Miloduh je jedna od najstarijih obrednih biljaka korištenih u ritualne svrhe za pročišćenje i posvećivanje.
…“Istorijski gledano rituali pročišćenja bili su važan deo tradicijie i kulture svih naroda.Možemo da pretpostavimo da je takav odnos prema pročišćenju sa vodom,za ranog čoveka,bio prevashodno jedan od bitnog načina borbe sa bolestima ,s obzirom na nivo medicinskog razvoja i da je kasnije iz sujevernih oblika prešao u neophodni deo ceremonija i rituala.Najraniji oblici rituala sa vodom javljaju se kod Egipćana pri cemu se ritual pročišćenja obavlja sipnjem vode preko glave pojedinca.To nam pokazuje i jedina preostala ilustracije iz osamneaste dinastije na kojoj se voda koristi kao pročišćujuće sredstvo posipanjem sveštnika i sveštenice u pre ulaska u hram.Veliki uticaj ritualno pročišćenje je ostavilo na kasniji period elizinistčkih misterija Grčke ,ali i Rima.

 

„Zbog toga je tamjan život u meni.
Pomešao sam ga sa vodom … “
-Jevanđelje Egipćana (120-150AD)

Nekoliko misterioznih tradicija širom sveta svetova preuzelo je ideju o prečišćavanju kroz čin prskanja vodom ili kupanja.Ovi rituali su kasnije uticali na judaizam ali i rano hrišćanstvo.“.https://www.luxenna.com/2018/04/09/tragom-misterija-ritualno-prociscenje-vodom-od-smrti-i-greha/

Mnogo je biblijskih referenci o upotrebi miloduha u ritualima duhovnog čišćenja. Levitski sveštenici su pripremili posebne kupke sa miloduhom kako bi očistili greh i takođe pročistili osobu i ljude od kuće nakon bolesti. U vreme Paše, zalihe miloduha  korišćene su poput četkica za bojenje  da bi se na vratima svakog doma slikala krv žrtvovanog jagnjeta, kako bi anđeo smrti prešao preko njih.

Miloduh je mala biljka slična grmu iz porodice nane, na dugim stabljima raste ljubičasto cveće.  Koristi se  za kuvanje i u aromatične i lekovite svrhe. Biblija spominje biljku miloduh u verskim ceremonijama i zbog svoje takve upotrebe predstavlja simbol čišćenja.  Upotreba Miloduha  u Mojsijevom zakonu za čišćenje i njegovo povezivanje sa krstom kada je Isus izdahnuo postaje moćan simbol novog zaveta.

Prvo pojavljivanje Miloduha  u Bibliji je u Izlasku tokom prve Paše kada su se izraelci  pripremali za poslednju pošast koju će Bog poslati na Egipat.

Mojsije je Izraelcima dao uputstva, rekavši: „Idite i odaberite jagnje za sebe po svojim klanovima i ubijte pašalno jagnje. Uzmite cvet miloduha  umočite ga u krvi koja se sliva i njime dodirnite nadvratnik i dva dovratnika krvlju. Niko od vas neće izlaziti pred vrata svoje  kuće do jutra “(Izlazak 12: 21–22). Miloduh je prema ovim referencama  je očigledno služio praktičnoj svrsi pomažući u oslikavanju krvi jagnjetine na dovratnicima, ali takođe izgleda da Izraelce označava kao „čiste“, a ne primaoce presude koju je Bog doneo.

Miloduh  se ovde koristi zajedno sa žrtvom jagnjeta kao zaštita za Izraelce koji ih izdvajaju od Egipćana. Ovo je prva Pasa i Bog je zapovedio da ona postane godišnja gozba. Pašu Jevreji slave i danas.

Miloduh se takođe pominje u Levitskom zakonu  14: 6 zbog prskanja krvlju u ceremoniji čišćenja gubavca. Koristi se u Brojevima 19: 1–10, zajedno sa ostalim sastojcima u ritualu „Crvena junica“za bacanje u vatru koja gori junicu koja je žrtvovana. Pepeo je trebalo odložiti na čisto mesto izvan logora i „čuvati ga za vodu nečistu za skupštinu izraelskog naroda“ (Brojevi 19: 9). Brojevi 19: 17–18 govore o dodavanju sveže vode u pepeo prinosa za greh i korišćenju miloduha  za prskanje vodom šatora u kome je neko umro i svih koji su dodirnuli mrtvu osobu. Dakle, vidimo da je miloduh povezan sa ceremonijalnim čišćenjem.

Car David je u svom psalmu pokajanja koristio Miloduh  kao simbol za duhovno pročišćenje. On peva: „Jedino sam protiv tebe zgrešio i učinio ono što je zlo pred tobom, da bi mogao biti opravdan u svojim rečima i neporočan u svom sudu …. Pročisti me miloduhom i ja ću biti čist; operi se ja, i biću beliji od snega “(Psalam 51: 4, 7). David je shvatio da treba da se očisti od svoje nečistoće iznutra i izvana. Pozvao je Boga da očisti njegovo preljubničko srce, koristeći miloduh  ceremonijalnog pročišćavanja kao metaforu svog unutrašnjeg čišćenja.

Poslednje mesto na kojem se miloduh pojavljuje u Bibliji je na krstu. Nakon što je Isus pretrpeo udarce , poniženja i bol, Isus je rekao: „Žedan sam “ (Jovan 19:28). Biblija kaže da „Tamo je stajala tegla puna kiselog vina, pa su spužvu punu kiselog vina stavili na granu miloduha i prineli je ustima. Kad je Isus primio kiselo vino, rekao je:„ Gotovo je , ‘i sagnu glavu i preda duh svoj “(Jovan 19: 29–30).Trijumf hrišćanstva nad paganizmom-kraj ritualnog žrtvovanja

 

Dok je Hristos visio na krstu, natovaren našim grehovima  dano mu je vino na grani miloduha . Slično kao i prva Paša, kada se miloduh  koristio za širenje pročišćujuće krvi jagnjetine na dovratnik Izraelca, ovde se koristi dok Isus izliva  svoji krv koja će pročistiti i iskupiti naše grehe za večnost. Kao što je Miloduh pomagao u širenju krvi žrtvovanog jagnjeta  da bi spasao Izraelce na prvoj Paši, tako je pomogao u prolivanju Isusove krvi na krstu da spasi svet od njihovih grehova

Miloduh je bio potreban u Starom zavetu za pročišćenje, ali Isusova smrt na krstu eliminisala  je potrebu za ceremonijalnim čišćenjem. Njegova krv pročišćava sve koji veruju u Njega verom jednom zauvek, tako da više nismo morali da se svečano čistimo (Jevrejima 10: 1–23).

Jevrejima 9: 12–15 objašnjava: „Ušao je jednom zauvek u sveta mesta, ne krvlju jarca i teladi, već krvlju svojom, obezbeđujući tako večno iskupljenje. ..

 

Danas je Miloduh primenjen u ezoteričnoj praksi pozivajuči se na njegovu biblijsku moć pročišćenja.

Kupke miloduha se koriste kada se treba otarasiti zla ali  se mogu koristiti kada treba da očistite negativne vibracije iz niza okolnosti, kao što su:
• greh ili loše navike
• negativno razmišljanje ili loš stav (ljubomora, bes, zavist, pohlepa, pohlepa, sebičnost, lenjost itd …)
• psihičke  i emocionalne zamke, kao što su: malodušnost, depresija, anksioznost , beznađe , strah itd …
• ,uroci,kletve,vračanje
• loša karma
• negativni efekti tuđe zavisti (zlo oko) i loših želja prema vama.
• pročišćavaju i donose regenerisanu vitalnost nakon bolesti

Da biste pripremili kupku sa miloduhom  stavite veliku šaku osušenog miloduha  u lonac sa ključalom vodom. Skinite sa vatre, pokrijte i pustite da se odstoji 20ak  minuta.Zatim  procedite mešavinu , dodajte malo meda i kap ružinog ulja.

 

Sledeće što treba da uradite jeste ida obučete belu sveću sa ružinim uljem i pospite malo osušenog miloduha  oko sveće.. Molite se ili iznesite svoju nameru(jednu od gore navedenih) preko sveće i upalite je. Držite sveću  u kupatilu dok se kupate.

Napravite  kupku i sipajte proceđenu vodu miloduha  direktno u kadu. Ako nemate kadu, ne pripremljenu  vodu možete jednostavno sipati po glavi i telu nakon tuširanja. Pre nego što se okupate, pročitajte naglas Psalam 51. Ponovite Psalam 3 ili 7 puta. Kupajte se pažljivo i molitveno. Izađite iz kupke i dozvolite polako se osušite , ako je moguće. Ako morate da se osušite peškirom  samo se  nežno natapkajte . Nije neophodno da obrišete posebno kupatilo. Sušite kosu peškirom kao i obično. Neka sveća i dalje gori do kraja. Osetićete olakšanje u to budite sigurni.

Svi koji žele da se priključe predavanjima o čìšćenju i zaštiti aure i kuče i mnogim drugim praktičnim temama mogu da se prijave u inbox stranice Luxenna

Magija sveća-osnove rada koje nikako ne smete zaboraviti!

Zaštita od crne magije

Napadi na našu Auru koji se svakodnevno dešavaju

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde