Legenda o Ostrvu lutki u Meksiku počinje pričom o čoveku po imenu Don Hulian Santana Barera koji je  napustio je ženu i dete. Preselio se u malu kolibu na jednom od malih ostrva između kanala Ksočimilko da bi proživeo svoj život kao pustinjak.

Ubrzo nakon njegovog preseljenja,ugledao  je jezivo otkriće koje će ga proganjati do kraja života. Pronašao je devojku koja je plutala licem nadole u ​​vodi. Trudio se da je oživi ,ali koliko god je pokušavao nije uspeo.

Nedugo zatim, video je lutku kako pluta u blizini. Izvukao je i privezao za drvo kao način iskazivanja poštovanja duhu utopljene devojke.

Svi pokušaji da je oživi i posmrtna ceremonija sa lutkom prema legendi nije donela mir njemu. Duh mrtve devojke progonio je Hulijana. U pokušaju da umiri ovaj nemirni gnev, devojke ,nastavio je da veša sve više i više lutki, kojima su se sada pridružile , plišane životinje,akcione figure  plastični dinosaurusi, pa čak i lik Deda Mraza. Ponude duhu mrtve devojke  vise na granama, žicama i ogradama, dok one najjezivije su svirepo prikovane ravno u stabla drveća.

Današnji posetioci zatiču i lutke koje  leže licem prema dole u ​​prljavštini, kao da su nastradale usred puzanja, pokušavajući da pobegnu od užasa koji se tu skriva.. Vremenom je celo ostrvo postalo bizarno svetilište posvećeno ovoj izgubljenoj duši.

 

Koincidencija ili nastavak nesrećnih događaja doveo je dotle se nesrećni Hulijan,pedeset godina kasnije, 2001., utopio – upravo na mestu gde je pronašao telo devojčice. Da li je to bila nesreća?

Današnji posetioci ovog Ostrva lutki svedoče o jezivim pogledima na lutke Gde god pogledate, lutke vam ispunjavaju vid, poput noćne more koja oživljava.

Većini lutki  je skinuta  odeća. Prljavština i crni plesni prekrivaju njihova gola beživotna tela, kao da su zaražene nekom zlokobnom pošasti..

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde