Osnovna premisa upotrebe kristala u ritualnoj  magiji je da kristal može zadržati i snimiti energiju ili eteričko polje koje se proizvodi u magijskom ritualu.
Svaki Kristal ima jedinstvenu magičnu snagu u zavisnosti od svog oblika, veličine, jasnoće, boje, optičkih svojstava, I da li je prirodno proizveden ili je vestacki obrađivan. Sve ove vrste kristala se koriste u ritualnoj magiji, a jedini faktor u izboru kristala je estetski senzibilitet I ukus Maga.Sto zbog lepote što zbog praktične primene, gotovo nema Maga koji na svom oltaru nema kristal.

Kristali koji se očiste u vodi biće očišćeni od svih uticaja, ali njihovo ojačanje sa uljem ili tečnom sakramentom će učiniti suprotno, osnažiti ga i usmeriti da naglasi određeni događaj.

U slučaju ritualne magije, postoje tri načina upotrebe kristala.

Prvi se koristi kao Kolektor i nalazi se u hramu, na ili u podnožju oltara,

drugi je Kontrolor i nalazi se oko Magovog vrata,

dok treći vid upotrebe je na Magovom štapu, stvarajući silu  poznatu kao transmuter koji je i snažan emiter magijske energije.

Kristal kao Kolektor je obično veliki prirodni Kristal koji se čuva ili na oltaru ili podnozju oltara.Oni se koriste za snimanje svih magijskih rituala koji se obavljaju u hramu.Odličan izbor za ovu namenu je Dimni kvarc.

.

 

Kontoler je mali Kristal koji se nosi na ogrlici oko Magovog vrata, ispod košulje ili bluze. Kontroler će se automatski, po nalogu Maga, povezati sa Kolektorom koji se nalazi u hramu. Bez obzira na kojoj udaljenosti  se nalaze jedan od drugog i koristite Magu u svakom momentu.Kada se nalazi u zemaljskom svetu,Kontroler  dopušta Magu da projektuje magičnu snagu iz kompleksa hrama, dok kada se koristi tokom evokacije, pomaže Magu da u potpunosti doživi duh koju pozove.

Transmuter je mali Kristal koji je pričvršćen na vrhu magičnog štapa. Transmuter moze izvuci energiju iz sebe ili je poslati ili koristiti iz kolektora ili kontolora. Svoju najveću moć pokazuje u magijskom hramu. Postoji jaka veza izmedju ova tri kristala kad ih Mag aktivira u svom magijskom krugu

Kristali, dakle osim što mogu sakupiti magijsku moć oni mogu i da je emituju Danas je veoma zanemaren značaj kristala, i zaboravlja se da su u njima urezane energije prošlosti i vremena koje nismo ni svesni.Kristali, iako samo još jedan magijski alat, zahvaljujući svojim osobinama povezani su elementima, ali i zajednicom bića poznati kao Duhovi. Kristali kao osnova imaju zemljani atribut, naročito ako se radi o prirodnim kristalima, a takođe se posmatraju kao zamrznuta voda, što simulira vodu i zemlju. Moćni su toliko da sa potapanjem kristala u pehar svetog vina ili dodirom svetog sadržaja (hostija) mozete kristalom  uhvati potpis tog magijskog svetskog predmeta.

Fejsbuk Komentari

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde