1. Pripremite hram kao i obično. Stavite stolac, stol, trokut, magično zrcalo ili kristal, obrednu knjigu. Oltarna svjetla postavi tako da nisu vidljiva u zrcalu ili kristalu. Budite sigurni da ste odabrali odgovarajući incens. Sigil bića kojeg ćete zazivati stavite naTablicuJedinstva i zamotajte u komadić crne svile. Prije početka rituala obucite odoru i stavite magijski prsten na ruku ako ga imate.
 2. Učini Otvaranje Stražarskih kula i uključi korak 17 (vidi poglavlje 3 – to je Kabalistički križ).
 3. Odmotajte sigil i uzmitega u svoju lijevu ruku. Uzmite Magički štap desnom rukom i kružite solarno u svojoj stolici. Bilješka:  Ako prizivate biće za koje smatrate da neće biti poslušno (tj. demon), upotrijebite Magički mač umjesto Štapa jer je njegova svrha osnažiti magičku volju. (Izbjegavajte prizivati demonska bića.)
 4. Sjedite na stolicu i ritmički dišite dok ne osjetite da ste se smirili i centrirali.
 5. Opuštenim pogledom gledajte u sigil u svojoj lijevoj ruci. Dok ovo činite, mentalno ponavljajte ime bića i zamislite da vaš  astralni poziv odjekuje kroz svemir. Nastavite gledati u sigil i ponavljajte ime tako dugo dok vam se ne pojavi u viziji.
 6. Kad ste uspostavili kontakt sa bićem, pogledajte u ogledalo ili kristal na stolu ispred vas i dopustite da vam se pojave vizije. Dok to činite, recitirajte svoje zaklinjanje ili slijedeće: Ja te prizivam i zaklinjem, O Duše (ime), snagom i autoritetom Najvišeg – istinskim Bogom koji je poznat u imenima JOD HE VAV HEH, ADONAI, EHEIEH, i AGLA da mi se pojaviš u ovom ogledalu (ili kristalu), u lijepom i ugodnom obliku.
 7. Kad vaše astralne vizije postanu jasnije, početćete opažati lik zazvanog bića unuta kristala ili ogledala. Kad slika postane jasna, upitajtebiće: Kako se zoveš?Ako odgovor iispravno, prijeđite na korak 8. Ako  vam ono da opis, provjerite sa onim što znate o tom biću. Na primjer, elementalni vladaoc može  reći, “Ja sam Kralj Vatre.” Ako je to ispravni odgovor njegove prirode, idi na korak 8. Ako ispadne da je to neko drugo biće, tada ga možeš upitati za svrhu svojeg dolaska ili mu zapovijediti da se vrati u sferu odakle dolazi i ponoviti evokaciju od broja5.
 8. Zatraži ovo biće da nacrta svoje ime u prostoru unutar ogledala ili kristala. Ako ne može učiniti ili vam daje neispravno ime, tada mu treba te zapovijediti da se vrati u sferu odakle dolazi i ponovi te zazivanje od broja 5. Ako biće ispravno nacrta svoje ime možete preći na korak 9. Bilješka: Akosi i nakon ponovljene evokacije kontaktirao krivo biće, pređi nakorak 11, učini zatvaranje i pokušaj ponovo kasnije. Ako ste evokaciju vršili ispravno, ovo će rijetko biti potrebno a ispravno biće će doći od prve.
 9. Kad ste utvrdili identitet bića, uputite mu dobrodošlicu: Duše (ime) budi dobrodošao u miru i u ime Najvišeg zapovjedam ti da ostaneš unutar ovog ogledala (ili kristala) sve dok ne budeš otpušten, i da mi odgovoriš pošteno i istinito na sva pitanja koja ću ti postaviti.
 10. Kad osjetite da je biće razumjelo vaše želje i saznal iste sve što ste željeli znati, dajte  biću slijedeću zapovjed za odlazak: O duše (ime) idi u miru i vrati se u svoju sferu odakle dolaziš. Pomoću autoriteta Istinskog Boga, zapovjedam ti da pri odlasku nikog ne povrijediš i bud ispreman smjesta doći kad te ponovo pozovem.
 11. Pričekajte da duh nestane iz vizije i uzmite svoju knjigu. Zapišite važne informacije, uključujući rituale ili magične riječi ukoliko vam  ih je bićedalo.
 12. Ustanite se, obiđite solarno krug i vratite se na mjesto  kod oltara. Umotajte sigil u crnu svilu i vratite ga ponovo na Tablicu Jedinstva.
 13. “Tebi, jedini Mudri, jedini Vječni i jedini Milostivi neka je vječna slava i hvala. Tebi koji si dozvolio meni koji sada stojim ponizno pred Tobom da stupim u svetište Tvojih misterija. Ne menivećTvomimenuneka je slava. Neka se uticaj Tvog božanstv spusti na moju glavu i pouči me vrijednosti samožrtvovanja, tako da se ne plašim u sudnjim satima, već da moje ime može biti zapisano u visinama, i moj Duh može stajati u prisustvuSvetih – u tom času kada Sin Čovjek a bude pozvan pred Gospoda Duhova i Njegovo ime u prisustvu Boga – Nebeskog Sudije.”
 14. Učini MTRP i TRH.
 15. Reci slijedeće: “Otpuštam sada sve duhove koje je ova ceremonija mogla zarobiti. Raziđite se u miru ka svojim staništima i boravištima i idite sa blagoslovom YEHESHUAH YEHOVASHAH zauvijek.
 16. Drškom bodeža kucni 3 puta po oltaru i reci: “Proglašavam ovaj Hram propisno zatvorenim.”

Ritual otvaranja Kula Stražara

Kako izgledaju duhovi?

Okultni pogled u svet duhova -planetarna i zvezdana magija

Eterična,mentalna i astralna vidovitost

Kako se ASTRALNO PROJEKTOVATI tehnika sa partnerom

Ovo su glavne razlike između astralne projekcije i lucidnog sanjanja

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde