Vizija koja je opisana potiče od Moine Mathers (Soror Vestigia), koja je bila prva inicirana osoba u verovatno najpoznatiju magijsku organizaciju svih vremena na zapadu, Hermetički Red Zlatne Zore.

Za istraživanmja vidovitosti i astralna putovanja u područja elemenata Zlatna Zora je koristila takozvane Tatva Karte. Njih je Zlatna Zora preuzela iz indijske Samkija filosofije.

Tatva karte su se pokazale kao odlično sredstvo za razvoj vidovitorsti i kao pomoć kod astralnih putovanja. Za razliku od aktivnog pristupa koji se danas favorizuje u modernim rekonstrukcijama Zlatne Zore, originalno izazivanje vizija je bilo rađeno pasivno. Kada bi se dobila potvrda neko bi izvan tela ušao u simbol tatve. Zatim bi se u viziji kretao tim predelom i sretao bića koja tamo žive, baš kako je i opisano u viziji koja sledi:

 

To se pokazuje kao jednostavan prlmer tehnike i procedure koja sledi. Prvi od njih je vatreni pod-element Zemlje, Tejas Prithive.

 

Vestigla navodi da je sebe našla, posle prolaženja kroz zamišljene simbole, „U vulkanskom pređelu“. Nije se videla vatra, ali tip zemlje je bio vulkanski. Brda i planine,vruć vazđuh i sunčeva svetlost. Koristeći Pentakl i prizivajući Zemaljska imena, videla je ispred sebe prostore Anđjeoskog Kralja Elementala. Testirajući ga, otkrila je da je Pozdravni Znak Novoobraćenog Phllosophusa (Vatreni) Znak. Naklonio se simbolima koje mu je pokazala i rekao da bi želeo da joj pokaže neke od radova stepena. Imao je divno lice, nešto kao tip Vatre, ipak dražesan u izrazu. Nosio je Zlatnu Krunu, vatreno crveni ogrtač ispod koga je provirivala žuta tunika, preko koje je bila košulja od pletene žice (oklop) . U desnoj ruci nosio je Štap, čiji je donji deo ili ručica bila u obliku Pentakla (neka vrsta), a onda je deo iznad kao Vatreni štap. U levoj ruci (ali ovo nije jasno videla) nosio Vatreni Štap; Soror vestigao misli da je desna ruka bila podignuta na gore, a leva spuštena. Desna ruka je simbol za prizivanje snaga. Na poziv dolazile su male figure patuljastog tipa. Kada je naredio neki su počeli da, pijucima koje su nosili, razbijaju stene na planini. Drugi su kopali zemlju.

U razbijanju kamenih delova otpadali su i delići svetlih metala. Neki od ovih patuljaka su sakupljali ove komade i stavljali ih u male torbe, pričvršćene kaiševima za ramena. Mi smo ih sledili i došli do najviših tačaka planine. Sa ovih tačaka potiču velike i žestoke, mada teško vidljive vatre. U kotlovima ili posudama Iznad ove vatre, bili su smešteni komadi metala. Rečeno joj je da je ovo dugotrajan proces, ali je upitala da li može da vidi rezultate onoga što se javlja pri postepenom topljenju metala. Tada su joj pokazani neki kotlovi sa tečnim zlatom, ali ne baš čistog metala, kako joj se činilo. Ponovo je sledila, praćena od strane nekoliko patuljaka,  svog vodiča Anđjeoskog Kralja, vladara Elementala, koji joj je svoje ime došapnuo kao Atapa.

Patuljci koji su ih pratili su nosili posude sa zlatom. Pošto su prošli kroz brojne podzemne prolaze, probijene kroz planinu, našli  su se u ogromnoj pećini, neizmerne visine i širine. Nalikovala je na Palatu od izrezanog kamena. Prošli smo kroz grubo isklesane prolaze i stigli do prostranog centralnog hola, na čijem kraju se nalazilo podignuto postolje (Presto), na kome su sedeli Kraljica i Kralj, a okolo su bili dvorski patuljci.

 

„Ovaj Hol je bio osvetljen bakljama, a izmedju su se nalazili grubo tesani stubovi. Patuljci koji su bili sa nama u društvu, pokazali su Kraljici i Kralju zlato. Oni su naredili Slugama da odnesu zlato u drugu prostoriju. Pitala je Kralja i Kraljicu za dalja objašnjenja i pošto su odabrali zamenu u svom odsustvu, povukli su se u unutrašnju sobu koja je izgledala uzdignuti ja od ostalih. Arhitektura u njoj je bila sasvim različita od ostalih prostorija. Ovaj mali hol je imao nekoliko strana, svaka sa vratima, koja su pokrivena zavesama.

 

U centru Hola se nalazio veliki tronožac – primalac sa izvesnom količinom telnog zlata, koje su poneli sa sobom. Kralj i Kraljica koji su malo pre imali odeću boje Zemlje, sada su se presvukli, on je imao crvenu, ona belu odeću. Tada su svojim Zemljano-Vatrenim Štapovima prizivali i posle toga ostavili ih na Tronošcu. Tada se u vazduhu iznad pojavila figura, kao Atapa, onaj koji ju je tu doveo. On je sa svoje strane, pružajući štap i prizivajući, izazvao pojavljivanje, iz svakih vrata, figura planetarne ili zodijačke prirode. Svaka od ovih figura je držala štap preko zlata, koristeći neki znak koji nije mogla da lako isprati. Izgledalo je da se zlato svakog trenutka menja. Kada su se ove figure najzad povukle iza zavesa, Kralj i Kraljica su uzeli neku vrstu varjače i zajedno pritisnuli zlato, praveći od njega čvrste oblike i stavljajući po jedan u svaka od ovih pokrivenih vrata. Izvesna količina zlata je još uvek preostala u posudi.

 

Kralj i Kraljica su se povukli, a njoj se učinilo da sam iza zastrtih vrata ponovo videla figure kako uvlače komade zlata.“

 

Drugo vizija  je vizija Duha Vode, Akaše Apasa.

 

„Snažno širenje vode sa odsjajima blještave svetlosti i povremenim bljeskom duginih boja, pojavljivalo se (verovatno simbolišući početak formiranja u vodi.). Kada su izgovorena božanska 1 druga imena, pojavili su se Elementali vilinskog i vilenjačkog tipa, ali i nekoliko drugih elementalnih oblika.

 

Ovi vođeni oblici su krajnje promenljivi, jednog trenutka se pojavljuju kao pouzdane vile i vilenjaci, a drugog trenutka pretvaraju se u penu.

 

Uzdižući sebe pomoću najviših simbola koje sam naučila, i prizivajući imena Vode, uzdigla sam se do usahle i prazne Vode, umesto da ugledam moćni svet ili zemaljsku kuglu sa svim njenim pođelama na Anđjele, Bogove, elementale, demone – čitav Vodeni Univerzum (kao u Tablici propisanoj od EMPEH AHSEL GAIOLA), pozvala sam ovo posleđnje ime, i Univerzum je počeo da se pokazuje sve življi i življi. Tada sam pozvala HCOMA, 1 tada se pojavio, stojeći ispred mene, moćni Arhanđjel (sa četiri krila) obučen u blistavo belu odeću i sa krunom na glavi. U jednoj ruci, desnoj, držao je neku vrstu trozupca, a u levoj Pehar, napunjen do vrha tečnošću, koja je izgledala da potiče odozgo. Ova tečnost, prelivajući se, tekla je dole, na obe strane. Iz prelivanja i preticanja u Peharu, koja crpe tečnost iz Atzilutha, jasno je da pehar bejaše u Briahu, a Svet Yetzirah ga snabdeva vlažnošću. To je ovde podeljeno u njegove različite operativa ne snage.

 

Ove operativne snage su reprezentovane Andjelima, od kojih svaki sa svojim zaduženjima u svetu vlage. Ove snage deluju u Yetsirahu, kada se spuštaju i stapaju sa Ketherom od Assiaha, izazivajući snagu koju mi kao ljudska bića nazivamo Vlažnost.“

Ovladavanje elementima-budite Zemlja,Vazduh ,Vatra i Voda

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde