Da biste razumeli značenje snova o mrtvacima (pokojnicima) , trebalo bi da uzmete u obzir niz faktora. Važno je da li je osoba stvarno preminula u budnom životu ili je živa .

Tumačenjem snova se bavi oneiromancija  koja datira jos iz drevnog Vavilona,ali kod sanjanje mrtvaca-pokojnika u snu značenje se veoma razlikuje -od obične  promene vremena , žalosti što je neka osoba otišla i stvarnih pravih poruka koje vam pojavljivanje mrtvaca u snu donosi.U sledećem tekstu ćemo objasniti značenja nekih snova u kojima se pojavljuju mrtvaci ili pokojnici u zavisnosti od opšteg okruženja u snu i ponašanja tj postupaka preminulih.

Reči koje je izgovorila mrtva osoba treba shvatiti doslovno čak iako se one čine neobičnim.Na primer, može tražiti da donesete neki predmet na groblje. Može tražiti da joj donesete nešto što joj nedostaje na onom svetu npr so.Ponekad pravi smisao takvih postupaka možete dobiti kasnije nakon što ispunite njegovu volju.

Sanjanje mrtvaca -pokojnika u snu  prilično je česta pojava među ljudima, može se čak i tumačiti i kao da se ništa nije dogodilo, a možda ćete čak i početi razmišljati da njegova smrt nije stvarna.

Sanjati mrtvaca-pokojnika  koji razgovara sa vama ili vam gestovima ukazuje na nešto

Videti mrtvaca-pokojnika koja razgovara s vama je znak upozorenja.

Upozorava vas na neke  situacije koje dolaze.Ili na nepovoljnost situacije u kojoj se nalazite.

Takođe ,može ukazivati na to da ste u svom životu okruženi negativnom energijom  i da morate da se maknete iz situacije u vašem životu.

Može simbolizivati gubitak materijalnih stvari

Postoji još jedno tumačenje ovog sna koje je simbol pozitivizma u životu.

Prenosi se da bi vaš poznanik mogao potražiti savet za probleme sa kojima se suočavaju u svom životu.

Da su mrtvi bili prenosioci poruka i „znali“ budućnost govori i ovaj tekst na našem sajtu u kome možete videti kako je antički i paganski svet Evrope kontaktirao mrtve radi tumačenja budučnosti.

Nekromantija-mračna istorija Evrope-podizanje pakla

Šta znači kada sanjate da je mrtvac-pokojnik  ponovo živ?

Sanjanje mrtvaca-pokojnika koji je (ponovo) živ ne bi trebalo da shvatate kao negativan znak. Obično takva sanjanja uključuju brojne znakove i simbole. Događaji iz snova se vrlo često odvijaju u prostoriju ili poznatoj  sobi,kući. U ovom slučaju, snovi savetuju da ne obraćate mnogo pažnje na detalje, svi oni ukazuju na to da još uvek niste uspeli da prihvatite gubitak.

Sanjati mrtvaca-pokojnika koji su bili uspešni u životu.
Viđenje mrtvih ljudi koji su bili prilično poštovani dok su bili živi, simbol je velikog uspeha i sreće.

Ako ste u snu videli živu osobu da je mrtva, ima dva tumačenja. Takav san je može biti  primer zapleta koji treba tumačiti unazad. Osoba koju ste videli mrtvu biće prilično uspešna. Osim toga, njegova dobrobit može biti nekako povezana sa vama.

Drugo je – ako osobu koja je živa vidite kao mrtvog čoveka to može da simbolizuje vaša loša osećanja prema njoj, previše joj zavidite i želite joj loše. Ako mrtvac kaže da je živ u vašem snu, možete čekati neke vesti.

Sanjati da je neko iz porodice mrtav tj umro može značiti dobre vesti ,veliku promenu u životu ili dobro zdravlje.

 

Neke knjige snova govore o tome da je sanjanje mrtvaca-pokojnika generalno znak da je snevač  izuzetno nezadovoljan sobom, oseća se krivim i žali zbog nečega u svojoj prošlosti što se ne može promeniti i ispraviti.

Sanjati mnoštvo pokojnika koji vas okružuju u snu ,to znači da ćete morati da se suočite sa brojnim nevoljama i problemima ili ćete biti okruženi ljudima koji vas neće voleti.

Sanjati mrtvace-pokojnike čija tela odnosi voda ili se udaljavaju od vas ovo pokazuje da će se vaši problemi povući ili se rešiti sami.

Prema  knjigama o snovima  21-og veka , smrt u snu simbolizuje kraj neke životne faze. Na ovaj način vaše nesvesno  pokušava da vas pripremi za promene. Uskoro možete dobiti neke vesti koje će uskoro sve rešiti.

Sanjati mrtvaca-pokojnika u kovčegu,to je znak da bi trebalo  da se pobrinete za svoju sigurnost. Knjige snova preporučuju odlaganje odgovornih poslova za bolja vremena: trenutno je malo verovatno da će se postići uspešni rezultati.

Lošim znakom smatra ss ako mrtvu osobu pratite u nepoznatom pravcu ili u snu prihvatite njegovu ponudu. Ovaj san je upozorenje na opasnost koju možete izbeći ako budete oprezni i preduzmete mere.

Šta znači ako sanjate nekog ko je već mrtav?

Sanjanje mrtvaca -pokojnika  može se činiti apsolutno negativnim znakom, ali to nije uvek tačno.Tumačenje sna zavisi od zapleta.

Sanjati mrtvaca-pokojnika u kovčegu   , to može značiti potpunu promenu života, stare odnose, posao, ideologiju. Ponekad ovo može značiti samo promenu vremena

Sanjati mrtvaca u kovčegu

Sanjati sebe kao mrtvaca-pokojnika u kovčegu   znači da ćete u životu imati neke prepreke koje će sprečiti ispunjenje vaših planova.

Sanjati da nosite kovčeg sa mrtvacem-pokojnikom obećava vam finansijsku dobit.

Sanjati da pokopavate kovčeg sa mrtvacem-pokojnikom  da pokušavate da zaboravite neki događaj, ali za sada niste baš uspešni.

Sanjati da otkopavate kovčeg sa mrtvacem-pokojnikom povezuje se sa otkrivanjem nekih tajni.

Sanjati da pokopavate svog prijatelja mrtvog u kovčegu obećava uspeh u karijeri ili ličnom životu. Ovaj san za mlade može značiti skori brak .

Neke knjige snova misle da će videti kovčeg sa puno cveća oko sebe probleme u braku.

Ako ste bili mrtvac u snu, možda vas čekaju problemi. Ciganska knjiga snova misli suprotno da to znači da ćete imati dug život ako u snu vidite mrtvaca u kovčegu.

Sanjati da je mrtvac-pokojnik uskrsao iz kovčega možete očekivati neke nevolje u stvarnom životu.

Sanjati mrtvaca-pokojnika  koji vam daje nešto

Sanjati mrtvaca-pokojnika koji vam u snu daje nešto je loš znak. Možete postati predmet osvete nekoga koga ste povredili, možete razboleti ili čak napasti.

Sanjati da mrtvac-pokojnik plače  u kovčegu, svađa vas čeka.

Sanjati mrtvaca-pokojnika koji mirno leži otvorenih očiju obećava finansijsku dobit, iz izvora koji niste očekivali.

Sanjati da vam mrtvac-pokojnik u snu daje pare ovaj san se tradicionalno smatra da je znak materijalne dobiti i uspeh u životu.

Sanjati da vam je novac dao mrtvac-pokojnik koji je bio vrlo blizak to znači da pokušava da pomogne, a to može biti ne samo finansijska sfera.

Sanjati da vam je mrtvak- pokojnik  novac dao desnom rukom , dobitak na lutriji može vas čekati. Sanjati da vam je mrtvak-pokojnik dao novac  levom rukom ovo obećava nasledstvo ili finansijsku podršku osobe na vlasti

Sanjati mrtvaca-pokojnika za koga niste znali može značiti neku vrstu upozorenja. Trebali biste biti oprezni u svojim finansijskim poduhvatima.

Sanjati da vam je mrtvac-pokojnik dao cveće i pozvao vas  obratite pažnju na to ko je pokojnik:
pokojni brat ili otac – blagostanje
pokojni bivši suprug – sudbonosni sastanak
bliska ženska – upozorenje
nepoznata osoba – promena vremena

Sanjati mrtvaca-pokojnika kog želite da se rešite  u snu , a on ne želi da vas ostavi na miru, to znači da vas drže neki događaji iz vaše prošlosti i ne dozvoljavaju vam da idete dalje.

Sanjati da ste vi pokojnik možete čekati dug život . Ako neko drugi igra ulogu vaskrslog mrtvog čoveka vaš život neće biti samo dug, već i zanimljiv.

 

Sanjati da ste poljubili mrtvaca – to može značiti da osećate krivicu prema pokojniku, možda ste ga nekako povredili ili niste izgovorili reči koje je trebalo da čuje od vas.

Sanjati da vam se mrtvac -pokojnik nasmešio  , ukazuje  da će vaše tuge uskoro nestati. Uskoro će se poboljšati vaše životne okolnosti. Ovaj san znači da sve radite kako treba i stekli ste odobrenje.

Takođe ako u snu mrtvac-pokojnik ulazi nasmešen u vašu kuću  obećava vam unapređenje na poslu.

Sanjati vaše pokojne roditelje da su srećni i zivi znači da odobravaju vaše postupke ili izbore.

Sanjanje mrtvaka -pokojnika može biti i poruka za otkrivanje neke vaše dileme ili razloga zbog kojih je osoba naprasno napustila ovaj svet.

Takvi snovi nažalost najčešće predstavĺjaju noćnu moru sve dok osoba sama ne dešifruje i prihvati odlazak osobe koja je svojom voljom napustila svet.

 

 

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde