Magija sa medom je kod nas postala popularna istraživanjem i objavljivanjem dela Jasne Jojić koja se bavila ritualima vlaške magije.Govoreći o ljubavnoj magiji u istočnoj Srbiji, Jasna navodi da je med uz korištenje vlaških bajalica i odgovarajućeg bilja ,sredstvo koje vlaške vračare koriste kako bi ženama  ,medom,privukle željenog muškarca.Vrbovom grančicom meša se med u koji se dodaju latice suncokreta, belog nevena i listići zelenog i crvenog bosiljka, tamjan i komadić žara.

 

Ali čarolije za zaslađivanje odnosa koriste se širom sveta,kod nas je to simbolično bilo dočekivanje gostiju sa nekim slatkim posluženjem.  U hoodoo-u i mnogim drugim vrstama svetske narodne magije kada želite da vam neko bude drag,koristi se ili magija sa medom ili nekom drugom vrstom zaslađivača odnosa .

 

Magija sa medom se uobičajeno koristi – da vas vole ,favorizuju, angažuju u poslu , za udaju, da ostanu s vama, vrate vam se, pomire se s vama, daju vam pisanu preporuku, svedoče u vašu korist, odlučuju o pravnom pitanju u vašu korist u odnosu na drugo, izdajte velikodušnu novčanu nagodbu u svoju korist, favorizujte članove porodice nad članovima drugih porodica, daju povišicu, odmor , ljubazno razgovarajte s vama na porodičnom skupu, pa čak i za prestanak agresovnih i nasilnih odnosa.

Zaslađivači koji se koriste u ovim čarolijama razlikuju se u zavisnosti od istorijske ere, regiona zemlje, komercijalne ili domaće dostupnosti, porodične tradicije, lokalne tradicije.

Za one od vas koji tražite jednostavnu ljubavnu čaroliju koju možete sami da uradite, ovo je ona koju vam preporučujem. Vrlo je jednostavan i u svetu jako popularna , a moći ćete da njom postignete da se zaista određenoj osobi svidite.Trebače vam:

 

 

Jedna mala tegla koja se može zapečatiti.

Med ( bilo koja sorta ili slatki sirup po vašem izboru).

Olovka i papir (koristite  crvenu olovku, ali nije neophodno).

Jedna crvena sveća

Po želji , pramen kose vaše mete ili mali lični predmet koji će stati u teglu.

Prstohvat ili dva  neke romantične biljke ili cveća, kao što su: bosiljak, lovorov list, karanfilić, kopar, jasmin, lavanda, listovi limuna, muškatni oraščić, orhideja, ruže, ruzmarin, verbena ili ljubičice . Takođe možete odabrati bilje ili cveće posebno za vašu metu.

Ljubavno ulje ili napitak za oblačenje sveće,ali nije neophodno.

Napišite ime osobe tri puta jedno ispod drugog na belom papiru.

Zatim rotirajte papir tako da pišete postrance i tri puta napišite svoje puno ime i prezime. Ne morate da pokrijete  celo ime osobe ali vaše bi trebalo da bude napisano preko njenog/njegov.

Rezultat ovakvog ispisivanja  će biti da se dva imena ukrste jedno preko drugog, poput krsta ili rešetke, a ime druge osobe biće pod vašim.(čime vi simpatično dominirate nad tom osobom) To se naziva prelazak i pokrivanje njihovog imena.

Sada svuda oko ukrštenih imena u krug napišite svoju želju. Ako su vam potrebne smernice, lagano skicirajte oblik kruga olovkom, a zatim ga pratite dok pišete olovkom.Važno je  tokom pisanja napisati svoju želju jednim neprekidnim potezom slova, bez razmaka – i bez podizanja  olovke sa papira.Samo napišite reči u jednom potezu i obavezno spojite kraj poslednje reči s početkom prve reči, tako da je krug završen. Tada se možete vratiti i preći preko slova tačkama.

 

„voli me voli me voli me“ ili „oprosti mi vrati se oprosti mi vrati se“..su primerice vaših želja koje ćete ispisivati na obodu papira.

Ako za čaroliju koristite lične predmete, lekovito bilje ili cveće, položite ih na papir, a zatim savijte papir. Prvo ga preklopite na pola prema sebi, privlačeći ljubavnika. Zatim ga okrenite, opet preklapajući  (prema sebi) i nastavite dok ne bude dovoljno mali da se ubaci u teglu.Dakle ovim potezima u magiji sa medom privlačite ljubav prema sebi.

Napunite teglu medom ili sirupom i dok to radite izgovarits naglas  svoju želju. Neki ljudi vole da  pojedu zalogaj meda pre nego što zapečate teglu, a drugi izvade kašiku ili dve da se nahrane do ispunjenja cilja ali ovo je na vama. Zatvorite svoju teglu.

Uzmite svoju crvenu sveću. Na sveću možete upisati svoja imena, napisati ljubavnu poruku ili na nju nacrtati simbol. Ako koristite ljubavni napitak ili ulje, obucite sveću trljajući ulje od vrha do dna. Zatim postavite svoju sveću na zatvorenu teglu sa medom. Rastopite malo dna tako da će vaša sveća sama stajati uspravno. Upalite sveću i objavite svoju želju

Trebalo bi da pustite da vam sveća gori dole, tako da vosak pokriva vrh tegle. Obavezno ovaj čin pažljivo nadgledajte! Jednom kad se sveća ugasi, možete je ugasiti i spremiti teglu na sigurno mesto

Bilo da je to na nekom visokom mestu zbog privatnosti ili na prozoru gde će sunce zagrevati želju..

 

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde