Autor Tau Zostrijan

Franz Bardon je bio češki mag i iscelitelj koga danas smatraju za jednog od največih okultista 20. veka. Jednog dana nepoznati okultista, za kojeg danas samo znamo da je imao magijsko ime Hermes, došao je da poseti Bardona i da mu ponudi da postane član Slobodnozidarskog Reda Zlatnog Centurijuma, crnomagijske Lože koja je delovala od sredine 19. veka u Nemačkoj. Ova organizacija nikad nije smela da ima u istom trenutku više od 99 članova, nikada nije javno se oglasila u javnosti i u ezoterijskim krugovima bila je poznata kao veoma mračna i „đavolska“.

Slobodnozidarski Red Zlatnog Centurijuma je bio orijentisan ka magijskom radu sa demonima radi dobijanja lične koristi, novca i moći, a četiri demona, Belfegor,  Aštarot, Belial i Ašmodej su zauzimali stotu poziciju u njihovoj organizaciji. Preko lutrije su odlučivali koji će njihov član biti ritualno ubijen u junu svake pete godinei to bi bio onaj ko bi izvkao crnu kuglicu iz kutije u kojoj bi bilo 98 belih i jedna crna. Onaj ko bi tako bio izabran morao bi da ispije otrov pred svima na radu Lože. Samo bi Veliki Majstor imao privilegiju da ako bi bio on izvučen ponovi izvlačenje i tako se spase. Istog dana nakon toga primili bi novoga člana za kojeg su želeli da to te godine bude Franc Bardon.

Iako je Hermes Bardonu predočio sve materijalne koristi koje neko može imati od pristupanja ovom Redu, re mu čak ponudio i veliku svotu novca, Franc Bardon je to odbio.  To je za njih značilo smrtnu uvredu. Iako su to bili ljudi visoko pozicionirani u politici i svetu visokih finansija,  ali je način njihovog delovanja bio čisto magijski. Beliki Majstor ove organizacije je 1940. je poslat u gasnu komoru u koncentracionom kampu Buhenvald, ali kad su je otvorili njegovog tela nije bilo unutra i to je u izveštaju dežurnog SS oficira poslato u sedište nacističke službe bezbednosti.

Ovako moćna organizacija odlučila je da kazni Franca Bardona zbog uvrede koju im je naneo odbijanjem njihove ponude. Osudili su ga na smrt i odlučili da se presuda obavi magijskim oružjem koje su koristili, a koje se zvalo Zrak smrti i koje je prestavljalo magijsku mašinu koja je mogla da prenosi smrtonosne vibracije na veliku daljinu.  Stavili su sliku Franca Bardona u mašinu, napravili magijski krug oko nje i telepatski se međusobno povezali.

 

U tom momentu Bardon je bio sa prijateljem čiji magijski sistem je bio ubacio kao deo obuke u svojoj školi magije, a njegov sin će nakon nekoliko godina biti uhapšen od strane nacista zajedno sa Bardonom. U jednom momentu Bardon je osetio ogromnu toplotu, sat na njegovoj ruci se toliko bio zagrejao da mu je pekao kožu, a disanje mu je bilo veoma teško i nije mogao da se pomakne iz stolice. Tada je začuo glas koji mu je rekao „preokreni vodom“. Zavapio je „Donesi vode, puno vode“. Kada je ovaj doneo vedro vode stavio je levu ruku u nju.

U Bardonovom sistemu magije, ako se recimo brzo hoda i od toga osete bolovi u levom kuku, desni dlan se stavi na čelo, a levi na levi kuk i izgovori se magijska formula da to prestane. Nakon toga bi trebalo da se oseti da je levo rame teško, zato se stavi leva ruka u posudu sa vodom da to prođe. Slično tome je Bardon uradio i ovaj put prenevši sve to u vodu koja se jako bila zagrejala. To je radio sve dok svojim vidovitim moćima nije video da su ugasili plamen, rasformirali magijski krug i isključili mašinu, da bi tek nakon toga mogao da organizuje magijsku odbranu od njih.

Tehnologiju smrtonosnog talasa je razvijao Tomas Edison u dvadesetim godinama prošlog veka, on ju je nazvao „telefon za duhove“. Nikola Tesla je takođe razvijao ovu tehnologiju, nema podataka da li je ova mašina koja je korištena u napadu na Franca Bardona imala ikakvih veza sa njihovim istraživanjima. Ono što se zna je to da je bila u drvenoj kutiji i da je radila na 28 volti.

Njeno delovanje je bilo na takozvano astralno telo, sa kojeg se uticaj prenosio na fizičko telo i žrtva bi obično umirala od srčanog udara. Postojala je mogučnost da se utiče i na privatni život žrtve, preko astralnog tela, kao i na finansije što bi u oba slučaja ruiniralo životne okolnosti i žrtve bacalo u depresiju i teška psihička rastrojstva.

Franc Bardon je preživeo i pobedio u ovom magijskom duelu. Slobodnozidarski Red Zlatnog Centurijuma je kažu zvanično prekinuo sa radom nakon rata, ali nezvanično postojala su svedočenja da je decenijama kasnije i dalje radio. Šta je bilo sa njihovom mašinom za ubijanjem smrtonosnim zrakomnije poznato. Zato ako vam neko ponudi članstvo u čudnoj magijskoj organizaciji i puno novca za to, šta god da odlučite neće biti dobro.

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde