Autor Tau Zostrijan

Astralno telo je jedan od osnovnih i najvažnijih pojmova u magiji. Kako se astralno telo koristi za astralna putovanja je nešto o čemu se puno priča, ali ono je bitno i za jednu drugu temu koja veoma interesuje ljude, a to je kako deluje crna magija i kakve veze astraln telo ima sa magijom.

Psihička samoodbrana, knjiga o magijskim napadima i odbrani od njih koju je napisala Dion Fortune, verovatno je najtraženija knjiga o magiji u regionu od sredine osamdesetih kada je privatno izdana u okolini Šibenika. Ono što većina ljudi zanemaruje dok je čita je to da ta knjiga, iako ekstremno praktična i upotrebljiva, ne govori samo o tome kako detektovati i odbraniti se od magijskog napada, već čitaoca najpre upućuje na to da su svesni magijski napadi  u stvari veoma retka pojava. Kada se to namenski dešava, u najvećem broju slučajeva na zapadu to je onda kombinacija telepatije i sugestije.

Način na koji se izvodi znači da se na osobu deluje preko takozvanog astralnog tela. Izraz „astralno telo“ se za drevne astrologe odnosio na posrednika preko kojeg zvezde deluju na naša fizička tela i našu materijalnu realnost. Po toj teoriji astralna supstanca , koja je duplikat našeg fizičkog tela sastavljena od suptilnije materije od fizičke, nalazi se na istom mestu gde i naše fizičko telo samo na jednom planu postojanja koji naša fizička čula ne mogu da primete.

 

 

Preko te suptilnije supstance od fizičkog tela,astralnog tela  , zračenja nebeske sfere deluju na nas. U Indiji su vidovitim metodama napravljene veoma opsežne analize te supstance(astralnog tela) i oni su otkrili nivoe te supstance koje danas na zapadu nazivamo različitim slojevima aure  koja okružuje naše fizičko telo. Svako to energetsko telo oko nas, neki bi rekli da su to i različiti planovi egzistencije, ima svoj centar koji njime upravlja, svoj „mozak“. Trening astralnog tela znači da ono funkcioniše pod kontrolom, u suprotnom je i ranjivo, a i može da deluje samostalno. To je i osnov nevoljnih magijskih napada koji se mogu dešavati, a koje onaj ko ih izvodi nije svestan.

Veza između astralnog uticaja i našeg fizičkog tela i emocija postoji. od promena na koži, pa do promena ponašanja i osećanja, sve to može doći od spoljnih uticaja na naše astralno telo. Samoubilačke misli, depresija, ili razdražljivost, sve to može biti efekat spoljnih sila koje na nas deluju preko našeg astalnog tela.

Rad sa osobama koje imaju jako razvijena svetlosna (astralna) tela kao rezultat magijskih praksi iz prošlih života može biti problematičan, zato što oni nisu toga svesni i ne kontrolišu svoje astralno telo. U nekim slučajevima, to može dovesti do privlačenja raznih biča i ospednutosti, u najtežim slučajevima se može razviti i šizofreni poremećaj.

Vampirizam,likantropija, tj pretvaranje u vukove, odnosno u bilo koje životinje se dešavaju prvenstveno na astralnom planu , tek onda se to manifestuje i na fizičkom nivou egzistencije.  U slučaju vampirizma, leš postaje magnetično usresređenje za nematerijalno biće koje ga je zauzimalo, ili na drugo biće koje ga obuzme. U tom smislu astralno biće je kao automobil, a fizičko telo je kao garaža. Zato su drevni Egilćani mumifikovali značajne ljude, da bi očuvali njihova astralna tela. Iz istog razloga se u Indiji sveci ne spaljuju već sahranjuju, da bi mogli da se kontaktiraju i posle smrti.

U slučaju vampira, uništi se fizičko telo i duh koji ga je zaposeo i koji vampiriše okolinu nema više šta da koristi kao materijanog nosioca svojih aktivnosti.

Za opis bića na astralnom i višim planovima neko može konsultovati Leadbeaterove knjige Astralni svet i Nebeski svet, tako da to ne bi ovde ponavljali. Ali ono što je bitno je to da ta bića utiču na nas bez da mi najčešće znamo. Isto tako i mi možemo uticati na njih. Jedan od ozbiljnijih takvih astralnih uticaja je pravljenje astralnog deteta o kome ćemo pisati u sledećem tekstu.

Druga ozbiljna astralna aktivnost je Moć da se uđe u tuđe telo .Postoji priča o velikom indijskom svecu koji je jednom napustio svetu planinu Kailaš da bi posetio drugog velikog indijskog mudraca. Na putu naišao je na krave koje su mukale žedne i gladne,  pored njihovog vlasnika koji je upravo bio umro od ujeda kobre. Da bi spasao krave ovaj svetac se sakrio među drveće i iz svoga tela preneo svest u telo mrtvaca, ustao i odveo krave kući gde ih je predao udovici. Kada se nakon nekog vratio na mesto na kojem je sakrio svoje pravo telo, njega više nije bilo i on nije mogao da se vrati u njega, zbog čega je morao da ostane u telu preminulog čoveka.

Objašnjenje ovoga je da indijsko učenje, odakle je to prešlo na zapad, poznaje fizičko telo i četiri energetska tela od kojih je astralno telo  jedno od njih. Takođe, telo održava nekoliko energija, ali je za život bitna vitalna životna energija koja se zove prana. Kada neko umre i prestane disanje, pomenuta životna energija, tj prana ,  ta je koja napušta telo.

Računa se da nakon smrti sat i po u telu više nema ove energije. Ostale četiri energije u telu, vezane za ostala energetska tela, ostaju duže i to je razlog zašto se ne sahranjuje odmah, odnosno ne radi kremacija, budući da je energetski osoba još živa, iako više ne diše. Te druge energije mogu ostati u telu do dve nedelje i zato je bitno da se neko, kada prebaci svoju svest i svoju životnu energiju vrati u svoje telo u tom roku roku. Posle toga njegovo telo više ne može da ga primi.

Problem sa prebacivanjem svesti u telo nekog ko je živ, što je to najpre nemoralno, leži i u tome da se izmešaju karme. To znači da neko dok je u tom telu prihvata na sebe i dobar deo karmičkog opterećenja koje ta osoba nosi. Prilično loše po um i ja to ne bih preporučivao čak i ako neko ovlada time. Poznati mudrac Adi Šankara je jednom ušao u telo kralja. Ja sam nekoliko godina obučavan u tantru po njegovom metodu i ni u jednom momentu nije pomenuto kako se to radi, pošto to nije znanje koje se daje neodgovorno. Ono pre što se daje je način da se zaštitimo da tokom vantelesnih iskustava ne dođemo u situaciju da preko našeg trećeg oka u nas ne uđu različita bića sa astrala i ne nastane se u našem telu.

Zato svi pametni iscelitelji, medijumi i vidovnjaci imaju zaštitu koja im pomaže da ne budu energetski napadnuti. Oni koji to ne rade najčešće umru relativno mladi. Što je neko sa većim i razvijenijim moćima, više je zanimljiv onostranim bićima da ih koriste kao vrata za naš svet. Zato pamet u glavu pre nego se upustite u bilo šta ezoterično, prvo radite na sebi kako bi bili što stabilniji i što više mogli da kontrolišete svoje astralno telo, a onda naučite i načine kako da se zaštitite kako bi izbegli različite opasnosti koje vrebaju sa astralnog plana.

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde