Noć veštica je mistična, ali kakve to ima veze sa kristalima? Ima, zato što se kristali mogu koristiti kao pomoć da se stupi u duhovne oblasti. Kamenje je deo prirode koji je stariji od ljudske vrste. Ono je postojalo i pre životinja i biljaka. Ono će ostati i nakon što ljudska vrsta napusti ovu planetu. Od početka svog postojanja ljudski rod poštuje kamenje, a naročito poludrago. Kristali su korišteni za isceljenje i za zaštitu. Za to je potrebno uskladiti se sa energijom kristala.

Nije svako kamenje pogodno za sve. Postoje kristali koji nas štite i postoje kristali koji su pogodniji da nas povezuju sa onostranim svetovima. Onim koji ne vidimo, ali koji postoji i utiče na nas često u bez našeg znanja.

 

I jedno i drugo kamenje koristimo u isto vreme.Zato što nam je potrebna zaštita kada stupamo u onostrani svet.

Kao najbolje kamenje za zaštitu u ovom slučaju, izdvojili bi ametist i čađavi kvarc. Prvi se postavlja na čelo, a drugi u područke solarnog pleksusa. Ametist pomaže da se intuicija oslobodi uticaja koji mogu da je sputavaju. Isto tako pomaže da se ne sretnu negativni entiteti. Čadjavi kvarc nas stabilizuje. Istovremeno, kao kamen istine, negativnu energiju koju prikupi prenosi u zemlju. Zato ga je posle povezivanja sa onostranim dobro privremeno zakopati u zemlju.

Sa onostranim nas odlično povezuje danburit. Otvara srce i izaziva ljubav prema samom sebi. Povezan je sa astralnim putovanjima i sa anđeoskim hijerarhijama. Postavlja se na srce, a deluje i kao karmički pročišćivač. Dobar je i za pomoć umirućima da se snađu u prelazu u onostrano.

Za Noć veštica možete izvesti jednostavnu vežbu sa danburitom koja će vam otvoriti Put. Za to nam je potreban jedan komad danburita, nekoliko parčića tekstila sa naše stare odeće, posuda sa vodom, malo soli i vodootporni flomaster koji može da piše po tekstilu.

Prvo naravno očistite celu prostoriju, meditirate neko vreme i onda u ponoć uzmete parčiće tkanine. Na nekoliko ispišete ono čega želite, kao svojih loših osobina, da se oslobodite. Na isto toliko komada tkanine ispišete za svaku lošu osobinu po jednu pozitivnu koja vam je potrebna da bi prevazišli slabosti. Konačno, na jedan komad tkanine napišete cilj koji želite da postignete u narednih godinu dana, a koji vam loše osobine onemogućavaju.

Zatim sve te komadiće tkanine stavite na dno posude sa vodom i pritisnete danburitom. U vodu se kružno, u smeru obrnutom od kretanja kazaljke na satu, počev od centra sipa so.

Posuda sa vodom se iznese iz kuće i ostavi pokrivena negde u dvorištu, ako ga imate, ili na terasi.

Sutradan, u ponoć izvadi, se tkanina iz vode. Komadi sa ispisanim slabostima se zakopaju kod korenja nekog starog i velikog drveta, najbolje na raskrsnici. Komadi sa vrlinama koje se žene razviti se okače o grane tog drveta.Komad na kome je napisan cilj koji se želi postići se ostavi negde u kući da se osuši.Ta tkanina čuva se na skrovitom mestu sledećih godinu dana.

Noć veštica, kako vidite, ne mora biti samo komercijalizovana maskarada. Može biti i prilika da se poboljšavate i radite na sebi.

Noć veštica-kada preci pređu veo između dva sveta

Noć veštica ili Samhain

Samhain proricanje – magija noći

Samhain i gatanje kostima

Moć kristala u snovima-astralna projekcija,lucidno sanjanje.

 

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde