Pod pelinom  ne može porasti nijedna druga biljka. Pod njegovim prisustvom gamad i paraziti u svet  se ne usuđuju da kroče. Gorke  postaju njegove  vode! Kada neko hoda u divljini sa Pelinom kao saveznikom, nudi im svoju snagu i zaštitu. I on je upoznat sa lunarnim vestinama svoje sestre Mugvorta.I on je provirio iza vela. Zna mnogo o  smrti i mnogi  saturnijskih obreda. I on će  vam davati vizije, i veoma  je brz da ukaže na svoje slabosti kad to učini. On je vođa  koji vas postavlja na vaše mesto i primorava da postanete jači. Njegove lekcije će vas probuditi u gluvo doba noći i ostaviti da se tresete i prekrivate znojem.

Pelin ili Artemisia absinthium je izuzetno gorka biljka. Naraste oko četiri do pet stopa visine i pet do sedam stopa širine. Listovi su srebrni i na vrhu i na dnu, a nosi male, žute cvetove.

Moći: ljubav, zaštita, psihičke moći, duhovna komunikacija. Artemisia absinthium , poznata i kao pelin, ime je dobila od boginje Artemide i od reči absinthum koja znači „nezaobilazan“, što se odnosi na njen gorak ukus, kako se nalazi u staroj poslovici, „ Gorko kao pelin.

Pelin se u Bibliji pominje nekoliko puta i u novom i u starom zavetu, obično služeći kao metafora gorčine. Ako ikada okusite biljku, znaćete o čemu se radi. Možda je najzapaženiji citat iz Otkrivenja 8: 10-11.

„I treći anđeo zazvoni, i s neba pade velika zvezda, koja je gorela kao svetiljka, i padne na treći deo reka i na izvore vode;

„A ime zvezde zove se Pelin; i treći deo voda postao je pelin; i mnogi su ljudi umrli od vode jer su postali ogorčeni “.

Tokom 19. veka pelin se koristio za aromatizaciju absinta koji je sada zabranjen zbog svoje toksičnosti, ali se i dalje koristi za aromu pića vermuta. Absint, alkoholno piće i piće koje izaziva visoku zavisnost, često je bilo povezano sa ljubavlju, a pelin se i danas koristi u ljubavnim napicima. Pelin se takođe pojavljuje u starim ljubavnim čarima, kao što se vidi u donjoj staroj čaroliji

„ Na dan Svetog Luke uzmite cvetove nevena, šaku mažurana, majčine dušice i malo pelina; osušite ih da budu skroz suvi , istrljajte u prah; zatim ga prosejte kroz fini komad tkanine i dinstajte na laganoj vatri, dodajući malu količinu devičanskog ulja  i sirćeta. Podmažite se ovim kad legnete u krevet, tri puta izgovarajući sledeće redove, i sanjaćete svog partnera „kakav će biti“:

„Sv. Luka, sveti Luka, budi mi kralj,
u snovima daj da vidim moju istinsku ljubav “.

 

U Rusiji se pelin nosio kao zaštita onoga ko ga nisi   od Rusalki, vodenih duhova koji su lutali šumama i rekama oštrih kandži i mržnje prema ljudima.

Danas ga možete nositi za zaštitu od osvetoljubivih duhova, vradžbina i štete uopšte, ili ga okačiti na retrovizor vašeg automobila da biste ga zaštitili od nezgoda.

Pelin takođe ima snažnu vezu sa zmijama, jer se kaže da je to bila prva biljka koja je izrasla sa puta zmije dok je izlazila iz rajskog vrta. Prema Culpepperu, pelin bi mogao da se koristi za lečenje ujeda zmija, kao i uboda pčela, osa i škorpiona.

Spalite pelin i sandalovinu dozvaćete mrtve

Pelin se spaljuje ili nosi da bi se povećale psihičke moći ili da bi se prizvalo duhove. Prema Kuninghamu  može se pomešati sa sandalovinom i spaliti na groblju da prizove duhove mrtvih. Pelin se takođe koristi kao prinos duhovima i može ga vezati za naše carstvo ako znate šta radite.

Pelin se može koristiti u brojnim čarolijama, uključujući:

Gatanje

Ljubavne čarolije

Rad sa duhovima

Zaštitna magija

Lekovita svojstva pelina .

Jedno od uobičajenih imena pelina je zeleni đumbir, ime koje je dobilo kao aluzija na njegova lekovita svojstva povezana  sa đumbirom. Pelin se kroz istoriju koristio za lečenje mnogih bolesti, od kojih su mnoge opravdane naukom. Njegova najbolja upotreba zbog gorčine je za probleme sa varenjem, uključujući probavne smetnje, gasove, nadimanje i gliste, posebno okrugle Takođe se može koristiti za smanjenje temperature i borbu protiv opštih infekcija, na isti način na koji se može koristiti đumbir.

Priprema i doziranje čaja ili tinkture

Pelin se može uzimati interno kao infuzija ili tinktura. Da biste napravili čaj  prelijte 1 šolju ključale vode 1-2 kašičice sušene biljke i lišća. Ostavite da se infuzira 10-15 minuta. Pijte do 3 puta dnevno.

Za tinkturu uzimajte 1-4 mililitara tinkture do tri puta dnevno. Spoljno, esencijalno ulje pelina, ako se pravilno razblaži, može se koristiti kao sredstvo protiv insekata.

Toksičnost

Ne uzimajte ulje pelina interno!! Pelin je toksičan i ne sme se uzimati duže od 2 nedelje.

Treba biti oprezan kada se koristi pelin, jer se toksičnost može razviti ako se uzima u velikim dozama ili tokom dužeg vremenskog perioda. Tujon je neurotoksičan i može povećati rizik od napada, posebno ako je osoba sklona njima

Pelin se u prošlosti koristio za izazivanje porođaja i kao lek za abortus, pa trudnice koje žele da ostanu trudne ili žene koje pokušavaju da zatrudne ne bi smele da koriste pelin. Ako razvijete bilo koji od sledećih simptoma, smanjite ili prekinite upotrebu biljke: mučnina, povraćanje, nesanica, prekomerna žeđ, nemir, vrtoglavica, drhtanje,utrnulost ekstremiteta, delirijum, paraliza, konvulzije i / ili napadi. Kao i uvek, obratite se svom lekaru pre upotrebe biljaka.

Rod Artemisia je dobio ime i sadrži biljke svete Artemidi; boginja lova, meseca i porođaja. Biljke iz roda često su se koristile za različita ženska pitanja i za lunarne stvari, uključujući proricanje.

 

Jednom kada biljke postanu dovoljno velike da se sa njima može lako raditi, moraju se dramatično prorediti ili presaditi. Pelinu treba dati puno prostora, do četiri metra ili više sa svake strane. Iako se na većini mesta čini da biljka širi samo nekoliko stopa,zverske je  veličine, ona je i alopatska, što znači da oslobađa hemikalije koje sprečavaju klijanje i rast susednih biljaka ako se postave preblizu. Snaga ovog efekta naravno zavisi od osetljivosti ostalih biljaka.

Snaga pelina je na vrhuncu neposredno pre nego što se cvetovi potpuno otvore i pretvore u seme. Iako je ovo idealno vreme za berbu, biljka će biti efikasna čak i ako se bere pre ili tokom cvetanja, sve dok je biljka lepa i zrela. Polen, međutim, može biti problem za neke pojedince. Vrhove cvetanja i zdrave listove treba ubrati prvo ujutro i odmah ih osušiti ili preraditi u lek.

 

Nije namenjen dijagnozi ili predlaganju tretmana ili lečenja. Ne uzimajte nikakve lekove ili lekovito bilje bez prethodne konsultacije sa lekarom.

Magijske i halucinogene sposobnosti

Pelin je prilično čest sastojak u određenim receptima sa fumigantom i od njega se čak može napraviti štapić za razmazivanje. Može se koristiti za čišćenje ili zaštitu. Takođe se često koristi u nekromantiji ili gatanju za pozivanje duhova. U ovom slučaju može se čak uliti u crno vino, koje bi se konzumiralo i nudilo

 

Ređe se govori se o sposobnosti pelina da pomogne sanjanju. Moguće je da su Pelinovi efekti na snove čak i jači od učinaka njegovog brata i sestre, Mugvorta, koji nastoji da dobije pohvale u ovoj oblasti. Snovi izazvani pelinom imaju tendenciju da budu živopisni i emotivni, iz vaših senki dovode do problema sa kojima morate da se suočite i rešite. Upoznavanje pokojnika u ovim snovima takođe nije neuobičajeno. Kada ga koristim za snove, obično se budim obliven znojem.

Uobičajena metoda rada sa pelinom je pušenje, bilo samostalno ili u mešavini. Suho cveće obično nudi prijatnije iskustvo od lišća. Pušenje obično proizvodi blago stanje opuštenosti.

Čini se da tinktura ili čaj u snu proizvode jače efekte od pušenja.

Rusalke-vodene vile

Moć kristala u snovima-astralna projekcija,lucidno sanjanje.

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde