Petica diskova je karta za koju je u tumačenju malo  teško baciti pozitivno svetlo. Petica diskova  je ono što malo ljudi želi da vidi u čitanju. Pošto predstavlja bolest, siromaštvo i opštu borbu, jedino prihvatljivo mesto za ovaj pentakl je obrnuto ili u prošlom položaju.

Nažalost, to nije uvek slučaj. Ako se petica diskova  predstavila kao deo vašeg čitanja, ne brinite previše.

Ključ petice diskova je u učenju i rastu iz poteškoća koje imate ili ćete uskoro doživeti. Znajući šta budućnost može doneti, olakšava nam prilagođavanje ponašanja kako bismo izbegli buduće bolove.

Opšte značenje:   Petica diskova označava tešku promenu u pre svega materijalnom smislu. Ovo je često pokazatelj gubitka kao što je gubitak posla ili kuće. Finansijske teškoće stvaraju brigu i anksioznosti Živeti bez osnovnih potrepština. Loše odluke dovode do finansijskog stresa ili propasti. Ova karta takođe može ukazivati na to da ste „na hladnom“ u ljubavnoj  situaciji. Biti ostavljen. Suzavisni odnosi. Pomoć je tu, ali ne možete da je vidite. Svest o siromaštvu: osećaj da nikada nećete napredovati ili da ne zaslužujete bolje.. Problemi sa kolenimanjenijim vezama, dugoročni rezultat neće biti vredan uzbuđenja potere.

Ključne reči petice diskova  gubitak, finansijska anksioznost, teška vremena, suzavisnost, šepanje, na hladnoći, očaj, svest o siromaštvu, beskućnici.

Obrnuto: Pomoć stiže. Spremni da prihvate ponuđenu pomoć. Finansijski pomak ka obnovi. Izlazak iz teškog perioda  i početak  iznova. Svest o tome gde ste pogrešili. Novi posao ili dom nakon perioda neizvesnosti. Odlazak kući nakon katastrofe (npr. povratak kući nakon tornada). Sklonište. Blagostanje. Period izlečenja. Kretanje prošlosti brige ka novoj budućnosti pune nade. Napuštanje zlih uticaja.Izbeglištvo.

NOVAC I ZNAČENJE KARIJERE

Petica diskova predstavlja borbu i gubitak. Novac, karijera i materijalna imovina često su prvi pogođeni u teškim vremenima. Ako ste nedavno izgubili posao, svoj dom ili ste imali neku drugu tragediju, ova kartica može biti reprezentativna za to. Iako može biti teško ostati pozitivan, ključno je zapamtiti da je situacija samo privremena.

Ako ste u finansijskim poteškoćama, nemojte se plašiti da zatražite pomoć.

 

LJUBAV I VEZE ZNAČENJE

Na karti Pet diskova prikazani su jadni prosjaci.Pet diskova  nisu sami, ali bi mogli i biti. Iako putuju istim putem, ne idu jedno pored drugog. Čini se da su ova dva sveta odvojena.

Razvod, raskidi, prekid prijateljstva i odbacivanje obično se posmatraju kao loša stvar. Međutim, boravak u situaciji koja je toksična i usporava lični rast može biti jednako štetna.

Ako se osećate usamljeno ili napušteno (fizički ili emocionalno) ili odbačeno od nekoga do koga vam je stalo, sada je vreme da ojačate svoju vezu sa svojim unutrašnjim ja.

 

ZDRAVLJE I DUHOVNOST ZNAČENJE

Kažu da „stres ubija“ i to je zaista tačno. Ako se brinete o stvarima koje ne možete kontrolisati, samo slabite svoj imuni sistem.

PETICA DISKOVA : DA ILI NE

Odgovor sa da ili ne čitanjem je nažalost, ne. Pet diskova predviđa period loše sreće sa finansijskim ili emocionalnim nevoljama.

VAŽNE KOMBINACIJE

PET DISKOVA I SNAGA

Iako stvari mogu biti zaista teške u ovom trenutku, teška vremena su samo za sezonu. Kada se ova pozitivna karta Velike Arkane (Snaga) prikači na Peticu diskova , ona donosi mnogo svetliji izgled.

 

PETICA DISKOVA I UMERENOST

Ako ste se suočili sa bolešću bilo koje vrste, Umerenost donosi dobre vesti. Iako petica diskova predstavlja loše zdravlje, Umerenost predviđa da će se stvari izbalansirati na bolje.

PETICA DISKOVA  I PETICA PEHARA

Da li ste se osećali odbačeno od strane drugih? Nedostatak podrške može izazvati neke veoma teške i bolne emocije, bez obzira na to koliko ste jaka osoba. Iako se trenutno možda osećate usamljeno, stvari će se sigurno poboljšati.

Uvežbavanjem zahvalnosti (čak i kada je teško) i fokusiranjem na ono što imamo umesto na nedostatak, situacije poput onih koje predviđaju Pet diskovaa i Pet pehara mogu da se preokrenu.

Napomena

“ Značenja karata koje dajemo su ona koja su najosnovnija, najčešća i najverovatnija. Svaka karta može da ima veoma različita značenjazavisnosti od konteksta, položaja izvučenih karata i prirode pitanja. Ponekad moguća značenja za istu kartu mogu biti čak i suprostavljena, zavisno od svega malopre navedenog.
Dublje to obrađujemo, dajemo više značenja i objašnjavamo kako se opredeliti za pravo značenje na našoj obuci za tarot praktičare

Četvorka diskova tarot karta -značenje

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde