Da,Mesec ima svoju tamnu stranu.Onu koja nas štiti ,oslobađa ,donosi introspekciju sa najdubljim delovima sebe i povezuje sa tajanstvenim silama.Posle faze Punog Meseca,dolazi  faza opadajućeg ,period kada se Mesec kreće od Punog ka Novom. Ova faza traje oko 14 dana i u njoj možemo raditi svu magiju kojom želimo nešto da proteramo,oslobodimo se ,preokrenemo.

Faza u kojoj se možemo oslobađati loših navika,zavisnosti,odnosa,kidati veze,ali i raditi rituale za odbijanje negativnosti.

Ova faza Meseca je vladavina Boginje Hekate ,Krone ili Morrigan.U zavisnosti od tradicije ona se i zove nekim od ovih imena.Mora se naglasiti da je tek ekspanzijom Vike ,boginja tamnog Meseca dobila formu stare žene,u antičkom dobu boginje Tamnog Meseca ,kao Hekata npr.nikada nisu predstavljane kao starice.

Ovo je vreme duboke intuicije i vreme za proricanja.Vašu intuiciju u ovom periodu možete pojačati upotrebom raznih esencijalnih ulja koja su povezana sa fazom opadajučeg meseca,kao sto je ulje pomorandže,anisa,mire,sandalovine,jasmina.

 


Sada se mogu raditi rituali za odbijanje negativnosti i jedan od najčešćih je rad sa ogledalima ili ogledalom i crnom svećom, kada se paljenjem crne sveće ispred ogledala ,negativna energija vraća u mesto izvora.Poznati su rituali odbijanja negativnosti sa ovim elementima,ali se u njima mora voditi računa da se energija poslata nama ne usmeri na nevine.

 

 


Ovo je idealno vreme da se oslobodimo svega nepoželjnog bilo da su ljudi,bolesti događaji,posao ili nesto drugo sto nas opterećuje ili čiji rast želimo da usporimo,a teret zaustavimo.J
edan od najčešćih korišćenih alata u ovakvim ritualima je Zmajeva krv.

Ritual sa jajetom sa čišćenje.

Ovaj ritual se izvodi u vreme opadajućeg Meseca.Potrebno vam je sveže smeđe jaje i braon torbica sa crnom vrpcom.Ritual se izvodi devet dana.Svako veče je potrebno protrljati jaje po celom telu i duvajući tri puta u torbicu odložite jaje i zamislite kako sva negativnost.,zlo i loša sreća izlazi iz vas.Torbicu odmah vezati crnom vrpcom i odložiti ispod kreveta.Tako raditi svako veče.Ako sedme večeri primetite da se torbica pomera,odmah prekinuti ritual.Ne igrajte se s tim!Torbicu odmah odneti i zakopati daleko od kuče.Isto učiniti ako ste ritual izvodili dana.Ritual raditi samo ako je neophodno da zlo udaljite od sebe!

 

 

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde