Devetka diskova -da bismo u potpunosti razumeli značenje tarot karte Devetka diskova prvo ćemo pogledati ilustraciju, njene boje i simboliku.

Žena na karti dok uživa u laganoj šetnji u bašti svog imanja, izgleda da  ne želi ništa.Njena prelepa haljina je duga i lepa, što znači da nije ni na koji način ograničena.Njena leva ruka je podignuta i na vrhu leži ptica egzotičnog izgleda, dok njena desna ruka počiva na maloj kuli od šest diskova. Tri druga pentakla su prikazana na drugoj strani karte.Žuta je boja dominacijs za ovu karticu. Haljina uspešne žene, nebo, njen dom i diskovi koji su  naslagani odmah ispod njene ruke su obasjani suncem. Koristi se da predstavlja sledeće osobine: inteligenciju, bezbrižnu prirodu i životnu radost.

Čini se da je ova prefinjena dama diskova  i moćna i slobodna. Okružena i bogatstvom i obilnom berbom grožđa

Devet diskova govori o tome da živite svoj najbolji deo  života.. Uvodeći u vreme finansijske stabilnosti, sigurnosti i ukupnog uspeha, ova karta Male Arcane je dobrodošao dodatak svakom čitanju.

DEVETKA DISKOVA KLJUČNE REČI

Uspravna

Nezavisnost, prosperitet, prefinjenost, udoban život

Preokrenuta

finansijska zavisnost, uspeh po svaku cenu, ponos, zarobljen u gužvi.

Da ili Ne/ Da

Numerologija 9

Element Zemlja

Planeta Merkur

Astrološki znak Devica

DEVETKA PENTAKLA ZNAČENJA

Devet je broj dostignuća. Ako pažljivo pogledate ‘9’, videćete da nema kraja.

Samim tim uspravna Devetka pentakla jeste  karta prosperiteta u svim oblastima života, uključujući finansije, odnose i fizički/duhovni rast.

Opšte značenje:

Devetka diskova  govori o luksuznom životu, finansijskoj sigurnosti i udobnosti stvorenja. Bogatstvo i materijalne blagodeti vas okružuju. Sada imate mogućnost da sakupljate i uživate u plodovima svog rada. Velika žetva. Uživanje u životnom luksuzu. Raskoš. Slobodno vreme za razonodu i uživanje. Imate sve što vam može zatrebati

 

Nemojte da vas zavara prividna lakoća prikazana na ovoj kartici – osoba na slici je na kraju dugog i stresnog procesa osvajanja prava da bude shvaćena ozbiljno. Sva ova milost je višestruko plaćena.

Ključne reči: sigurnost, zahvalnost, bogatstvo, udobnost, dokolica

 

Devetka diskova obrnuto:

Trava izgleda zelenije sa druge strane ograde. Možda ne cenite ono što imate. Zavist. Osećate  se dosadno i zaglavljeno. Želite ono što nemate ili ne možete imati. Rasipanje bogatstva. Jadna mala bogata devojka. Krčenje novca. Upadljiv potrošnja. Materijalizam. Živeti iznad svojih mogućnosti.

Devet diskova obrnuto sugeriše da je potreban period samodiscipline da biste obnovili svoju energiju i vitalnost. Možda ćete biti upleteni u situaciju zavisnosti ili preteranog uživanja.

 

Možda postajete malo traljavi, niste u potpunosti posedovali svu svoju energiju i fokus. Lek je strogost i samodisciplina. Bićete mnogo zdraviji – i srećniji – nakon što se ispravite.

NOVAC I ZNAČENJE KARIJERE

Devet diskova  predstavlja „svetlo na kraju tunela“ kada su u pitanju novac i karijera.

Sada je vreme da se opustite i uživate u svemu što ste naporno radili u proteklih nekoliko nedelja, meseci ili godina. Ako ste se mučili na poslu ili sa svojim finansijama, sve će se to promeniti.

 

LJUBAV I VEZE ZNAČENJE

Devet diskova  se često predstavlja u čitanju samaca koji traže ljubav. Iako izgleda da ima sve, njen bračni drug nije prisutan.Nikada nećemo zaista znati da li ona ima ljubavnika ili ne, ali znamo da devet znači završetak. Dakle, savršen partner za nju postoji.

Kada su u pitanju već uspostavljeni ljubavni  odnosi, Devet diskova često predstavlja partnere bez obaveza.

U nekim čitanjima predstavlja partnera koji je previše bezbrižan da bi se skrasio ili kome je bolje kao prijatelju. Ako ste u vezi koju želite da podignete na sledeći nivo, možda je vreme da razgovarate o budućnosti.

 

Ako ste već u braku ili posvećeni, harmonija bi mogla biti na horizontu. Ali samo, ako je to ono što želite. Možda ste se borili sa komunikacijom, neverstvom ili nekim drugim ozbiljnim problemom u vezi.

ZDRAVLJE I DUHOVNOST ZNAČENJE

Sada je vreme da stupite u kontakt sa svojim pravim, autentičnim ja.

 

Iako su materijalne stvari i odnosi sa drugima važni delovi života, veza sa vašim višim ja je najvažnija.

Ako se borite sa neplodnošću ili nekom drugom teškom bolešću, Devet pentakula može značiti promenu u vašoj situaciji.kada je obrnuto, Devet pentakla predstavlja kako očaj za uspehom i sigurnošću može dovesti do korumpiranih radnji. U prošlosti, preokrenuta verzija ove karte bila je povezana sa lažnim, ali unosnim praksama kao što su organizovani kriminal i prostitucija.

Ako previše trošite ili se borite sa dugovima, sada je vreme da okrenete novi list. Napravite listu svojih vrednosti i ciljeva. Razmislite šta je zaista važno za vas.

DEVETKA DISKOVA I LJUBAVNICI

Bez obzira da li ste slobodni ili posvećeni, vaša veza će vam dati ogroman podsticaj samopouzdanja. To može da znači da vam partner daje komplimente ili podržava san ili viziju. Ako ste imali problema sa supružnikom, očekujte da se odnosi poboljšaju.

 

DEVETKA  DISKOVA I SMRT

Tarot karta smrti je metaforična, ali ona predstavlja da se staro zamenjuje novim. Vaš život ne može ostati onakav kakav jeste. Čak i ako se plašite promena, vreme je da evoluirate.

 

Kada je povezana sa Devet pentakla ova karta Velike Arkane sugeriše da ovu evoluciju možete ostvariti fokusiranjem na sopstvene talente. Prihvatajući svoje snage, moći ćete da izgradite solidan život za sebe.

Napomena:

“ Značenja karata koje dajemo su ona koja su najosnovnija, najčešća i najverovatnija. Svaka karta može da ima veoma različita značenja u zavisnosti od konteksta, položaja izvučenih karata i prirode pitanja. Ponekad moguća značenja za istu kartu mogu biti čak i suprostavljena, zavisno od svega malopre navedenog.
Dublje to obrađujemo, dajemo više značenja i objašnjavamo kako se opredeliti za pravo značenje na našoj obuci za tarot praktičare.“

Osmica diskova tarot karta- značenje

 

 

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde