Sveta magija Abramelin Maga priča priču o egipatskom magu po imenu Abraham (izgovor: (ɛjbrəham)), ili Abra-Melinu, koji je podučavao sistem magije Jevreju u Vormsu, Nemačka, za koga se pretpostavlja da je živeo od c. 13636 – c.1458.

Abra-Melin Mag stvorio je skup čarobnih spisa koja su vekovima uticala na magove  uključujući Aleistera Kroulija.

Stručnjak za Kabalu, Abramelin je rekao da je svoje čarobno znanje naučio od Anđela, koji su mu rekli kako da dočara i ukroti demone u lične sluge i radnike i kako podići oluje. Rekao je da su sve stvari na svetu stvorili demoni, koji su radili pod vođstvom anđela i da je svaki pojedinac imao anđela i demona kao Familijare.

Osnova njegovog sistema magije, rekao je, može se naći u kabali. Prema izvorima  Abramelin je stvorio 2.000 konjanika duha za Frederika, izabranika Saksonije. Za njega se takođe kaže da je pomogao grofu Varvicku u njegovom bekstvu iz zatvora i pomogao da se antipop Jovan KSKSIII (1410–15) spasi sa konsultantskog saveta. .

Čarolija Abramelina navodno je sadržana u rukopisu, Sveta magija Abramelina Maga, zapravo zbirci od tri knjige. Rukopis je napisan na francuskom u 18. veku, ali tvrdi se da  je prevod Abramelinovog originalnog rukopisa na hebrejskom jeziku iz 1458. godine

.Na engleski jezik preveden je početkom 20. veka od strane S.L. MacGregor Mathers, jedan od ranih i najuticajnijih članova Hermetičkog reda Zlatne Zore. Krouli je pozajmio knjigu za svoje rituale kako bi ovladao demonima, a Gerald B. Gardner iskoristio ju je kao izvor za svoju Knjigu senki.

Abramelinova magija slična je onoj koja se nalazi u Ključu Salomona, koji se smatra vodećim čarobnim grimoarima. Zasniva se na snazi brojeva i svetih imena i uključuje izgradnju brojnih magičnih kvadrata u svrhe kao što su nevidljivost, Letenje, zapovedanje duhovima, Nekromancija, prebacivanje oblika i mnoštvo drugih podviga. rituali povezivanja duhova, kreiranja magičnih kvadrata i pravljenja pečata i sigila razrađeni su i moraju se slediti tačno u skladu sa astrološkim opservacijama.

Izvor: Enciklopedija veštica i veštica napisala Rosemari Ellen Guilei (8. srpnja 1950. do 18. jula 2019.). .

Možda najzanimljiviji segment iz ove tri knjige jeste Priziv Svetog Anđela Čuvara koji predstavlja važnu kariku u kontaktu Maga i onostranog.Ritual je izuzetno vremenski dug originalni izvor govori o povlacenju iz drustva i magijskom radu od 18 meseci dok ga je Maters skratio na 6 meseci.Ritual se radi u izolaciji u aposolutnom posvecenistvu molitvama i odrzavanju odredjenog kako telesnog tako i mentalnog nacina života.Holivudska produkcija je ovaj ritual implementirala u filmsko ostvarenje „Dark Song“

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde