Kamilica je mnogima poznata po svojim umirujućim efektima kao čaj, ali ona  takođe ima  mnogo magičnih upotreba! Ova šarmantna biljka ima pernate listove i cveće slatkog mirisa koje podseća na male tratinčice.

Cveće  kamilice se suši i drobi za pravljenje čaja, a postoji  i eterično ulje kamilice koristi se u proizvodima za negu kože, kao i u aromaterapiji. Ako nemate pristup da biste kupilte biljku kamilice i radije je  ne biste naručili kamilicu na mreži, uvek možete kupiti čaj i otvorite pojedinačne kesice čaja da koristite kamilicu u čarolijama.Inače cvet kamilice koji se kupuju recimo u rinfuzu (za čaj) je malo skuplji ali je to najčistija varijanta kamilice kupljene od recimo kesica čaja.

Kamilica se kroz istoriju koristila kao tamjan u starom Rimu a za ublažavanje groznice u drevnom Egipatu. Bila je to jedna od devet svetih biljaka u anglosaksonskoj tradiciji

Danas se koristi za ublažavanje probavne smetnje, menstrualnih grčeva i stresa od nicanja zubai kolike kod odojčadi. Međutim, mnogi lekari upozoravaju na uzimanje kamilica tokom trudnoće te ,proverite sa svojim lekarom pre nego što pokušatebilo koje bilje! Magično, smirujuća svojstva kamilice se takođe koriste za podsticanje zarastanja,smanjenje stresa i miran san.

Kamlicia je veoma zgodna biljka za one koji se nose sa velikim stresom I nemirom iako se prvenstveno smatra lekovitom biljkom, svežom listovi su odlični pomešani sa pavlakom ili puterom za krompir!

Međutim,kamilica  ima i druge magične upotrebe, uključujući delovanje za pročišćavanje, ljubav,i novac. Može se spaliti u čarolijama za novac ili dodati u torbe za prosperitet.

Kockari će za sreću pre partije karata ili igrama u kazinu oprati ruke u vodi natopljenoj kamilicom.Slično tome, veruje se da čuvanje paketa biljke — kao što je kesica čaja od kamilice — sa lutrijskim listićima može da se poveća nečija šansa za pobedu.

Pranje vrata i prozora ratvorom  kamilice odstranjuje nepoželjno energije u okolini. Kupka od kamilice dobro funkcioniše i kao predritualna priprema kao oslobađanje negativnih emocija ili čak i  stare ljubavne veze. Kamilica je takođe koristi se za poslove koji se odnose na spokoj i pročišćavanje, i čini dobar svenamenski„pojačivač“ za većinu čarolija. Ako imate baštu, pokušajte da posadite kamilica u blizini delikatnih ili problematičnih biljaka—to će pomoći da se poveća njihova vitalnost.

Kamilica je poznata i kao kamilica, zemljana jabuka, mlevena jabuka, biljka viga,

i mirisna trava.

Magijska obeležja

Znak zodijaka: Škorpija, Lav

Planeta: Sunce

Element: voda

Božanstva: Ra (egipatski bog Sunca)

Verbena -biljka „od krsta“ koja štiti od zla

Pelin-gorčina biljke biblijske zmije zagorčaće nekome život i odvesti vas u carstvo

proricanja i lucidnih snova

Kristali kao iscelitelji-osnove rada koje su veoma bitne

Moć kristala u snovima-astralna projekcija,lucidno sanjanje.

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde