Da li ste na neku osobu posumnjali da je veštica ili veštac? Pa verovatno jeste. A ako jeste postoje velike  mogučnosti da se ona bavi veštičarenjem.Pogledajmo prvo kako se razvija veštičji zanat.

Vračanje ili vešticji zanat se  najčešće nasleđuju od predaka  i prenosj se kroz krvne linije vekovima. Ako ne u tačnom obliku, mudrost veštičarenja se prenosi kroz priče, recepte domaćih lekova i učenja. Vračanje je zabranjeno u nekim zemljama.  Veštice nije lako prepoznati.Čak i neki moderni trendovi u vidu predstavljanja sebe kroz vešticje slike i „citate“ na društvenim mrežama ne znače da se neko bavi veštičjom praksom.Ako se i bavi ,takođe ne znači da ima pojma o njoj. To može biti bilo ko. Ovo je spisak  nekih uobičajenih karakteristika onih koji se bave praksom. . Uostalom, nisu sve veštice dobre … pa je bolje da se ne petljate sa njima. Ako ga uočite, budite ljubazni sa njim / njom i nasmejte se. . Neke veštica svoj zanat upražnjavaju  u tajnosti, neke žele da šire ovu mudrost u javnosti.

A ‘coven of witches’ line up for a Halloween portrait dressed in festive witch’s hats and improvised costumes, ca.1910, United States. (Photo by Transcendental Graphics/Getty Images)

Međutim, postoje neke suptilne karakteristike koje su često česte kod Veštica. Naprimer..

Vrata

Veštice su uvek očaravale svoj glavni ulaz,vrata  kako bi podstakle magiju predaka i privukle  dobrodušne duhove da čuvaju i blagosiljaju svoje prebivalište.

Za te svrhe oko ovog prelaza između dva sveta mogu se koristiti razni predmeti -za zaštitu,vraćanje magije,privlačenje dobre energije u dom.. Legenda kaže : Ljubičasta vrata, znače „veštica živi ovde“ To baš kòd nas nije uobičajeno ali u stranim tradicijama jeste .

 

To znači da sve ono što je obojeno ljubičasto privlači ove energije.

Takođe ,veštičja metla pored vrata jeste jedan od nepogrešivih znakova veštičarstva.

Ogledala

Ima  previše ogledala ili nema ogledala  Ogledala i magija su dva veoma povezana predmeta. Veštice su  još od antike koristile ogledala u svojim čarolijama i zanatu uopšte. Ogledala su takođe prolazi između svetova. prava magična ogledala.Kao čarobni prozor , iz kojeg  se može posmatrati i videti budućnost ili druga carstva. Magična ogledala nisu uvek sjajni polirani predmeti iako su uobičajena ogledala  takođe fetiš za Veštice.

Aztečko ogledalo od crnog obsidijana i ljudske žrtve u slavu njegovog Boga

Kako napraviti magično ogledalo?

Magično zrcalo

O upotrebi ogledala u veštičarstvu postoji cela pisana istorija.Legenda kaže da su drevne grčke veštice iz Tesalije koristile ljudsku krv da bi napisale svoje čarolije i uroke na ogledala. Nisu samo stari Grci koristili ogledala u Magiji. Elizabetanski matematičar, astrolog i mađioničar Džon Di (1527-1608 / 9) koristio je magično ogledalo , jedan od mnogih uglađenih prozirnih ili reflektujućih predmeta koje je koristio kao alat za svoja okultna istraživanja.

 

Ogledalo, takođe od opsidijana, bilo je jedan od mnogih meksičkih kultnih predmeta i blaga donetih u Evropu nakon osvajanja Meksika od strane Kortesa između 1527. i 1530. godine. Dalje, nacisti su tokom Drugog svetskog rata koristili ogledala kao prolaze. Visoko rangirani nacisti izveli su mnoge rituale crne magije, očajnički se nadajući da će pozvati demone. Iz ovog i mnogih drugih razloga vaš sused veštica voli ili mrzi ogledala. Zbog toga u kući veštice možete pronaći previše ogledala ili ih nema.

Veštice rado posećuju šumu

Staro drvo je veštičji prijatelj. Nije tajna da Veštice vole i štite prirodu ali i da često posećuju šumu.Šuma se u italijanskom veštičaratvu povezuje sa mestom moči jer se smatra da je centar šume povezan sa podzemljem .

Mnogi obredi i sa naših prostora izvode se u gluvo doba noći u šumama.

 

Zbog toga će, čak i u urbanom okruženju, vaš veštičji sused može  odabrati kuću koja je najbliža šumi ili posebno drvo. Oni najčešće koriste drveće sa vrlo značajnim magijskim sposobnostima poput drveća Druida .Veštice vole da se druže u šumi ili da se druže sa drvećem svog susedstva. Drveće se ponašaju kao mostovi između fizičkog carstva i carstva Vila. Veštice provode mnogo vremena oko drveća radi mnogih magičnih aktivnosti. Zašto veštice vole drveće? Veštice koriste moć drveta kako bi se prizemljile.Takođe postoje posebne vrste drveta za koje su veštice važne.. Svetišta. Veštice blagosiljaju drveće u čast božanstava i sila prirode Ukoliko u šumi primetite bilo šta na drveću ,trake,zvona ..ponude ,moguće je da je u poseti bila veštica.

Veštice posećuju raskrsnice

Nije tajna da su raskrsnice mesta magijskih moći.I u balkanskom veštičarstvu raskranica je omiljeno mesto radova ,ali i poklonici neopaganske Vike svojoj boginji Hekati ostavljaju ponude na raskranicama.

Raskrsnice i Duhovi Raskršća

Vestica ima svoj sveti prostor

Čak i kod nas na našem području obična poseta nekoj ženi koja gleda u karte može ukazati na sliku ritualnog prostora.Obično su to ikone i drugi religijski simboli.Sveti prostor ili ritualni kod nekih drugih pravaca je pomalo drugačiji,oplemenjen božanstvima svog pravca ,ali i često sakriven.

Veštice sakrivaju tragove

Sve što koristimo, sve čime raspolažemo ima svoj energetski otisak. Od  šoljice kafe koju smo popili do polovne odeće itd. To znači da sve što izađe iz naše kuće ima vezu sa nama i našim prebivalištem. Iskusna veštica u komšiluku će pokriti svoje tragove. Zašto? I kako?Neka ostane tajna..

Fejsbuk Komentari

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde