Otvaranje tarota samo sa velikim arkanama

Tradicionalno, naročito na kontinentu, Tarot se često gledao samo otvarajući velike arkane. Hodorovski je čak negirao kao tarot tumače one koji koriste I male arkane, pa je posle napisao knjigu uj kojoj ih on koristi. Što je priča o nedoslednosti, ali zadržImo se samo na tehnici korištenja isključivo velikih arkana. Jedan od načina na koji se tako otvaraju karte je da je naglasak na karti koja ima najveći broj. Otvaranje koje je najčešće korišteno je bilo ono u kojem se koriste tri karte za prošlost, sadašnjost I budućnost.

Ako su karte rastuće, po redosledu onda je karta sa najvećim brojem na poziciji budućnosti I tu je onda naglasak značenja. Ako je karta sa najvećim brojem pre onda je naglasak na prošlosti I sadašnjosti, a karta, ili obe karte, koje su iza nje predstavljaju problem I blokadu.

Karte koje blokiraju predstavljaju okolnosti koje se moraju prevazići.Karta na poziciji prošlosti obično ukazuje na energije i događaje koji su u ostali prošlosti, ali koji još uvek utiču na nas. Ta prošlost nas blokira, dakle zaustavlja nas, a naš je cilj da to iz prošlosti trasformišemo kako bi se razvijali i rasli. Tako da ova pozicija ukazuje na to kako bi prošlost trebalo da iskoristmo u svoju korist u sadašnjosti. Sadašnjost nam govori o situacijama i izazovima koji nam se trenutno dešavaju, a budućnost ne samo da ukazuje na smer dešavanja stvari, već I na onog što mi realno žeimo I čemu težimo.

Na primer, ako za ljubavno pitanje dobijemo Zvezdu, Ljubavnike i Ðavola neko će pomistili da su Ljubavnici dobri. Ali u ovom slučaju mogu da znače da on želi samo njeno telo i da posle toga misli da je slaže I manipuliše njome, velika verovatnoća I da joj da pogrešan broj telefona I nikad više se ne javi.
Blokada je na drugoj poziciji, pošto je njegova želja samo seks, a dodatna I to što posle hoće da je izbegne.

Ovo otvaranje tako omogućava ne samo viđenje mogućnosti u budućnosti, već daje I savet za način da se izađe iz šablona koji nam određuje događaje, ili situacije, koji će u našem žIvotu uslediti. Veoma često, ono što bi želeli ne ostvarujemo zato što pstoji neka blokada u nama. Ljudi nemaju ljubav zato što se plaše da uđu u vezu, ili imaju neki drugi problem sa stavom. Tarot će tako pokazati gde je problem.
Usput, ovo otvaranje može da uključuje I numerologiju, pa se sabiranjem kararta dolazi do skrivene karte, koja nije izvučena, ali koja pojašnjava značenje izvučenih. No, to su već tajne majstora čitača i o njima se javno ne piše.

Napomena

“ Značenja karata koje dajemo su ona koja su najosnovnija, najčešća i najverovatnija. Svaka karta može da ima veoma različita značenja u zavisnosti od konteksta, položaja izvučenih karata i prirode pitanja. Ponekad moguća značenja za istu kartu mogu biti čak i suprostavljena, zavisno od svega malopre navedenog.
Dublje to obrađujemo, dajemo više značenja i objašnjavamo kako se opredeliti za pravo značenje na našoj obuci za tarot praktičare

Kontakt i zakazivanje otvaranja 

Gmail [email protected]

Tarot i seksualnost značenje za Veliku Arkanu

Elementarna dostojanstva Malih Arkana Tarota

Legenda o 42. Knjige Tota i o Tarotu kao modernoj preživeloj Knjizi Tota

Magijska zaštita pomoću sveća i Tarot karata

Otvaranje Tarota na astralu i kreiranje astralnog hrama -astralna projekcija i druge ezoterične tehnike

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde