O Sazvezđu Škorpiona i njegovoj drevnoj simbolici govori Menli.P Hol mason 33.reda.

Škorpija  je simbol i mudrosti i samouništenja. Egipćani su Škorpiju nazvali prokletim stvorenjem Doba godine kada je sunce ušlo u znak Škorpije označilo je početak vladavine Tifona. Kada je dvanaest znakova zodijaka korišćeno za predstavljanje dvanaestorice apostola (mada je obrnuto), škorpion je dodeljen Judi Iskariotskom – izdajniku.

Škorpion pecka repom, te je iz tog razloga nazvan bebarom, lažom i varljivom  stvari U svom Biblijskom rečniku Kalmet proglašava škorpiona prikladnim amblemom zlih i simbolom progona.

Kaže se da je  suve vetrove u Egiptu proizvodio Tifon, koji pesku daje mehurićavu vrelinu paklenog sveta i ubod škorpiona.Škorpion  je takođe bio simbol kičmene vatre koja je, prema Egipatskim misterijama, uništila čoveka kada mu je bilo dozvoljeno da se okupi u dnu kičme (rep škorpiona)

 

Antares crvena zvezda  u zadnjem delu nebeske Škorpije smatrala se  najgorom svetlošću na nebesima. Kalb al Akraba, ili srce škorpiona, drevni su nazivali poručnikom ili zamenikom Marsa. (Videti fusnotu Ptolomejevog tetrabiblosa.)

Za zvezdu Antares koja se nalazi u srednjem delu nebeske Škorpije  se smatralo da  ona oštećuje vid, često uzrokujući slepilo ukoliko se uzdiže preko horizonta kada se dete rodi. Ovaj atribut se može ponovo odnositi na peskovitu oluju, koja je mogla da zaslepi neoprezne putnike.

Škorpija  je takođe bio simbol mudrosti, jer je vatra koju je kontrolisao mogla da osvetli, kao i da proguta. Inicijacija u Velike misterije među neznabošcima govorila se da se odvijala samo u znaku Škorpije . U papirusu Anija (Knjiga mrtvih), pokojnik upoređuje svoju dušu sa škorpijom, govoreći: „Ja sam lastavica, ja sam taj škorpion, kći Ra!“ Elizabet Goldsmit, u svojoj raspravi o seksualnoj simbolici, navodi da su škorpioni „simbol Selka, egipatske boginje pisma, a takođe su [bili] poštovani od Vavilonaca i Asira kao čuvari vrata sunca. Rečeno je da je sedam škorpiona pratilo Izidu kada je tražila ostatke Ozirisa rasute po Setu “(Tifon)“

Manly P.Hall

Secret teaching of all ages.

Sveštenici gospodari Škorpije ,kao veliki inicijatori nisu primali nikog u Misterije,osim kada je Sunce bilo u određenom stepenu Bika.Kada je Bik nosio Sunce među rogovima primljeni su bili neofiti.U geocentričnoj astrologiji to se,navodno dešava kada je Sunce u poslednjem dekanu Sazvezđa Škorpije.To nije tačno samo u drevnim egipatskim ritualima,već i u školama Misterija.

Kandidati za okultni put primaju se samo kada je Sunce geocentrično u sazvežđu Bika a heliocentrično u sazvežđu Škorpije.Sazvežđe Škorpije veoma podseća na raširenog orla i jedan je od razloga zašto je ta ptica sveta za Masoneriju koja je Kult Vatre.

~ Manly P.Hall Melchidezek i Kult Vatre

U astrološkom smislu Kraljevska zvezda Antares  kojoj Ptolomej pripisuje prirodu Marsa i Jupitera,  nudi ekstreme uspeha, sreću ali i opasnosti i nevolja.Indikator je  potencijala za veliku moć, ali u onim slučajevima gdje “moć volje” nije praćena mudrošću, nosi opasnost uništenja.

Lili ,pak,upozorava da može opisati naglu, svojeglavu osobu sklonu da uništi sebe usled svoje tvrdoglavosti. Direkcije luminara ka ovoj zvezdi obično donose velike počasti i napredak, ali uvek postoji rizik da natus postane žrtva nemilosrdnih energija ove zvezde. Kada je Sunce u  direkciji prema njoj, Lili kaže-Predskazuje mnoge počasti,pod uslovom da je natus oprezan i ne dozvoli da ga vojnici obmanu.Mnogo puta predskazuje upalne groznice i oštećuje desno oko.

 

 

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde