoljno je staviti i izvaditi ne da osoba primeti.

Nokte nikada nije valjalo seći u tuđoj kući ,jer je to znak da će u porodici doći do razdora.Tako i nevaljala veštica ako želi da tek sklopljeni bračni par nema sreću u braku,pomeša svoje nokte između njihove odeće ,ako već nije moguće da ih stavi u krevet.

Da rasturite prijateljstvo između dve osobe potreban vam je list žalfije na kome ćete napisati ime jednog prijatelja i prekrižati ga znakom X.Zatim taj list odnesite do vrata drugog prijatelja i spalite ga.Kako se lišće razdvaja goreći tako će njihovo prijateljstvo nestajati.

Da se neko ludo zaljubi u vas rastopite šećer u ružinu vodu i dodajte prah badema ili indijskog oraha.Sipajte mu ovu mešavinu u piće.

Noć veštica možete začiniti i još jednom ljubavnom čarolijom.U jedan zemljani bokal ili posudu sipajte malo vode.U to dodajte karanfilić,muskantni orašćić,đumbir i lavandu.Neka odstoji pola sata.Onome kome želite da poludi za vama sipajte malo ovog napitka u piće ili mu ponudite kao čaj.

Mandragora je biljka koja se takođe koristi u čarolijama i jedna je od biljki Noći veštica.Naravno legenda kaže da biljku sa korenim bi trebalo da išcupa iz zemlje crni pas, kako se onaj ko je želi za sebe ne bi prestrašio od njezinog krika.

Svoju mandagoru čuvajte tako što ćete je jednom nedeljno oprati u belom vinu i čuvati u svilenoj tkanini.Ako je pravilno održavate ona će vam svaki put odgoviriti na vaše pitanje.Takođe ukoliko želite dupli novac stavite pored mandagore određenu svotu ona će se sutradan duplirati.

Mandagora se koristi i u ljubavnim ritualima veštica ,te ako želite da muškarac poludi za vama uzmite koren mandagore veoma sitno iseckan gotovo ispasiran.Zatim stavite tri kapi ovog korena u piće i muškarac će ,prema ovom receptu poludeti za vama.

Nad neprijateljem u ljubavi  veštica dominira tako što iskopa trag svog neprijatelja i svojim desnim stopalom stane preko levog stopala osobe trljajući svoju nogu nad stopalom,govoreći.“Gazim preko tebe i ja sam iznad tebe“

I na kraju pogledajmo jedan od tutorijala kako se kostimirati za Noć veštica  u omiljenu „Zlu vilu Grdanu“ ,koja je po svojim delima mogla parirati vešticama .Samo ne zaboravimo da i iza ovakvih dela ne stoji uvek zlo,već i razočarenja kao i odbrana onoga što nama pripada..baš kao u bajci.

Naslovna fotografija „Maleficent Mistress of evil“

 

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde