Crna iliti veštičija so je jedno od moćnih pomagala koje koriste veštice. Pri tome je ne bi trebalo pomešati sa Himalajskom crnom solju (Kala Namak) koja je prirodna mešavina morske soli i minerala gvoždja. Crna veštičija so je obična so kojoj veštice dodaju sastojke koji je čine crnom, konkretno ugljenisane ostatke biljaka i smola koje se koriste za magijsku zaštitu zapaljenih u veštičijem kazanu, pepeo vatre ispod kazana, ostrugano gvoždje iz kazana i crni biber. Odnos mešavine tih sastojaka i soli je po tradicionalnom receptu 2 naprema 1.
Crna so se koristi pre svega za zaštitu i pročišćenje. To može biti posipanje po prostoru na kojem se otvara krug, za ritualne kupke, pogotovo ako se osećate premoreno, uznemireno, ljuto ili depresivno – sa razlogom, a pogotovo kada je bez razloga. Veoma je efikasna za pročišćenje starih predmeta, naročito ako ne znamo njihovu istoriji, ko ih je koristio i kakvu i čiju energiju nose. Koristi se za zaštitno posipanje po pragu i prozorima, može se držati tamo gde boravimo u nekoj posudi ili u vrećici uz sebe. Pomaže da se odvrate nepoželjne osobe, ogovaranja i spletkarenja, da se sve loše upućeno nama vrati pošiljaocu. Takodje i za radove na opadajući i mlad Mesec i u meditacijama vezanim za mračnija bozanstva ili prizivanje duhova, kao i za pravljenje kruga kada je potrebna posebno jaka zaštita. Vredi napomenuti da bi mogli reći da je veštičija so u magijskom smislu uslovno rečeno agresivnija od obične bele soli, koja se inače koristi za zaštitu. Duhovi generalno ne vole so, priče o tome se mogu naći u evropskom folkloru, a i u vuduu, na primer, bela so se nikad ne nalazi na oltaru niti u ritualno spremljenim jelima koje su ponude duhovima. U dravnoj Italiji u jela se stavljala so kako lari, duhovi zaštitnici, ne bi mislili da je jelo ponuda njima. Bela so je, kako se to zna, dobra da bude neka vrsta barijere i zaštitni krug se i radi od bele soli. Crna so je pogodnija od bele da se neko ili nešto otera, a ne samo da se zaštitimo.

Posipanje veštičije soli po podu i onda je metlom pomesti napolje kroz vrata uz namenu kome je namenjeno da ne dolazi više, jeste blaži primer kako se ona koristi. Drastičniji oblik je baciti na onog ko ne bi želeli da se više vrati do mesta sa kojeg ga teramo crnu so dok odlazi. Uz bacanje veštičije soli na pod i agresivinim izmetlavanjem iste kroz vrata na put kojim je otišao i pratećim kletvama to bi bio primer malo mračnije primene crne soli. Dakle sem za klasičnu zaštitu ona se može koristiti i za napad shvaćen kao preventivna odbrana. Ono što je bitno znati je to da je veštičija so sredstvo, od nas zavisi da li ćemo to sredstvo da koristimo za dobro ili za loše. Recimo, ako smo koristili veštičiju so da apsorbuje negativnosti i onda je bacili negde gde može da naudi nekome, mi smo napravili isto tako neki oblik crne magije iako to nismo nameravali. Zato se upotrebljena veštičija so ili zakopa u zemlju na nekom udaljenom mestu, ili na raskršću. Ili iz ruke raspe na sve četiri strane sveta na raskršću. Ili baci u vatru sa papirom na kojem piše čega u našem životu želimo da se oslobodimo. Ali se onda taj pepeo isto mora negde zakopati. Ili se baci u reku ili neku drugu tekuću vodu, a ako ni toga nema toalet je sasvim dobro mesto, ako vam naravno radi kotlić.

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde