Svedoci smo čitave jedne nove mitologije koja se rađa među new agerima i koja govori o borbama sila svetla protiv sila tame, delom preslikane iz popularne fantastike, a delom zasnovana na mitologijama drevnih naroda. Kao jedan od ključnih motiva u toj novoj kosmičkoj igri dobra i zla, navodi se uništavanje nekakvih podzemnih tunela u kojima sledbenici zla navodno muče decu.

 

 

Ne, niko se ne hapsi po svetu, u Zagrebu je bio zemljotres, a ne nuklearna eksplozija koja je uništila nekakve tunele za mučenje i svakako da razne ružne stvari postoje , ali sve ovo što se priča je u realnosti veoma malo verovatno.

Usput Tramp je upravo najavio da će mobilisati vojsku da sprovodi vakcinaciju, što će verovatno demoralisati sve hrabre borce u pokretu otpora protiv sila zla, ali mitsko razmišljanje nije i realnost i to moraju da shvate. Istovremeno, sama ideja da se iz nesvesnog probija strah od nekakvih tunela veoma je zanimljiv.

Naime,  u jevrejskoj poznoj mistici, kao i evropskoj, svet je predstavljen modelom takozvanog Drveta života. Ono se sastoji od 10 sfera koje povezuju 22 staze. Ovo drvo ima svoju vidljivu, dnevnu, stranu, ali i nevidjivu, takozvanu noćnu stranu. Tamna ili noćna strana sadrži prolaze koji se nazivaju Tuneli Seta. Postoji shvatanje ove strane kao pozadine, drveta, odnosno kao njegova podloga, tj korenje, oba pogleda su tačna.

 

U Zlatnoj zori ja nikada nisam dobio nikakvu praksu rada sa ovim tunelima, a u A.’. A.’. samo jednom da se posete i da se opiše šta je viđeno. Oni su postali aktuleni tek mnogo kasnije u 20. veku u radovima nekih britanskih ezoterika koji su ove Tunele Seta shvatili kao snoliku mrežu ćelija podsvesnog uma, do kojih se dolazi projektovanjem kroz Kapiju koja se nalazi u Bezdanu koji deli naš svet manifestovanog, od sveta Čistih ideja koji je božanski.

Svaki tunel čuva duh koji je povezan sa jednom arkanom  Tarota. Mistični spis, koji se zapravo sastoji od crteža i teksta, a koji se zove Liber 231 jeste ključ ovih prolaza.

Ti Tuneli jesu područja noćnih mora i oni izbijaju iz nesvesnog tako da ih new ageri, koji rade bez kakvih zaštita i jako su podložni manipulsianju demona, doživljavaju kao realne fizičke tunele ispod zemlje u kojima se dešava nezapaćen teror i zločini.

 

Stvar je u tome da su različiti ezoterici imali iskustvo ovih Tunela na astralnom planu nezavisno jedni od drugih. Ovi Tuneli stvarno mogu da zastraše, ali kada se upoznaju i umire, oni su stvarni izvor moći koji stoji iza tarot karata.

 

Kada kažem moći onda mislim na konkretne magijske natprirodne moći koje neko može dobiti. Hoćete da budete dobar prevarant, to vam donosi moć kad se ovlada prvom kartom Tarota, Magom. Ali ta karta donosi znanje nauke, isto kao i dar misitičnog isceljivanja. Hoćete da budete vidoviti – to vam donosi druga karta, Prvosveštenica. Hoćete slavu, bogatstvo i moć da vodite mase u bolju civilizaciju? Karta Sunce je izbor karte za ovladati njome. Ali da bi ovladali tim moćima, morate integrisati i onu nepoznatu i zastrašujuću stranu karata. Sve ono što vas plaši morate integrisati, baš kao što new ageri sada ne mogu da integrišu otpuste svoje strahove.

 

Kako istraživati ove Tunele? Prvo, oslobodite se pomisli da ste vi neki vitez kojem je životni smisao da spasava svet od zla. Niste, vi ste obične osobe koje moraju sebe da spasu od vastitog neznanja, pre svega. A potom ovo je ritualni neošanamistički postupak koji je korišten u ritualnoh grupi jednog poznatog britanskog ezotrika i ovo je lakši oblik uvodnog rada sa ovim podrućjima astralnog prostora:

 

1.Pre početka rada svako mora nacrtati svoju verziju sigila, u korektnim bojama i redosledu; nije loša ideja da se kao vodič koristi kompletna verzija Jana Frisa, koja ima prednost što je crno-bela, pa se može obojiti.

2.Izabere se ritual za otvaranje, statičnija varijanta sa sedenjem  oko stola kao za seansu j u redu, intonirajući imena boga, ali vizualizirajući ostalo uz angažman svih prisutnih; ako jedna osoba vodi napeve, ostali je prate odmah pošto čuju notu i tako se postiže željeni sklad.

3.Sedne se u krug, drži za ruke dok se ne postigne osećaj  prijatnosti. Obojena karta i sigil se stavljaju u centar kruga, stola ili bilo kojeg drugog aranžmana. Kada čita, prva osoba počinje proces normalnog jezičkog transa kako je opisano u radovima Jana Frisa i poglavlju o ’V. B. Jejtsu u knjizi Tankem Mog Morgana.

4.Svako mora da ode u opisanu kartu i uđe u tunel i polako i tiho govori jasno šta god da vidi, oseća, itd. Vođa može tiho podsticati ljude da govore postavljanjem glavnih pitanja, možda kao u Kroulijevoj Viziji i Glasu.

  1. Kada jedna osoba završi, dolazi sledeća po redu i tako se nastavlja dok sve ne govore.
  1. Nežnim pevušenjem reči ’’Auen’’ se koordinira izlazak iz transa.
  1. Zatvori se krug obredom zatvaranja.
  1. Napravi  se neka vrstu beleški o tome kako je sve prošlo.

Fejsbuk Komentari

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde