Vrste sveća koje se koriste u magiji

Sveće Adam i Eva:

Ovo su sveće u obliku ljudskih figura koje se prave u različitim bojama. Mogu se koristiti za bilo šta, od ljubavi (ružičasta) do sticanja novog posla (zelena).

 

Oltarske sveće:

Oltarske sveće se koriste za predstavljanje Božanstava ili moći sa kojima želite da ostvarite komunikaciju. Ovo je metod odavanja počasti njima i njihovom prisustvu, dok se koristi njihova energija.

Na oltar se postavlaju dve oltarske sveće, jedna sa leve strane i jedna sa desne strane. Sveće moraju uvek biti više od svih drugih na oltaru. Moraju se prvo upaliti i poslednje ugasiti. Koja od oltarskih sveća će se prva upaliti zavisi od vrste magije koju izvodite.

Desna sveća predstavlja mušku energiju, a leva žensku energiju. Boje će se razlikovati od sistema do sistema i od Božanstva do Božanstva.

Astralne sveće:

Ovo su „lične sveće“ u bojama i oblicima koje smatrate ispravnim za vas, ili za drugu osobu. Ne treba ih mešati sa Zodijačkim svećama (navedene su kasnije) koje su vam dodeljene po znaku rođenja.

 

Mačka sveća:

Sveće u obliku mačaka se koriste za sreću, razbijanje kletvi i vradžbina, ali i za bacanje magije, u zavisnosti od ulja i energije korištenih na sveći. Obično se sreću u tri osnovne boje:

 

  • Crna: koristi se da odagna nesreću i donese sreću. Kockari ih pale izmešu sedam i jedanaest minuta noću.

 

  • Crvena: obično se koristi za pridobijanje ljubavi ženskim (mačjim) lukavstvom.

 

  • Zelena: može se koristiti za dobijanje novca prolazne prirode, ili za lečenje bolesnog ljubimca.

 

Sveća u obliku krsta ili raspeća:

Ponekad se naziva „Biljni krst“ i dolazi u različitim bojama. Obično se pali radi zaštite i proterivanja. Može se koristiti za predstavljanje anđela koji su pozvani da zaštite dom. Po jedan anđeo za svaki dan u nedelji u odgovarajućoj boji.

Sveća za razbijanje vradžbina:

Najbolje boje sveća za ovo su siva, srebrna, crna i dvobojne povratne sveće.

• Crna: Upija sve što vam dolazi.

• Siva: neutrališe sve što vam dolazi.

• Srebrna: odražava dolaznu energiju nazad pošiljaocu. Prokletstvo, psovka ili ukrštanje koji su vam bili namenjeni sada počivaju na pošiljaocu. Sa sivom bojom, vaša energija mora ostati neutralna

.• Povratne boje: obično se nalazi u kombinaciji crvene i crne, pri čemu crna apsorbuje dolaznu energiju, a crvena je koncentriše, dodajući sve dodatno što ste napravili i vraća je pošiljaocu sa kamatama. Sveća dvostruke/trostruke akcije: Sveće dvostruke akcije imaju dve boje. Obično se nazivaju svećama dvostrukog delovanja ili dvostrukom namenom. Primer gore pomenute crvene i crne povratne sveće.     Sveće trostrukog dejstva imaju jednu boju više od sveća dvostrukog dejstva, dakle još jednu akciju u kombinaciji. Kao primer, tipična kombinacija trostruke akcije bi bila crvena (strast), bela (zaštita) i zelena (novac).

 

Sveća Ruka slave:

Sveća Ruka slave zasniva se na čaroliji koja datira još iz ranog srednjeg veka. Po Ani Riva, ova čarolija se pripisuje Albertusu Magnusu. Nije poznato da li je Magnus bio začetnik ovog dela, ili je jednostavno prenosio još starije narodno predanje.  Prava opasnost od nerazumevanja „zašto“ ili „kako“ magije je dobro prikazana u ovoj legendi. Takođe ilustruje stvarnu potrebu da savladate osnove, a zatim da ih nadogradite za sopstveno razumevanje magije. Postoji nekoliko legendi o tome kako dobiti i koristiti Ruku slave. Uglavnom, ruka obešenog lopova ili nekog uspešnog kriminalca (bar dok nije bio obešen) se uzimala, zatim obrađivala i umakala u vruć vosak. Ruka je zatim bila zapaljena tako da svetlost iz nje učini njen nosač nevidljivim, uz paralizu svakog ko je vidi.  Pre nego što počnete da kopate po vašem lokalnom groblju, hajde da ispitamo ideje iza ove magične legende.

Prvo, verovalo se da uzimanje ruke pogubljenog čoveka, nekada lopova, a sada duha i nevidljivog za oči smrtnika, daje osobinu nevidljivosti posedniku.  Drugo, legenda je toliko nepotpuna da se tačne „činjenice“ ne mogu utvrditi. Možete postići mnogo višekreativnom vizuelizacijom i ostalim svećama, a ruke ostaviti njihovim vlasnicima. Dakle ovo je samo informativno, nemojte to raditi.

Lreativnom vizuelizacijom, možete se sakriti u oblaku magle koristeći energiju solarnog pleksusa. Ovo podiže telesne vibracije do tačke nevidljivosti. Neki koriste ovu metodu našim kolima kada se saobraćajni policajac spremi da krene u proveru i pisanje kazne. Ne zaboravite da podignete veo pre nego što krenete,da se ne biste našli u čestim saobraćajnim nesrećama!Magijom sveća možete kontrolisati um onih za koje želite da budete nevidljivi koristeći sveće sa slikama. Ako želite da vas drugi ne vide, možete dolaziti i odlaziti kako želite. Kombinovanjem ove dve metode uz teatralniji pristup, dočarajte svoju magiju na osnovu svoje volje i želje da postanete nevidljivi drugima. Dok palite sveću, zamislite da ste okruženi belom pamučnom supstancom. Ovo zahteva dosta koncentracije, jer svaki put kada izgubite koncentraciju, spustiće se veo i ponovo ćete biti vidljivi.

 

Sveća sa čvorovima:

ova sveća ima sedam malih čvorova, jedan utnad drugog, i visoka je oko 15 santimetara. Svakog dana dogoreva do jednog čvora dok se koncentrišete na ono što želite da manifestujete u svom životu. Za svaki čvor se koristi posebno ulje ili se može koristiti ulje za sve namene na svih sedam čvorova, izbor je vaš.

Crna sveća sa sedam čvorova pruža odličan način da izbacite nepoželjne energije iz vašeg doma i okoline. Počevši od punog meseca, sedam dana sveća gori svaki dan do sledećeg čvora do mladog meseca. To daje najbolje rezultate. Koristite zelenu sveću sa sedam čvorova ili belu sveću sa sedam čvorova da izgradite zaštitni zid oko svog doma i onih koje volite.

 

Sveća u obliku mumije:

Tradicionalno, ova sveća se koristi za postizanje uspeha i moći. Najbolje je koristiti za odbijanje bolesti, opasnih situacija ili sablasti smrti.

 

Falusna sveća: Sveća u obliku muškog polnog organamože da se koristi za sve što se tiče muške seksualnosti, steriliteta ili impotencije. Zaštitna sveća: sveća bilo kog oblika i veličine. Boja je ono što se ovde računa. Zapalite belu ili sveću sveću kad god radite destruktivnu magiju (progon bolesti, na primer) da biste se zaštitili od povrede. Takođe koristite srebrenu boju ako radite destruktivnu magiju kao zaštitu od druge osobe koja takođe poznaje magiju.    Ako se vaša magija neočekivano vrati, neutrališite je sivom svećom.

Sveća u obliku lobanje:

Ova sveća u obliku ljudske lobanje, koristi se u nekoliko boja, od kojih su najčešće crna, bela, crvena i zelena.

Tradicionalno, sveća zelene lobanje se koristi da bi se neko ko je lakoveran lakše odvojio od svog novca. Može se koristiti za lečenje mentalnih ili fizičkih poremećaja uma, mozga ili lobanje. Koristi se recimo i za pomoć u zadržavanju pamćenja na fakultetu.

Na primer, ako neko ima tumor na mozgu i traži pomoć, pošto se crna lobanja inače koristi da izazove veliku štetu, patnju i bol, ta razornu moć može da se usmeri ka tumoru. Kad prestane da se uvećava može bezbedno da se ukloni operacijom. Zatim se koristi zelena lobanja na rastući Mesec da se unapredi zdravlje i lečenje.

Crvena lobanja se može koristiti da se neko fizički prisili da se udalji, ili da se on ili ona zaljubi u drugu osobu. Naravno, može se pokušati i obrnuto u zavisnosti od Mesečevog ciklusa.

Sveća u obliku bele lobanje je najbolja za korišćenje da bi neko bio privoljen tudjoj volji.

Sveće sa lobanjama odgovarajućih boja mogu biti od velike pomoći aktivistima koji moraju da se izbore sa birokratijom. Veliki entiteti se mogu izjednačiti sa bezglavim čudovištima koja se hrane životnom energijom svojih zaposlenih. Korišćenjem sveće lobanje za predstavljanje misaone forme birokratije, možete iskoristiti energiju ove misaone forme i tako kontrolisati veći deo onoga što joj se dešava. Naterajući misaonu formu da se hrani samom sobom, možete je uništiti ili dozvoliti da se restrukturira.

 

Sveća u obliku zmije:

Ova sveća se koristi za oslobađanje ili „uklanjanje“ od zla. Koristi se za oslobađanje od neželjenih uslova, situacija ili navika.

 

Sveža u obliku veštice:

Tradicionalno se koristi kao izuzetno moćna ljubavna sveća, ideja je da „začarate“ svoju nameru.

 

Sveća u obliku ženskog polnog organa:

ženski pandan falusnoj sveći. U obliku vulve, ova sveća se koristi u seksualnoj magiji, za bezbedan porođaj i skoro svemu što se tiče žena i njihove seksualnosti.

 

Zodijačka ili astrološka sveća:

Ova sveća se koristi za predstavljanje svakog od dvanaest znakova zodijaka. Posebno su obojene, namirisane i ukrašene informacijama koje se odnose na pojedinačni znak. Njihova upotreba, obično u kombinaciji sa drugim svećama, predstavlja vaš cilj ili metu. Zodijačka sveća, koja odgovara znaku osobe koju predstavlja,  postavlja se na oltar, a zatim se pomera bliže sveći koja predstavlja neku targetovanu osobu, kako bi se simuliralo spajanje ove dve osobe.

Magija sveća-osnove rada koje nikako ne smete zaboraviti!

 

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde