Kardinalni, fiksni i promenljivi znaci zodijaka i tarot karte prema elementarnim karatkeristikama

U prediktivnim čitanjima tarota, bilo licem u lice ili preko medija kojima se obavlja komunikacija, često se postavlja  pitanje: „Kada će se desit?“ Kako su astrologija i Tarot povezani ,ovo nam daje  najveću količinu informacija o vremenskim događajima.Takođe, dvanaest od 22 glavne arkane karte povezane su sa znakovima zodijaka, njihove relativno fiksne pozicije datuma nam pomažu u preciznim vremenskim periodima.

KORIŠĆENJE KARDINALNIH, FIKSNIH I PROMENLJIVIH ZNAKOVA I KORESPONDENCIJA ZA ODREĐIVANJE OPŠTEG TAJMINGA

Iako su astrologija i vreme opširno obrađeni u ovom postu, ovu tabelu moguće je koristiti kao smernicu i da se ne određuju datumi. Za ovo se možemo obratiti konceptu kardinalnih, fiksnih i promenljivih znakova. Zamislite ih na ovaj način:

Kardinalni – donosi energiju ili događaj, tako da se nešto dešava relativno brzo, u roku od jedne nedelje ili jednog meseca.

Fiksni – ovo stabilizuje energiju ili događaj i može predložiti srednji raspon u vremenu, ili u roku od jednog meseca, ili između jednog do tri meseca.

Promenljivo – zatvara energiju ili događaj i može sugerisati dugi vremenski raspon, tri meseca i duže.

KARDINALNE, FIKSNE I PROMENLJIVE MALE ARKANE

Vidimo da se, kao i horoskopski znaci, male arkane ( karte koje direktno pripadaju kartama Velike Arkane,podeljene u okviru tri dekana) takođe odnose na kardinalne, fiksne i promenljive znakove i mogu biti od pomoći u određivanju vremena ili brzine.

Kardinal – 2, 3 i 4
Fiksno – 5, 6 i 7
Promenljivo – 8, 9 i 10
Dakle, 8 mačeva može ukazivati na događaj koji se dogodio kasnije od onog koji sugeriše 3 pehara, i tako dalje.

Ostalih sedam tabelarnih prikaza  koji uključuju između ostalog

Tradicionalni način određvanja vremena , Male Arkane i Zodijačka godina vremenska odrednica,Rad sa tarot kartama i merenje vremena,  Točak tarota  vizuelizacija vremena i druge tabele

Dajemo na našoj edukaciji za Tarot praktičare

Napomena:

“ Značenja karata koje dajemo su ona koja su najosnovnija, najčešća i najverovatnija. Svaka karta može da ima veoma različita značenja u zavisnosti od konteksta, položaja izvučenih karata i prirode pitanja. Ponekad moguća značenja za istu kartu mogu biti čak i suprostavljena, zavisno od svega malopre navedenog.
Dublje to obrađujemo, dajemo više značenja i objašnjavamo kako se opredeliti za pravo značenje na našoj obuci za tarot praktičare.“

Elementarna dostojanstva Malih Arkana Tarota

Tarot karta Kula -poreklo i značenje

 

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde