Kako koristiti vreteno za slovensku magiju i vradžbine kao čarobni štapić ?

Žene su vreteno od davnina koristile u magiji. Reći ću vam nešto što naše bake nisu smatrale tajnom. Pod odmerenom torzijom, pevajući razvučenu pesmu, svaki spinner je ulazio u stanje koje poznajemo kao „kudes“. Mirna poza, ritmična pesma, kružni pokreti ruke, i za čudo se vrtilica ispostavi da je tako raspoložena kada nije tako teško ući u kulu sa Makoš, Boginjom predilice, Boginjom sudbine, i tražiti od nje nešto cenjeno. I osetiti kako snaga Pravila ispunjava telo i prolazi kroz ruke kroz prste i upija se u drvo vretena za magiju i upletenu nit. Trepereći kroz nepoznate daljine u mislima, svaki predilac mogao je da napuni svoje vreteno za predenje i svoj konac snagom, životom, čarolijom ispunjenja želja.

Pa, onda – samo treba da uzmete vreteno za magiju, koje je već pretvorilo haotičnu vuču u naređenu nit za toliko okreta, i pustite mašti da stvori magiju. Sloveni su visoko cenili magiju sličnosti – većina starih čarolija je izgrađena na tome:„Kao što ovaj kamen ništa ne uzima, tako me ni suvoća ne bi odnela…“ . Sledeći materijal su kreirali Putnici severne zemlje, prenet iz Razgovora.

Različita drvena vretenarazličita svojstva!

Vretena u magiji koriste posebna za svaku priliku. Drvo drveta je pogodno za čišćenje, oduzimanje crne moći, a za lečenje – drvo drveta, dajući snagu i ishranu bolesnika. Sloveni su imali verovanje: lipa štiti od groma. I do danas pod lipom nisu zabeleženi tužni slučajevi. Ovo drvo je najsjajnije, najsrdačnije. Postoji i posebnost: lipa spaja porodicu. A ako svom mužu (ženi) date čaj od lipe da popije, to će imati očaravajući efekat. Iz sebičnih ciljeva, sa mračnim mislima da se uništi porodica, greh je koristiti ovaj čaj: sopstvena sreća će biti uništena. U Rusiji se takođe smatralo lošim znakom: ako se lipa posađena u blizini kuće osuši, blagostanje će napustiti porodicu, kuća će izgubiti svoju amajliju. Meka ljubazna lipa je veoma ljubazna prema ljudima i spremna je da sa njima podeli svoju toplu energiju. Ako ste se oslobodili negativne energije u blizini jakog vampirskog drveta (na primer, topole ili jasike), otiđite do lipe na nekoliko minuta – ona će vam stabilizovati energiju i dodati tačno onoliko energije koliko vam nedostaje. Da li mešaš lipu i jasiku? Odlaze u aspen za pomoć kada je potrebno da se otarase problema, da se otarase nevolja i negativne energije i da oslobode upalni proces. Ona je u stanju da spase čoveka od zubobolje. U „Severnoj priči“ sada postoje vretena iz različitih šuma, za bilo koji zadatak.

KUPLJENO ILI POKLON VRETENOŠTO JE BOLJE?

Pitanje je bilo: „Koje je vreteno bolje za magiju – staro ili novo?“. Irina Ivanova odgovara: „Verujem da se svaki predmet koji će se koristiti za magiju može kupiti. Novac je univerzalno sredstvo razmene, davanje novca, primanje onoga što želite zauzvrat, i dalje ste učesnik u razmeni energije. Samo kupujte tamo gde se na vašu „razmenu“ dodaju zajedničke dobre želje. Za predmet koji se koristi u magiji važno je „pronaći novog vlasnika“, a važno je da „dobijete pomoćnika i zaštitnika“. To se radi kroz obred i, po mom mišljenju, dovoljan je dobro obavljen obred. Iskreno, verujem da je bolje kupiti novo vreteno, a ne „polovno“. U starom vretenu može biti mnogo toga: i dobrih i loših. U slovenskoj magiji postoji izraz „pričinnie vremena“, što znači „ono što se dogodilo u prošlosti i šteti sada“. Ili ste sigurni u prošlog vlasnika i njegov srećan život, ili izvodite tako snažan obred pročišćenja da u vretenu ništa ne ostaje od „prošlog života“. U ovom slučaju postaje isto kao novi.

KAKO OČISTITI I NAPUNITI VRETENO

Na oltaru je postavljen krug sa simbolima elemenata (za ovo možete koristiti set činija za magiju iz ove radnje). U posudu Zemlje stavljaju se hleb i malo soli. Tiha(nema) voda se sipa u posudu sa Vodom, odnosno uzima se sa mesta gde se tri potoka spajaju u jedan, u 3-4 ujutru bez ijedne reči, može se uzeti i otopljena ili bunarska voda. Pored Vazdušne posude stavlja se veliko pero, a u Vatrenu posudu stavlja se sveća. U poslednju posudu se sipa trava elekampana (ja koristim koren zbog nepristupačnosti same trave) i stavljam malo u stranu. Vreteno je postavljeno u centar kruga. Počnite da punite sa Zemlje (sever). Da biste to uradili, istrljajte vreteno hlebom, pospite solju, govoreći: „Pročistite i napunite snagom Zemlje.“ Zatim poprskaju vreteno vodom, govoreći: „Pročistite i napunite snagom vode.“ Nakon što se vreteno pređe preko sveće (pazite da pri tome ne ispečete samo vreteno), obično nosim vreteno preko sveće u soli dok se ne zagreje u rukama. Recite: „Pročisti i napuni se snagom Vatre.“ Najzad mahnu perom preko vretena, njime možeš da oteraš vazduh iz posude Vazduha i kažeš: „Pročistite i napunite snagom vazduha.“ Zatim uzmite travu elekampana i pospite malo ispod samog vretena i malo na vrhu. U isto vreme kažu: „Uzmi svih 9 sila za sebe da radiš… (imenuj za šta ćeš koristiti svoje vreteno).“ Takođe se preporučuje da vreteno označite znacima bogova i entiteta sa kojima radite (ja sam svom vretenu dao ime), ali to nije apsolutno neophodno. Glavna stvar je da znate da sada imate očišćeno i napunjeno vreteno, svog vernog prijatelja i pomoćnika, potpuno spremnog za magičnu upotrebu. U magiji se predmet obično prvo očisti, a zatim osvešta. Čišćenje je posebno važno ako je predmet prethodno korišćen, iako neki praktičari pročišćavaju sve magijske alate koji nisu sami stvoreni kako bi očistili objekat od mogućih negativnih efekata (iskusni Mudraci su u stanju da pokupe negativne vibracije sa predmeta, ako postoji i na osnovu ovih podataka doneti odluku o potrebi obreda očišćenja). Što se tiče posvećenja, ovaj obred podrazumeva posvećenje predmeta radu sa nekim božanstvom ili duhom i, kao što sam rekao, obično se obavlja posle obreda očišćenja.

PRAVILA ZA ČUVANJE VRETENA ZA MAGIJU

U starim danima, sve vrste ručnih predmeta smatrane su magičnim i čuvane su na poseban način. A vreteno za magiju se svakako mora pažljivo čuvati, odvojeno od ostalih predmeta. Ovde su pravila:

1. Bilo koji predmet za slovensku magiju i vradžbine čuva se odvojeno od predmeta za domaćinstvo. Vretena za magiju je najbolje umotati u prirodnu tkaninu. Vretena za dobro – u laganoj tkanini. Za uklanjanje tankih – u mraku. I stavite ga na posebno mesto. U kutiju je dobro staviti nešto sa klekom i kesicu kupalaškog bilja.

2. Posle ceremonije, posebno za skidanje haube, vreteno treba očistiti pre skladištenja. Možete ga fumigirati dimom trava za čišćenje, oprati pod vodom, malo posoliti, nositi sveće iznad vatre, pazeći da drvo ne opečete. Postoji takav savet: „dobro je izvaditi vreteno na dugu i, idući do duge, takoreći, namotati sebi duginu nit – tkati kišu, treba da znam i dam obojenu nebesku nit, ja Prevrnuću taj konac i dobiti moć (goj – neka bude i tako će biti) posle toga se ne diramo 9 dana.

3. Vretena u magiji se svakako uklanjaju noću, ne ostavljaju se na stolu. Kudelja, koju su počeli da predu, takođe mora da se završi pre spavanja. U suprotnom, slovenska magija i vradžbine mogu se okrenuti protiv vas – nedovršeni obred ne zna kako će funkcionisati. Na severu su se u stara vremena vretena čuvala u posebnoj korpi „mačečnik” ili „pisoar”, od reči „režnjevi”, tj. pređe. Takva korpa je napravljena od brezove kore, lepo ofarbana, a na njoj su često ispisane reči zavere, štiteći magična vretena od zla. Stari steper i steper iz radnje „Severna bajka“

UPOTREBA VRETENA U NARODNOJ MAGIJI Severina piše: „To bi bilo sjajno. Veoma sam zadovoljan što sada, u eri kada mnogi ljudi pokušavaju da se fokusiraju na istočnjačke mudrosti ili zapadne trendove, ponovo dolazi do oživljavanja interesovanja za našu slovensku kulturu. Uostalom, ako dobro pogledate, onda slovenska veštica ili mudri sveštenik-čarobnjak po svom znanju i sposobnostima ni na koji način nisu inferiorni od indijskih gurua ili kineskih mudraca, ali iz nekog razloga znamo mnogo manje o njima i svi se trudimo da biti ravan nečemu dalekom, tuđem i neshvatljivom. Stoga sam veoma zahvalan vama i ovom forumu što pokušavate da zainteresujete ljude za slovensku kulturu, magiju i običaje. Oni to zaista zaslužuju.“ Da se ​​vratimo na pitanje vretena, nažalost, podaci koji se mogu naći o njima i magiji vretena su veoma oskudni i fragmentarni. Na primer, kao rođeni stanovnik grada, nikada nisam video pravo vreteno (osim na slikama) sve dok ga nisam kupio pre dve godine. Zato moram da sastavim sliku o životu i načinu života naših predaka kao slagalicu, deo po deo. Ipak, želim da pomenem neke zanimljive činjenice o vretenu. Možda će neko ko je bolje upućen u ove stvari dopuniti moje podatke.

1. Srbi (takođe, inače, Sloveni) voleli su da nose svoja omiljena vretena sa sobom, zakačući ih za pojas, kao pravi magični štapić.

2. Pupčana vrpca novorođene devojčice sekla je na vretenu da bi bila dobra predica (a samim tim i dobra domaćica).

3. Uopšte, vreteno je bilo iskonski ženski atribut. Provučen je kroz košulju porodilje tokom produženog porođaja zajedno sa sekirom i istovremeno osuđen: „Ako si dečak, uzmi sekiru, ako si devojčica, uzmi vreteno.

4. Jaja koja je kokoška snela Srbi su mešali vretenom tako da je bilo više kokošaka, a manje petlova.

5. U Onješkom kraju, ako beba nije mogla da spava noću, majka je pravila minijaturne kopije vretena, kolovrata i lopatice i stavljala ih u kolevku kako bi se zli duh koji je mučio dete noću vrteo a ne. ometaju bebin san.

6. Na Polisju su žene izazivale kišu tako što su uranjale vreteno u vodu. Avaj, obred i zavereničke reči nisu poznate, pa bih bio zahvalan ako neko ima više informacija o ovom obredu.

7. Devojke su umele da prepoznaju đavole koji su pod maskom momaka dolazili na skupove, okrećući vretena naopako i gledajući kroz vreteno u momka.

8. Posebna vrsta veštičarenja, koja se zove predenje, podrazumeva korišćenje vretena za sklapanje posla sa nečistim duhovima na raskrsnici. Vretena su generalno veoma popularna kod crnih magova za štetu – uostalom, sudbina se može tkati na različite načine.

9. Crkva je uglavnom smatrala vreteno nečistim predmetom, a predenje nesvetim delom. Žena koja se usudila da donese vreteno u crkvu smatrana je za čarobnicu koja vodi put do Hrama Božijeg zlim duhovima. Vretena su se iznosila iz kuće za Božić i druge veće kalendarske praznike, jer, prema legendi, vretena se leti mogu pretvoriti u zmije ako se to ne učini. Na primer, zmija vretena, opasna u slovenskom narodnom predanju (u stvari, beznogi gušter), prema legendi, nastala je od vretena kojim je žena prela u vreme Božića, a zatim ga bacila umesto da ga spali.

10. Vretena su vađena i za vreme grmljavine da bi se kuća zaštitila od grmljavine i munje (ovde se, očigledno, ogleda legenda o borbi Peruna gromovnik sa Zmijom).

11. Uopšteno govoreći, veza između zmija (htonskih bića) i vretena/magičnih štapića/štapova je veoma izražena u verovanjima Slovena. Na primer, štap čarobnjaka je morao da ima kontakt sa zmijom da bi postigao najbolje rezultate. Pa, vretena ostavljena u kući za praznik (naročito u vreme Božića ili na Rusalskoj nedelji) mogla bi „sa zmijama otići u šumu“.

12. Upotreba vretena u lečenju je uobičajena. Tamo se, međutim, u zavisnosti od slučaja, moglo koristiti ne samo 1, već 3, pa čak i 9 vretena. Pritom je bilo nemoguće tući dete metlom ili vretenom da „ne prestane da raste“.

13. Poznato je gatanje ukrajinskih žena na praznik Četrdeset na 40 vretena. Kasnije su počele da se zamenjuju grančicama.

14. Druga verzija proricanja na vretenu uključuje okačenje vretena i njegovo korišćenje kao klatno. Takođe možete da okrenete vreteno i vidite u kom pravcu su njegovi oštri krajnji krajevi (slično kao u flašici za igranje). Ovo su samo fragmentarni podaci o vretenu i njegovoj ulozi u životu Slovena. U stvari, kada radimo sa vretenom, suočavamo se sa toliko drevnom magijom da je čak ni najarhaičniji traktati ne mogu u potpunosti objasniti. Ostaje samo poželeti, znati, osetiti i usuditi se. Još nisam upoznat sa radom Šerstenjikova, mada ću u bliskoj budućnosti pokušati da popunim ovu prazninu u svom obrazovanju. Pa ipak, donekle, morao sam da se bavim radom vretena kao akumulatora, a potom i emitera sile. Daću vam primer. Pre godinu dana smo se preselili u novu kuću. Mom mužu se jako dopalo, a meni se činilo da nije loše, posebno mi se dopalo to što je sa svih strana okruženo šumom (jako volim severnu šumu). Onog dana kada smo uselili stvari u kuću, osećala sam se loše. Bio je to samo ludi slom. Legao sam na dušek koji je ostavio prethodni vlasnik i odmah zaspao. Sanjao sam da sam u školi čiji se direktor ispostavilo da je vampir koji je kidnapovao svoje učenike. Zaista ne volim kada su slabi uvređeni, a posebno deca, pa sam se u snu odmah prijavio da se obračunam sa vampirom. Sakupivši učenike, počeli smo da tražimo kolac od jasika, kada sam se iznenada setio svog vretena (mojeg vretena iz stvarnog života, koje sam kupio i naučio da predem na njemu). Bio je mali, oštar i savršen za mali kolac u snu. Duel sa vampirom bio je mnogo teži nego što sam mogao da zamislim. Koliko god da sam ga probola vretenom, on ipak nije umro i tvrdoglavo je pokušavao da me uvuče u mračni otvor u podu, gde je bacao svoje žrtve. To je verovatno bilo otuda što je to još uvek bilo vreteno, a ne kolac, i napravljeno je (prema mojoj pretpostavci) od breze, a ne od jasike. Na kraju ga je udarac vretenom u samu krunu konačno dokrajčio, a i sam je upao u sopstvenu zamku. Ovo je završilo  moj san i probudio sam se. Pospanost je nestala, ali nisam se osećao bolje. Kada smo se ponovo vratili u ovu kuću, doneo sam tamo svoje vreteno i okačio ga preko praga kao amajliju (iz nekog razloga mi je tada delovalo vrlo ispravno, mada nisam mogao logično da objasnim). Tu je visio do našeg konačnog poteza, pa čak i duže. Prvih šest meseci u ovoj kući nisam se „osušio“ od bolesti, iako je kuća delovala energetski „smireno“ (u staroj kući sam više puta morao da se nosim sa onim što su naši preci zvali „brauni“, bilo je ne u novoj kući). Zaista, „vampir“ u vidu neprekidne serije bolesti u ovom novom domu je zaista bilo veoma teško prevazići, ali sam na kraju uspeo. A sada, kada sednem da se vrtim posle napornog dana punog nevolja, moja duša nekako brzo postane neverovatno laka i smirena, a ruska pesma „Crni gavran, nisam tvoj!“ – iz nekog razloga, ona je ta koja prva pada na pamet kada se okreće. Sada (zahvaljujući Severnoj Skazki) imam nekoliko vretena, i sa svim njima dobijam različite i ponekad veoma iznenađujuće rezultate – kao da imaju različite karaktere, ali definitivno dostupan. Na primer, uz pomoć vretena Boke iz radnje, zaista sam uspeo da uklonim negativ koji se nakupio nakon posete gostiju, iako je negativ bio toliko očigledan da su čak i uskršnja jaja koja sam ja napisala odjednom „zaplakala“, a temperatura mi je iznenada skočila bez razloga. Razumem da je za mnoge moje savremenike vreteno samo drveni štap. Međutim, svaki put kada uzmem u ruke ovaj „štapić“, imam osećaj da dodirujem nešto davno zaboravljeno, ali veoma snažno. Osećam ovu moć sve do trnaca u prstima. Ovu moć želim da upoznam.

TEORIJA MAGIJE VRETENA

Evo šta su naši Putnici pričali o slovenskoj magiji i vradžbinama, o praktičnoj upotrebi vretena. Severina je podelila svoje znanje:

Zdravo! Već neko vreme radim sa vretenom i čini mi se da pre nego što počnete da vrtite vreteno u magijske svrhe, morate da naučite bar malo da predete. Loš spin dobre sudbine neće se vrteti. Okrenite vreteno – pogledajte u kom položaju vam je udobno raditi s njim. Obično zavisi od toga da li ste levoruki ili dešnjak. Magična nit, posebno za zaštitu i izbacivanje nečega, često se uvija u „obrnuti” smer, tj. u onom u kome vam nije previše udobno da se uvijate. Ali ovo zahteva veštinu u rukovanju ovim nesumnjivo moćnim predmetom. Zato bih vam preporučio da se prvo naviknete na svoje vreteno, kažete mu zašto ste ga kupili i ponovo ga okrenete. Pre prve upotrebe, neke veštice osveštaju svoje vreteno elementima i posipaju travom elekampana, pritom govoreći „Uzmi svih 9 sila za sebe na posao…“ – nazivaju zadatak vretena. Što se tiče čarolije vaše reči, izgovorene iskreno, obično deluju bolje od neshvatljive zavere. Iako je parcela koja je pričvršćena za vreteno, prema mojim saznanjima, koristi se za uklanjanje negativnosti sa osobe. Dakle, ako vaše reči nisu dovoljne, pokušajte da ih upotrebite, ali sa određenim ciljem. I još malo iz teorije magije „vretena“:

1. Glavne karakteristike vretena su njegova oštrina i sposobnost rotacije. Ubodi vretenom se koriste u ritualima lečenja druge osobe da bi se uspostavio kontakt sa tom istom osobom. Uz pomoć injekcije i rotacije vretena, može se izvući (i namotati oko vretena) bolest koja ga savlada. Posle takvog vretena, po pravilu se spaljuju ili podvrgavaju veoma jakom obredu prečišćavanja.

2. Glavna dimenzija uključena u rad sa vretenom je vreme. Rotirajući ga u „direktnom“ pravcu (soljenje ili šta god vama odgovara), privlačimo u budućnost ono što želimo, namotavajući svoju želju na vreteno zajedno sa koncem našeg života. Stoga, u ritualima da nešto privuku (zdravlje, novac, ljubav, itd.), koriste direktnu rotaciju vretena i rade sa budućnošću. Kada nešto izbacimo iz svog života, moramo se vratiti u prošlost, na samu tačku kada se to nešto pojavilo u našem životu, i ponovo isplesti sudbinu „poboljšanog“. Da bi se vratili u prošlost, koriste „obrnutu“ (protiv sunca ili ne baš zgodnu) rotaciju vretena – na kraju krajeva, život se, kao što znate, ne može vratiti na uobičajene, pogodne načine za nas.

3. Savremene veštice pri radu sa vretenom jednostavno namotaju niti odgovarajuće boje i od materijala pogodnog za tu svrhu. Na primer, vuna pomaže u uklanjanju oštećenja, dok je boja bolje koristiti crnu – upija negativ. Međutim, ritual će i dalje biti jači i, samim tim, efikasniji ako se konac prede od prirodnih vlakana. Ovo, međutim, zahteva mnogo više veštine i veštine. Ali ko je rekao da je promena sudbine laka? Pa opet, na vama je. Nadam se da će ovi saveti pomoći onima koji tek otkrivaju drevnu magiju vretena – magiju same Mokoš.

UKLANJANJE NEGATIVAOŠTEĆENJA NA VRETENU

Severina ponovo deli svoja znanja o slovenskoj magiji i vradžbinama. Evo starog rituala za skidanje haube pomoću vretena. „Uklanjanje negativa (oštećenja) na vretenu Zavera je rustikalna, ali je stekla veliku popularnost zbog svoje efikasnosti. Za ovu zaveru tradicionalno se koristi dugo vreteno, što duže, to bolje (očigledno, kako se ne bi slučajno prenela šteta sa osobe na sebe). Ono što je najvažnije, treba ga koristiti samo u svrhu uklanjanja negativnosti i ni u jednu drugu svrhu. To znači da se u budućnosti može koristiti samo u ove svrhe. Na opadajućem mesecu od vune se prede konac, dovoljno dugačak da opasne pacijenta (može se koristiti i gotov crveni vuneni konac). Pacijent se opasuje ovim koncem i ostavlja ga da ga nosi tri dana bez skidanja. Takođe se ne preporučuje vlaženje konca. Tokom rituala, ovaj konac se preseče (koštanim ili metalnim nožem) i stavlja (bolje je ne dodirivati ga rukama – koristite čistu belu krpu ili odmah pokušajte da ga pokupite na ivici noža) na noge pacijenta. . U isto vreme kažu: „Tri den (ime bolesnog rekvita) držaše nit, Loše steče. Nit, prekid, Korupcija, skini iz (ime pacijentovog rekuieta). Dalje, veštica hoda sa vretenom (prethodno očišćenim i napunjenim ako se vreteno koristi prvi put, ili očišćenim posle prethodnog rada ako vreteno nije novo) oko stojećeg bolesnika i lagano ga bocka vretenom ispred i pozadi. , izgovarajući sledeću zaveru 9 puta: „Na moru-okeanu, na ostrvu Bujan, seda baka sedi pored kamena-Alatira. Igra se vretenom, vuče strelu kalenom. Kako je oštra i bodljikava strela, Pa uskoro odu pritoke i nagrade! Šta je došlo – crveno, belo, crno – Od pristalica, od krvnih loza, Od šimovolo devojke, Od klevetnika seljaka, Odlazi, silazi! Od poletne klevete, Od vetrovitog loma, Od zla oka, Od crne kose, Od veštičine navale Od njegove tanke misli. Odakle je došlo – idi tamo i idi, (ime bolesnog uzvraćam) olabavi se! Budi moje reči deblje od noža oštrog, Zgobni ženski rog. Ključ je u moru, brava je u društvu. Posle toga, nit se stavlja na vreteno, stavlja u posudu i spaljuje. Pepeo se baci u tekuću vodu, odnese na raskrsnicu ili zakopa ispod jasike (koja je, između ostalog, sveto drvo Mokoš).“

ČIŠĆENJE KUĆE VRETENOM

Evo čega sam se još setio o vretenu. Da li se sećate Bulgakovljevog „lošeg stana” gde su se dešavali čudni događaji? Da li je vaš stan dobar? Da biste saznali kakva je energija u vašem stanu, napravite nekoliko različitih zapažanja: u kući sa dobrom energijom, prosuta voda se sporo suši, cveće u vazama dugo vene, metalni predmeti su hladni na dodir, a drveni predmeti su malo toplo. U kućama sa „lošom“ energijom pali novčić ne zvoni, mleko se brže kiseli, vruća hrana se brzo hladi, so se trenutno rastvara u vodi, ulje se topi pred očima, voda se brzo suši, cveće vene, predmeti su hladni na dodir . Sa svećom možete odrediti najgora mesta – sveće se puše, njihova vatra juri okolo i gasi se. Ni u kom slučaju ne biste trebali stavljati knjige na negativna područja, one će odmah apsorbirati svu negativnost i odmah je prenijeti na vlasnika. Na mestima jake negativne energije bilo bi dobro staviti vretena i uvrnuti ih soljenjem (kazaljke na satu). Vreteno od smrče (imamo vreteno za uklanjanje negativnog bokea) ostavite da leži jedan dan na lošem mestu. Za to vreme mora se tri puta uvrnuti. Posle – isperite vodom ili čak pomerite vreteno preko plamena sveće. Zatim možete staviti vreteno na sledeće „loše mesto“. Na očišćeno mesto bilo bi dobro staviti drugo vreteno, već napravljeno od drveta, koje odaje svetlosnu energiju. Na primer, od lipe. Takođe je dobro držati ih jedan dan, tri puta uvijajući soljenje za to vreme. Naši stručnjaci kažu da je pri uvijanju bolje izbrojati zavoje (napraviti devet okreta) i svoju želju izgovoriti u vidu zavere: „Kao što vedro sunce vrti slano, neka crna Navi ode i rasipa se od mene dalje od plava mora i visoke planine“. RESPIN FATE Severina piše: Zdravo hostese i putnici. Nadežda, na vaše pitanje, čula je od starih ljudi da je moguće „predati“ niti sudbine. Da bi to uradili, u određeno vreme (Kupalska noć, noć Velikog četvrtka ili Jesenji praznik Mokoš) predu konac (dobro će biti ako uzmete crnu kudelju) na pragu svoje kuće, dok rotiranje vretena u suprotnom smeru, to jest, protiv sunca ili u stranu, obrnuto od uobičajenog okretanja. Istovremeno, uvijte (uvrnite) nit od sebe, sećajući se celog svog života nakon što ste pronašli ovu postavu. Biće lepo ako pokušate da „premotate“ život obrnutim redosledom, dok vizualizujete da su sve vaše nesreće, sav vaš poletni deo namotan na vreteno. Nakon toga, vuča je spaljena, pre nego što je spaljena zajedno sa vretenom, ali ovde, po svom nahođenju, možete jednostavno odmotati nit na štap od aspen i spaliti ga. Posle ove ceremonije, vreteno će morati da se dobro očisti (okrenite sveću preko plamena, zamišljajući kako sve loše gori u vatri za čišćenje, dobro isperite pod tekućom vodom i držite u soli najmanje tri dana da odmori) , a više ni za šta, osim za uklanjanje negativa, ne koristite. Posle toga, odnesite drugo vreteno na Mlad Mesec, novo, ili kakvo koristite za privlačenje dobra. Zavrnite konac na njega (savetujem vam da uzmete crvenu kudelju). Pokušajte da nit bude tanak i ujednačen. Kada radite, zamislite sve ono što želite da promenite u svom životu, sve što je dobro i dobro što želite da privučete. Slobodno sanjajte u najsjajnijim, radosnim bojama. Okačimo ovu nit na brezu, sa molbom Mokošu da da bolji deo. Neka nit visi na brezi nedelju dana, a zatim je uklonimo, umotamo je  u lepu malu loptu i držimo je kod oltara. Dok primećujete promene na bolje, donesite ponudu u Mokosh izahvalite na najboljoj podeli. I što je najvažnije, dok sprovodite prvi obred, zapamtite – sve loše stvari su već iza. Verujte u sebe, u bolju sudbinu! Srećno vam bilo, i neka vam bude dovoljno snage da savladate Tamu! I još jedan mali dodatak. Važna tačka pri izvođenju ovih rituala je da zapamtite da su bogovi na vašoj strani, a vi ste vi, a ne tuđi ujak ili tetka, gospodarica svoje i, donekle, ćerke sudbine. Dakle, imate neospornu prednost u odnosu na drugog čarobnjaka, a u vašim je rukama, u vašim sposobnostima da sve promenite i ispravite. Dobar deo vama! Vraćam se na vreteno, pišem opšte u kontekstu: na nivou seoske magije postoje dve uobičajene radnje sa vretenom – 1) vreteno ili igle za pletenje se zabode u klupko konca, onda govorimo o oštećenju. 2) seoska baba, šaptač ili veštica, nema mogućnost da prenese dar u svojoj porodici (npr. nema ćerki unuka), onda baca svoje vreteno sa poslednjim koncem na mesta gde ih ima. mnogo žena i devojaka, tako da neko slučajno pokupi i preuzme njen dar, ali joj to olakša prelaz… U oba slučaja prvo je potreban odliv na vosak, a zatim, sticajem okolnosti, magija „iznad nivo“ – to je kada se posebno vrti na vretenu, a ovde treba videti takvo vreteno da biste razumeli moguće opcije (ljubavna magija, poruka predaka ili Nedolja); ako nisu preduzete mere i sve ide na novi kolosek, onda ponovo širiti (nešto kao što je prethodno napisano), odnosno reprogramirati. Ali ne bih se usudio da pošaljem osobu da to uradi sam, jer početna snaga obloge može premašiti mogućnosti same žrtve, što će podrazumevati visoku isplatu (na primer, biće otpušteni sa posla) ili će boli neko vreme.

PRAVILA MAGIJE VRETENA

1. Žene u cvetu tokom menstruacije i usred trudnoće ne bi trebalo da koriste vreteno, a vreteno nije poželjno tokom menopauze.Objašnjenje na sadašnjem nivou je povezano sa torzionim poljima, hormonskim sistemom.

2. U početku bi trebalo da kupite vreteno „za ličnu“ upotrebu. Ovo vreteno ćete koristiti samo za sebe, a tek nakon što se prilagodite najrazličitijim aspektima rada sa vretenom, tada već možete kupiti vretena za „vežbu“, odnosno, takoreći ćete stvoriti magično prostor specijalizovan za magiju vretena i vaš vođa vretena će, takoreći, preneti informacije o vama radnim vretenima, i istovremeno preneti primarni magijski impuls, u suprotnom, nakon što ste angažovali mnogo vretena, vi ćete imaće „vrtić“

3. Veoma je važno dati „lično vreteno“ i vreteno koje radi za dobra obećanja s vremena na vreme da budu u svom poslu – vrtite vrtlog da se vreteno ne zaboravi)))

4. Ritual za čarobnjake i za one koji su izdržali nešto teško u životu U zoru, u vreme rasta meseca, potrebno je izaći na sunce, držati vreteno između dva dlana (kao namaste) sa vrhom nadole u ​​nivou grudi. i počnite da kružite oko sunca, možete da pevate ili zujite, ili da se smejete, ili da šaputate drage reči… Doći će trenutak kada osetite čahuru oko sebe – ova zaštitna školjka će vam biti dodatna zaštita kada radite sa klijentima , a onima kojima je potrebno snažno zarastanje poslužiće kao zavoj za lečenje rana. Skoro je nemoguće probiti zlatnu čahuru, jedini način da se Mokošov veo skine sa mađioničara je da se iznenada ubode „crnim“ vretenom. Severinov lutalica: Slažem se sa Iasmininovim postom u skoro svemu osim u prvoj tački. Po mojim saznanjima, magijom vretena su se zaista bavile netrudnice i to bez redovnih, u posebnim slučajevima (izrada svakodnevnih predmeta, tj. predmeta napravljenih u toku jednog dana), okupljale su se mlade devojke ili starice (tj. koji su još uvek ili više ne mogu da nastave.) Međutim, nikada nisam čuo da se ovih dana uzdržavaju od običnog spinovanja. Što se tiče trudnoće, trudnice su bebi mogle da izvezu peškir ili da ispišu uskršnja jaja – evidentna je i kontrola sudbine. Zašto je onda vrtenje bilo tabu, ako su drugi načini rada sa sudbinom bili dozvoljeni? Još jedan mali dodatak: vunu  treba ispredati za jedno veče. Ne napuštamo posao preko noći. Zašto? Jer bez dovršetka posla dozvoljavamo htonskim silama (kikimore, pa čak i sama Mokoš) da za nas završe posao, sa nama nepoznatim rezultatom. Mi suštinski prestajemo da kontrolišemo svoju sudbinu (što je glavni smisao magijskih radnji sa vretenom, i magije uopšte), i predajemo je u ruke nepoznatog.

KAKO NAUČITI SLOVENSKU MAGIJU I VRETENOM?

Prvo morate da kupite vreteno za magiju i ispunite ga svojom moći čitajući zavef. Zatim obavite ceremoniju obraćanja Makošu i dobijte dozvolu. Pa, onda – stvar vaše mašte i prakse. Mi ćemo vam sa svoje strane pomoći tako što ćemo ovom vretenu priložiti savete kako da postupite na početku i koju zaveru da pročitate. A Severna priča će uvek odgovarati na pitanja o magiji vretena! Sve u vašim rukama! Najjednostavniji i vremenski testiran magični štapić je pred vama!

https://artsgtu.ru/blog/vereteno-slavyanskaya-volshebnaya-palochka/

Sloveni-kako su gradili svoje kuće?

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde