Kraljica Vila i sedam sestara vila je renesansno blago sadržano u srednjevekovnom grimoaru „Knjiga Oberon“, priručni grimoar srednjevekovnih Magova.Ovaj  priručni materijal za rad Magova u doba Šekspira,Kraljice Elizabeta i Džona Dija sačuvan je u Šekspirovoj biblioteci.

Ovaj impozantni grimoar ima svoja tri dela ,osim demonskog, anđeoskog i vilinski deo.“Knjiga Oberon“  uključuje rituale za prizivanje ovih duhova uključujući i kralja Vila Oberona koji se može poistovetiti sa Oberonom iz Šekspirovog dela „San letnje noći“ ,zatim originalne crteže i upustva  za prizivanje 72 goetička duha koji su u to doba bili cenzurisani u drugim tekstovima.“Knjiga Oberon “ je jedan pravi mali magijski praktični priručnik za razliku od ostalih grimoara tog perioda koji su obilovali teorijom ali ne i praksom.

Osim zanimljivih rituala koji bi današnjim poklonicima recimo, Vike, bili čudni ,i koji pored prizivanja demona pakla sadrže i rituale u kojima se priziva Sveti Đorđe za pomoć u pronalaženju lopova,knjiga sadrži i pečate Sedam sestara Vila i Vilinskog kralja Oberona.

Oberon je moćan kralj koji boravi u niskim mestima i vodama kojima upravljaju sunce i mesec.Da bi prizvao ovog kralja ,koji dodeljuje blago,nevidljivost i moć nad dragim kamenjem Mag mora pregovarata sa četiri čuvara njegovog kraljevstva.

Vila kraljica, čije ime u „Knjizi Oberon“je Micob,u drugim grimoarima pojavljuje se  kao Michal,Michel,u rimskim spisima označena kao irska kraljica Muebe.

Micob je kraljica Vila i pojavjuje se kao duh u zelenom sa krunom na glavi.Pokazuje prirodu biljaka,kamenja  i drveća i kako se leči.Prsten nevidljivosti je dar koji kraljica Vila donosi svom pozivaocu

Sedam sestara vila se nalaze pod upravom ove Kraljice i imena su im-

Lilia,Restilia,Foca,Fola,Afrika,Julia,Venulia

Zanimljivo je da ako pogledamo starije renesanse spise o vilama imena se podudaraju ,dok to recimo nije slucaj sa solomonskim duhovima koji se nalaze u drugim grimoarima.

 

Svaka od sedam sestara ima određeni znak povezan sa vilom kraljicom.Čarolije koje se vezuju za rad sa sestrama su uglavnom za umnožavanje,i sticanje bogastva,pored standardnog umeća  lečenja biljkama.Međutim postoje i  grimoari koji operateru rad sa nekom od vila omogućava dobijanje seksualnog roba.

U svakom slučaju za ljubitelje prave praktične magije „Knjiga Oberon “ je pravi dragulj prepun praktičnih upustava

https://www.grimoire.org/grimoire/book-of-oberon/

Vile i vilinsko lečenje

Fejsbuk Komentari

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde