Kako se otvaraju portali?U susret noći veštica kada je veo između dva sveta tanak ,plasira se more identičnih tekstova koji već postaju kliše.Tradicija drevnih Kelta te noći obiluje priče  o izrezbarenim tikvama, vampirima i raznoraznim strahotama koje dolaze iz sveta tame i podzemlja. Ali mi smo drugačiji portal i donosimo vam priču o radovima čarobnjaka neke daleke planetarne magije.

 

Zato ćemo vam pisati o onome što su nedavno radili neki arapski čarobnjaci. Srednjovekovna magija zasnivala se na Anđelima, koji se u Islamu zovu Meleci. Oni su prizivani recitovanjem molitvi i imena Anđela, koje su bile obraćanje nevidljivim slušaocima. Prena verovanju srednjovekovnih arapsklih čarobnjaka magijski efekat postizan je tako što bi Anđeli čuli molitve. Oni bi zatim primorali islamske duhove Džine, da urade ono što čarobnjak želi.

Magijska moć, koja je dolazila od Anđela i Džina, se osećala ili preko dečaka koji je bio medijum, ili u ogledalu. U prvom slučaju bi dećak ulazio u hipnotičko stanje, a u drugom bi se čudne slike počele pojavljivati u ogledalu. Takođe se pazilo i na snove posle, a to se iskustvo nazivalo otkrovenjem.  Treći i najopasniji način je da čarobnjak pusti moć u sebe, što je u našem primeru i rađeno.

Cilj ove operacije izvedene 23. oktobra u ponoć, bio je da se otvori portal zvezde Algol. Otvaranje portala je popularna priča u ovo vreme, ali oni se ne otvaraju gongovima, ni lakim meditacijama. Oni se otvaraju tako što se iskontaktira Melek koji onda Džinu naredi da to uradi, na način opisan ranije. Više čarobnjaka iz nekoliko arapskih zemalja je u isto vreme to radilo, kako bi kasnije uporedili iskustva.

Algol je inače zvezda u sazvežđu Perseja, preciznije nalazio se u odsečenoj glavi Meduze koju drži Persej. Prema Ptolomeju Algol je po prirodi sličan Jupiteru i donekli Saturnu (Tetrabiblos, poglavlje 9) i nalazi se na 26 stepeni Bika. Među astrolozima ima veoma lošu reputaciju, do te mere da ga nazivaju najgorom zvezdom na nebesima.

Ovo istraživanje trebalo je da potvrdi da li tu ima istine. Algol je zvezda, a svaka zvezda je Sunce. Svako Sunce je izvor duša, samo nisu sve duše iste. Svaka zvezda proizvodi po nećemu različite duše povezane specifičnom perspektivom sagledavanja sveta te zvezde.

Iskustvo koje su ovi čarobnjaci imali je bilo malo mračnije, doživeli su Algol kao više saturnovsku prirodu, od jupiterovske. Takođe, kada su otvorili portal i stupili u kontakt sa sferom Algola, tamo je bilo nešto inteligentno, što nisu mogli da rastumače. Samo su osetili da je veoma staro, veoma moćno i sa ogromnim znanjem. Nešto što je bolje ostaviti na miru. Verovatno zato su drevni astrolozi i magovi i označili Algol za veoma nepovoljnu zvezdu koju valja izbegavati.

 

Noć veštica je danas komercijalizovana. Nekada je to bila noć kada se smatralo da je veo između ovog i onostranog sveta najtanji. Tada su zapadni čarobnjaci radili nešto slično našoj ispričanoj priči. Ona je primer, daleko od očiju javnosti, kako se proveravaju ezoterične paradigme. Da li je realna ezoterija preostala još samo u delu sveta koji nije zatrovan zapadnom komercijalizacijom, pitanje je. Ali ovakvi primeri govore u korist takve teze. Zato, u susret Noći veštica,  mi vas informišemo o onome što ne možete naći na drugim mestima.

Drago kamenje u Pikatriksu i skolastičkoj slikovnoj magiji

Uvod u Ključ Kralja Solomona

Raskošne tijare ,odore i dragulji nebeske magije

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde